proszę o pomoc

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
anonim666
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie, do tej pory ćwiczyłam codziennie, co drugi dzień skakałam na skakance i ćwiczyłam ręce, a w pozostałe dni ćwiczenia na nogi - przysiady itp. Nie wiem czy było to dobre, ale ostatnio skakankę zamieniłam na bieganie. Chciałabym wiedzieć, czy jeżeli biegam co drugi dzień, to pozostałe dni zrobić sobie wolne od ćwiczeń na regenerację, czy warto robić jakieś ćwiczenia na nogi. Nie chciałabym sobie zaszkodzić, tylko budować swoją kondycję i wytrzymałość,dlatego zależy mi na odpowiedzi. Z góry dziękuję.
PKO
tomcio017
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Masz jakieś cele biegowe, czy zależy Ci tylko na poprawie kondycji i wytrzymałości?
Napisz o sobie trochę więcej (waga, wiek, staż) będzie wtedy łatwiej pomóc.
Myślę że fajnym rozwiązaniem jest bieganie 2-3 razy w tygodniu, a do tego ćwiczenia ogólnorozwojowe również 2-3 razy w tygodniu. Oczywiście wszystko z głową, pamiętając o regeneracji.
anonim666
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kiedyś chciałabym przebiec maraton, na razie moim celem jest jakieś 5-10 km, mam 18 lat, ważę około 52 kg, a biegam dopiero jakieś 3 tygodnie, także nie dużo i właśnie mam problem z ułożeniem sobie tak treningów, żeby jak najwięcej z nich wyciągnąć i sobie nie zaszkodzić.
tomcio017
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Serio około 52 kg? :orany: musisz mieć mocną niedowagę. Ile masz wzrostu. Jeżeli faktycznie ważysz 52 kg, to przede wszystkim musisz zająć się dietą i nabrać trochę ciała. Oczywiście jeżeli masz siły to biegaj.

Myślę że jeżeli chodzi o plan, to w internecie jest tego masa. Ile jesteś w stanie przebiec na raz?
-Jeżeli jest to mniej niż 30 minut to polecam: http://bieganie.pl/?cat=19&id=547&show=1
-Jeżeli potrafisz truchtać około 25-30 minut to możesz zacząć z tym planem(tydzień który będzie Ci odpowiadał):http://bieganie.pl/?cat=13&id=250&show=1

I zacznij jeść, bo sukces to także dieta. A może przede wszystkim.
Powodzenia.
anonim666
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niedowagi nie mam, co najwyżej niedowzrost. Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli chodzi o jakieś inne ćwiczenia, to mam się ograniczyć do tych 20 minut po bieganiu, czy w dni, kiedy nie biegam też mogę coś poćwiczyć?
tomcio017
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak najbardziej. Osobiście w miarę czasu robię sobie 2 razy w tygodniu ćwiczenia ogólnorozwojowe.
http://bieganie.pl/?cat=2&id=1457&show=1
Zestaw kilku bardzo fajnych ćwiczeń 'stabilizujących'.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ