ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kate lekko zwolniła, połówka w 01:51:59

Niestety dalej zwalnia, ale ciągle w planie minimum jest (średnie tempo na ten moment 05:26).
PKO
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Melduję się po.

Wielkie brawa dla Pauliny! Jesteś taaaka szybka!!!!!

beata dzięki za pamięć! Bardzo żałuję, że nie mogłaś dziś pobiec.

Po raz pierwszy biegłam z garminem i zmierzył mi czas idealne, co do sekundy - aż nie wierzyłam.

Na stopie mam ogromny bąbel. Startówki, które świetnie się spisały na 5 i 10km, całkiem mnie zawiodły. Jedna stopa ok, a druga zmasakrowana;-( Kolejne starty będę chyba biec w moich "rehabilitacyjnych" asicsach.

Bieg fajny, do 18 km było całkiem dobrze. 19. km na "miękkiej" nawierzchni po parku już dał mi w kość, a na 20. był 400m dość stromy podbieg. Cieszę się, że na 21.km przyspieszyłam i ładnie finiszowałam:-D
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

kate na mecie 3:53:19, gratulacje :)
ania102 - bąbel od spodu? To mogą być skarpetki. I przy okazji też gratulacje :)
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Katekate, gratulacje! :taktak:

Ania102, w zasadzie to pobiec mogłam, ale ja tak nie umiem, bez nastawienia i bez "formy" - jak nie mogę powalczyć, to wolę pobiegać sobie sama w lesie ... na ulicy to wolę jednak biegać szybko ;).
ASK pisze:Beata, tez jakos mam ochotę w tym roku sprawić sobie kwiaty na okna.
ASK, rośliny na balkonie mam co roku, niektóre nawet zimują - koty też muszą mieć trochę przyrody ;).

To mój balkon ubiegłosezonowy ;).
Coś tam nawtykam w doniczkę i rośnie ;). Niestety szałwia tej zimy zmarzła, ech.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gratulacje dla wszystkich!!
ja dzisiaj odbyłam półmaraton na rowerze :hej:
go get 'em tiger
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Umknęło mi, że katakate dziś biegnie maraton. Gratulacje dla Ciebie Kate! i czekam na relację z trasy.

kojer bąbel zrobił się poniżej palucha blisko samej krawędzi stopy:-( skarpety miałam stare, sprawdzone...

Mama_Kin taki półmaraton na rowerku - super sprawa!

beata przepiękne rośliny - nie znam się na zestawianiu ze sobą roślin, ale mi się Twój sposób bardzo podoba. Też bym chciała tak pięknie mieć na balkonie. W zeszłym roku miałam lawendę, ale nie udało jej się przetrwać. Póki kwitła, była piękna, potem - szkoda gadać:-/ Kusi mnie, żeby znów zaryzykować.
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja to bym chciała mieć balkon :echech:
go get 'em tiger
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Kasia moje gratulacje!
Dębno łatwe nie jest a z tego co wiem to pogoda też najlepsza na bieganie nie była.

za gratulację serdecznie dziękuję.
To już faktycznie szybkie bieganie. Na szczęście wg planu :)
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PaulinaJ pisze:Kasia moje gratulacje!
Dębno łatwe nie jest a z tego co wiem to pogoda też najlepsza na bieganie nie była.

za gratulację serdecznie dziękuję.
To już faktycznie szybkie bieganie. Na szczęście wg planu :)
Brawo! Świetny wynik.

Tak na marginesie - biegasz połówkę 4 minuty szybciej niż ja, więc nie powinienem się mądrzyć - ale myślałaś, żeby spróbować pobiec pierwszą dychę wolniej i cisnąć w drugiej? Masz niewielki PS, może z tego samego treningu przy innej strategii dałoby się jeszcze coś urwać?
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Jak tam dziewczyny po weekendowych startach? Wypoczelyscie?

Beata, rośliny piekne. Ja nie mam ręki do roślin w ogóle, lubię patrzeć, ale nie mam tego skupienia, żeby wokół nich chodzić. Ogródek mamy bezobslugowy, wystarczy trawę kosic i czasem popielic pod tujami. W Lasowce to w ogóle sama trawa i zywoplot z choinek. Całą resztę nasadzeń jelenie zjadły. Chcemy zrobic chociaz grzadke na szczypiorek i pietruszkę.

U nas dzis było ponad 25 stopni. Treningu dzisiaj nie miałam, ale za to nabiegalam sie za rowerkiem ucząc małą jeździć bez bocznych kółek. Jeszcze jedno popoludnie i będzie z niej pociecha. A u mnie zamowiona kolarka. Męską, bo sie okazalo, ze z damskich ten sam model kosztuje duzo drożej.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Beata, rośliny piekne. Ja nie mam ręki do roślin w ogóle, lubię patrzeć, ale nie mam tego skupienia, żeby wokół nich chodzić. Ogródek mamy bezobslugowy,
ASK, ja tam też nie jestem ogrodnikiem, po prostu coś tam kupię, wsadzę w doniczkę i rośnie. Więc też bezobsługowo, tylko czasem podlać, jak nie ma długo deszczu. A w tej doniczce to zasadniczą masę stanowi owies i trawa dla kotów :hahaha: , więc dlatego jest dość zielono. Później, pod koniec upalnego sierpnia już tak zielono jednak nie było ;).
A u mnie zamowiona kolarka. Męską, bo sie okazalo, ze z damskich ten sam model kosztuje duzo drożej.
O, fajnie, zazdroszczę!
Obawiam się, że dla mnie i model męski za drogi, więc chyba pozostanę jednak przy moim góralu ... w poniedziałek zainaugurowałam na poważnie sezon, 40km w dość szybkim tempie.
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

ja sezon rowerowy zaczęłam już jakieś 2-3 tyg temu. Ale dla mnie rower to tak z doskoku. Nie kręci mnie to pedałowanie za bardzo :hej:

po niedzielnym półmaratonie dwa dni odpoczynku. Zajęłam się kończeniem remontu i tapetowaniem pokoju Młodego.
Dziś idę na pierwszy trening. Zobaczymy co nogi na to.

Marc a propos półmaratonu to wiedziałam z trenerem, że do 15-16 km starczy mocy. Później już było ryzyko, ze czegoś zabraknie.
Biegnąc połówkę nie kalkuluje zbytnio. miałam zapisane na ręce międzyczasy i mniej więcej się ich trzymałam.
NS biegam maratony, na połówki przyjdzie czas.
W planach było 1:28:50 czyli zabrakło 7 sekund, niby nic a jednak nie było szans na urwanie nawet i tego.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

gratulacje dla Ani i Pauliny raz jeszcze :oczko:

ja odpoczywam :usmiech: jestem totalnie zmęczona, nie wiem...może w niedzielę potruchtam? :tonieja:
w tym roku nie mam głowy do roweru :hahaha: ale może latem wyciągnę...zaczęłam już jeździć na rolkach :taktak:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

Ania, Paulina Gratulacje :taktak: :usmiech:
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Heloł.
Jest i rower. Ale strasznie leje, więc nie ma jak wypróbować.
Do tego jakis stan grypowy trzma mnie od wtorku, nie mam siły biegać. Poznania nie widzę, może w ogóle nie pojade.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ