Garmin Fenix 3/3HR
-
- Zaprawiony W Bojach
spoko, odniosłem wrażenie, jak byś napisał to w takim sensie, że to jest jakiś mega guru którego każdy zna :D
- kayano84
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 01:16:50
- Życiówka w maratonie: brak
Plus z pewnością jest duży z pomiaru całodobowego i sprawdzenia jak wypoczywa ciało miedzy treningami. A nawet przez sen. Pomiar pewnie nie bedzie ultra dokładny ale poglądowo pewnie fajna sprawa.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
a na cóż komu oscylacje i odchylenia pionowe?Svolken pisze:Oczywiście przy pomiarze z nadgarstka nie będziemy mieli tych dodatkowych danych, które zapewnia pasek z czujnikiem. Co kto woli:)

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Nie wiem czy to mi ostatecznie dało coś poza wiedzą (bo wniosków nie bardzo było jak wyciągnąć i przeciwdziałać też nie), ale miałem ostatnio ciekawy case.Piechu pisze:a na cóż komu oscylacje i odchylenia pionowe?Svolken pisze:Oczywiście przy pomiarze z nadgarstka nie będziemy mieli tych dodatkowych danych, które zapewnia pasek z czujnikiem. Co kto woli:)biegając swego czasu z F2 ni jak nie potrafiłem wyciągnąć z tych danych jakichkolwiek sensownych wniosków, owszem na Garmin Connect masa nikomu niepotrzebnych danych wygląda oszałamiająco i oczeojebnie
Dwie soboty temu poszedłem sobie pobiegać po górkach w okolicy Tyńca i na śliskim błocku zaliczyłem parę wywrotek z czego jedna wbiła moje kolano w kamień. Siniak, ból, te sprawy

Więc rzeczywiście był ten dodatkowy efekt, zegarek pokazał mi zjawisko, o którym myślałem, że nie występuje.
.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
W F3HR fajne jest to, że z jednej strony nadal można go sparować z HRM-Run, -tri itd. a z drugiej strony pomiary czujnika wbudowanego mogą być przekazane dalej, np. do Edga przy jeździe na rowerze.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Dyskutant
A mam takie pytanie bo właśnie muszę dokupić pasek do swojego F3.
Wiem, że HRM Run daje dodatkowe dane jak np. odchylenie pionowe czy czas kontaktu z podłożem (nie potrzebne mi) ale czy jest np dokładniejszy niż HRM 3 Premium ? Zastanawiam się, który z nich wybrać i czy warto dopłacać do wersji HRM-Run. Paski widzę, że są identyczne w tej wersji "po liftingu" HRM3
Wiem, że HRM Run daje dodatkowe dane jak np. odchylenie pionowe czy czas kontaktu z podłożem (nie potrzebne mi) ale czy jest np dokładniejszy niż HRM 3 Premium ? Zastanawiam się, który z nich wybrać i czy warto dopłacać do wersji HRM-Run. Paski widzę, że są identyczne w tej wersji "po liftingu" HRM3
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Czujnik działa albo nie działa ( źle działa )
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli nie potrzebujesz dodatkowych danych to nie ma sensu przepłacać za wersję Run.heikki pisze:A mam takie pytanie bo właśnie muszę dokupić pasek do swojego F3.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Odpowiadałem na posta nad swoim a tam pytał user o dokupienie paska HR a więc ... 

-
- Dyskutant
Rozumiem, że to odpowiedź do mojego pytania o wybor paska, tak?kuczi pisze:Odpowiadałem na posta nad swoim a tam pytał user o dokupienie paska HR a więc ...

tylko, o którym czujniku piszesz, że raz działa raz nie ? Tym HRM Run ?
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nigdzie nie napisałem "raz działa raz nie". Przeczytaj ze zrozumieniem