Skręcona kostka x2

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Masc na chwile dziala i za wiele nie pomaga zwlaszcza bengay bynajmniej na skrecenia. Fizjoterapeuta mi wyciagnal caly bol.
NEVER GIVE UP
PKO
kt891
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W niedzielę 20 marca skręciłem kostkę po ostrym wejściu przeciwnika podczas amatorskiego grania w piłkę nożną. Na drugi dzień noga maksymalnie opuchnięta nie mogłem włożyć do buta, pojechałem na izbę przyjęć , zrobili prześwietlenie ,kości i ścięgna na szczęście nie uszkodzone. Ale co robić z taką opuchlizną nie mogłem chodzić. Po przeczytaniu forum koszykarzy okazało się, że najlepsze sa pijawki... We wtorek umówiłem się na zabieg do specjalistycznego gabinetu. Pani założyła mi 4 pijawki - pewien minus ok 6 godz. po zabiegu z rany sączy się krew, trzeba mieć dobry opatrunek. Na drugi dzień opuchlizna zmalała o połowę, a dzisiaj czyli na trzeci dzień noga wygląda jak ta zdrowa! Polecam wszystkim , fizjoterapeuci sportowi coraz częściej używają bo znacznie skracają czas rehabilitacji , po tygodniu można już biegać - oczywiście jeżeli nie sa naruszone ścięgna lub kości. Nie jest to żadna forma reklamy posiadam wypis z izby przyjęć :-) .
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

xxx pisze:W niedzielę 20 marca skręciłem kostkę...Na drugi dzień noga maksymalnie opuchnięta nie mogłem włożyć do buta...a dzisiaj czyli na trzeci dzień noga wygląda jak ta zdrowa!...po tygodniu można już biegać
Reklama i to licha...
Jeśli po tygodniu zaczniesz biegać, to po prostu nie miałeś skręconej nogi :spoczko: No ale była maksymalnie spuchnięta przecież :lalala:
Więzadła zawsze są uszkadzane przy skręceniu stawu skokowego. Cudów nie ma...
kt891
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie lubię jak ktoś mnie posądza o kłamstwo. Jeżeli ktoś chce mieć obrzęk przez kilka tygodni to jego sprawa. Mi pijawki załatwiły sprawę w 2 dni. To wypis z Izby przyjęć Zdjęcia , a to zdjęcie nogi po dwóch dniach ze śladami po pijawkach, żałuję , że nie zrobiłem zdjęcia nogi zaraz po urazie, ale naprawdę była wielka bania. Zdjęcia
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Wątpię żeby pijawki mogły być pomocne przy tym rodzaju kontuzji... Zamiast tych pijawek bardziej polecałbym okłady lodem...
kt891
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tutaj jest artykuł który mnie skłonił do zastosowania tej metody. http://wyborcza.pl/1,75400,15484065,Pij ... seksu.html
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

kt891 pisze:Tutaj jest artykuł który mnie skłonił do zastosowania tej metody. http://wyborcza.pl/1,75400,15484065,Pij ... seksu.html
Mnie nie przekonał :oczko:
Arst
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krzys1001 pisze:
kt891 pisze:Tutaj jest artykuł który mnie skłonił do zastosowania tej metody. http://wyborcza.pl/1,75400,15484065,Pij ... seksu.html
Mnie nie przekonał :oczko:

Mnie też :)
rehabilitacja płock, fizykoterpaia płock, fizjoterapia płock, rehabilitacja dzieci płock, wady postawy płock, ortopedia płock itp. Sprawdź ofertę na http://www.robertpakosz.pl/
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

Co do seksu... jak dobrze ssie, to moze byc! :hej:
Czytalem na wloskich stronach internetowych, ze teraz nawet bòl kolan leczá pijawkami....
Napewno na sciágniècie wylewu od skrècenia sá szybsze od lodu

Na pogotowiu, gdy nakladali mi bandaze, przepisali równiez 20 dni zastrzykòw CLEXANE 4000… od kiedy przy skrèceniach trzeba siè kluç w brzuch?
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To lek przeciwzakrzepowy. Widocznie miałeś krwiaka i lekarz uznał za stosowne przepisanie tego. Od zakrzepów w żyłach/tętnicach to schodzi się z tego świata.
A ty jako fachowiec możesz nie kupować recepty i nie brać ich. To zalecenie dla twojego dobra a nie przymus :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ