Garmin Fenix 3/3HR

Bart_Z
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam pytanie - włączyłem lub sama sie włączyła funkcja która doprowadza mnie do szału. Mianowicie alarm tętna. Co chwile podczas biegu wibruje i wyje pokazując chwilowe tętno. Szukałem, szukałem i nie bardzo nogę sobie poradzić jak wyłączyć to ustrojstwo. Pewnie jestem gamoń i dlatego bardzo proszę o pomoc. Z poziomu samego urządzenia nie mam włączonego alertu tętna. Dziękuje
PKO
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na każdym trybie sportowym? Bo normalnie jest to dla każdej aktywności osobno pod: Settings -> Current App (lub inny tryb) -> Alerts -> Heart Rate ->High Alert.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Bart_Z
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie sprawdzałem na innych trybach. Alert pojawia sie na bieganiu. Sprawdziłem w/g Twoich wskazówek i nie mam odznaczonego-włączonego alertu tętna.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To może spróbuj metodą brute-force. Włącz ten alarm w miejscu wskazanym a potem wyłącz. Zajmie Ci to 10 sekund a może akurat pomoże.
.
kolunio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A mi panowie dzisiaj drugi już raz po treningu nie przesłał przez WiFi treningu do garmin connect... połączenie przez bluetooth tez nic nie daje...w zegarku jest aktywność a w connect ni ma...są tylko zarejestrowane kroki i kalorie....jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?
Bart_Z
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:To może spróbuj metodą brute-force. Włącz ten alarm w miejscu wskazanym a potem wyłącz. Zajmie Ci to 10 sekund a może akurat pomoże.
Tak tez zrobiłem. Zobaczę przy kolejnym treningu czy zadziałało. Dziękuje :-)
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak nie zatrybi to zwróć uwagę czy wyświetla na alarmie niebieskie serduszko (alarm niskiego tętna) czy czerwone (alarm wysokiego).
Da się ustawić oba typy alarmów.

Jeszcze przychodzi mi do głowy, że te alarmy pochodzą z programowanych treningów, gdzie można powiedzieć, że - na przykład - teraz biegniesz 3 minuty w strefie 3 a potem kilometr w strefie 2. Ale zakładam, że to ślepy trop i pisałeś o najprostszym przypadku: odpalasz bieganie i tyle.
.
Bart_Z
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:Jak nie zatrybi to zwróć uwagę czy wyświetla na alarmie niebieskie serduszko (alarm niskiego tętna) czy czerwone (alarm wysokiego).
Da się ustawić oba typy alarmów.

Jeszcze przychodzi mi do głowy, że te alarmy pochodzą z programowanych treningów, gdzie można powiedzieć, że - na przykład - teraz biegniesz 3 minuty w strefie 3 a potem kilometr w strefie 2. Ale zakładam, że to ślepy trop i pisałeś o najprostszym przypadku: odpalasz bieganie i tyle.
Niebieskie serduszko :-) Chyba możesz mieć racje z tym programowaniem. Tak głęboko nie wchodziłem w menu ale może coś przypadkiem ustawiłem ?
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To na wszelki wypadek ustaw i wyłącz też alarm niskiego tętna.

Treningi programuje się z poziomu stronki www i synchronizuje z zegarkiem (chyba nie da się tego zaprogamować z poziomu zegarka poza prostym interwałem), a potem uruchamia nie jak zwykłą aktywność tylko przez <Up long press - wejście do menu Ustawień> -> Trening -> Moje treningi -> wybór treningu -> wybór aktywności. Przy tej metodzie uruchamiania raczej byś się zorientował, więc to pewnie nie to. :)
.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Panowie i Panie czy ktoś miał już do czynienia z F3 HR Elevate? Zastanawiam się nad zakupem wersji zwykłej lub właśnie z czujnikiem HR. Chciałem się dowiedzieć czy ten wystający czujnik w jakikolwiek sposób przeszkadza lub powoduje dyskomfort u noszącego. Trochę mnie też od tej wersji odstręcza niemożność zainstalowania skórzanego paska jak w wersji Sapphire Grey - chociaż pewnie po wycięciu odpowiedniej japy w pasku udałby się taki manewr.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Mnie bardziej zastanawia skuteczność pomiaru, bo to może być tak jak różnica pomiaru ciśnienia pomiędzy nadgarstkiem a ramieniem. Z drugiej strony jest wygoda. Ja bym pewnie w to wszedł, bo tętno traktuję jako info, a biegam na tempo.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeff Rizzo jest zachwycony po tym jak cały rok latał z wersją standardową.
https://www.youtube.com/watch?v=uiFcQnEhBXY
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kto?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeff Rizzo. Bloger, vloger, którego śledzę od jakiegoś czasu i przyznaję, trafiłem na niego z powodu zainteresowania F3. Qba, nie musisz znać wszystkich, którzy dookoła świata zajmują się bieganiem, fitnesem i technologiami z nimi związanymi.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Mnie bardziej zastanawia skuteczność pomiaru, bo to może być tak jak różnica pomiaru ciśnienia pomiędzy nadgarstkiem a ramieniem. Z drugiej strony jest wygoda. Ja bym pewnie w to wszedł, bo tętno traktuję jako info, a biegam na tempo.
Mam dokładnie to samo, zawsze biegałem na tempo a tętno traktowałem jako zwykłą statystykę, ciekawostkę. Z wynurzeń DCR wynika, że mimo pojawiających się od czasu do czasu na wykresie "odchyłów", dokładność jest całkiem niezła.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ