Moje myślenie nie tylko o sobie.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
tomcio017
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo dobra inicjatywa. Trzymam kciuki! Nie wiem co mają w głowie ludzie którzy wyrzucają śmieci do lasu.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomcio017 pisze:Bardzo dobra inicjatywa. Trzymam kciuki! Nie wiem co mają w głowie ludzie którzy wyrzucają śmieci do lasu.
Dzięki tomcio! Twoje słowa znaczą dla mnie wiele:) ale więcej znaczyły by Twoje czyny:)

Z ciekawostek:

Jedna bateria z zegarka elektronicznego może zatruć a 400 litrów wody. Nie wyrzucaj baterii do kosza. Oddawaj je w punkcie zbiórki albo wrzucaj do specjalnego pojemnika w sklepie.

Ku zasadzie przypomnienia:

https://www.facebook.com/CleanRun-1576168795964583/

Pozdrowionka:)
- To niemożliwe!!
- Tylko jeśli w to wierzysz.
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do produkcji 1 tony papieru potrzeba około 17 drzew. Te drzewa produkują w ciągu roku tlen, który wystarczyłby dla 170 osób. Oszczędzaj papier - nie drukuj tego co możesz przeczytać w wersji elektronicznej.

Pozdrawiam pozytywnie zakręconych:)

https://www.facebook.com/CleanRun-1576168795964583/
- To niemożliwe!!
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Drzewa wykorzystywane do produkcji celulozy itp są to drzewa przemysłowe(uproscilem) . Ich cykl życia jest ściśle określony.
Po drugie porównaj papier z lat 90a teraz. Kiedyś to był papier,gruby biały a teraz to bardziej przypomina papier szary.

Po trzecie dbajmy o oceany bo one produkują tlen dla nas.
Czytajmy książki w jakiejkolwiek wersji a później dajmy się porwać w te cudowne przygody, które chcę nam dać swiat. Życie jest za krótkie.

Jabadabadu
Triathlon to moje hobby
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli znasz więcej takich ciekawostek, podziel się nimi ze mną i nami:) mogę nie znać się dokładnie na typach papieru, raczej to co piszę jest formą "do zastanowienia się" dla ludzi, i podkreślenia przydatności mojego projektu, do najbliższego morza mam jakieś 500km a do oceanu hmm pewnie któryś tysiąc, więc zakres moich możliwości co do tego raczej jest marny... ale zawsze mogę to zrobić w mojej okolicy:) tak wiem że to oceany produkują najwięcej tlenu, ale drzewa mają jeszcze jedną przydatną funkcję mimo mniejszej produktywności, eliminują CO2. Nie dodaję tych informacji po to bym był z nich rozliczany, nawet jeśli znalazł się w nich błąd, serio chodzi o coś innego, a mądrości zostawmy większym specom od "tych" spraw:)

PS
spietrza pisze: Drzewa wykorzystywane do produkcji celulozy itp są to drzewa przemysłowe(uproscilem)
co nie zmienia faktu co dla nas znaczą.
- To niemożliwe!!
ODPOWIEDZ