KUT Keufelskopf-Ultratrail 2016
Zapisałem sie juz na moj debiut w ultra. Jak myślicie na jaki czas sie nastawiać ? Da rade sie zmieścić w 11 godzinach ? kompletnie nie mam pojecia ile mi to zajmie czasu.
Bral ktos udzial w tym biegu ? bede wdzięczny za wszelkie informacje.
Bral ktos udzial w tym biegu ? bede wdzięczny za wszelkie informacje.
wczoraj kupilem buty trialowe i 2 litrowy wklad do "camelbacka" na debiut. Pierwsze testy butow wypadly pozytywnie. Sporo teraz biegam z "camelbackiem" zeby sie przyzwyczaic. Treningi tez robie juz pod ultra. Mocne krossy, dlugie podbiegi. Po drodze zyskam moze nieco wiecej sily biegowej do zwyklych maratonow
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie wiem, czy masz konto na fb, ale jeśli tak - skontaktuj się z Lukas Wlodec Pawlowski. 2 lata temu brał udział w tej imprezie i jak go znam - chętnie odpowie Ci na pytania na ten temat
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A dlaczego akurat ta impreza? Co Cię głownie do niej przekonało?
dlaczego KUT ? Hmmmmm... termin, niemieckie "ordnung muss sein", dojazd w sumie z lotem ok 3-4 godzin, w wiekszosci pozytywne recenzje imprezy no i dystans 85km trial.
włączyłem do treningów bieg z opona w terenie pagórkowatym. Niedawno przeczytałem, ze ten trening wykorzystuje Piotr Kuryło. Ale jest "ogień" 12-14 km z opona Jeszcze do biegu z opona dołączę plecak "camel back".
zostały dwa tygodnie do debiutu Duzo siły biegowej robię ostatnio. Kazdy trening z plecakiem 4-5kg. Taktyka oszczędzania sił na ostatnim maratonie w Hamburgu okazała sie słuszna bo dzięki temu mogłem znacznie szybciej wrócić do normalnych treningów. Moze uda sie zlamac 11 godzin
Ta opona to jest ogien na maksa. Przed Hamburgiem robilem pare razy opone na pagorkowatych szutrach. Genialny trening.
dzis zrobilem trening 5 goodzina WB, wyszlo 53km. Niestety za szybkie tempo. Srednio wyszlo mi 5:30/km. Momentami bieglem 5:20. Nie potrafie biec w tempie 6:00 a gorskiego ultra raczej nie pokonam w 5:30/km. Zobaczymy, co wyjdzie to wyjdzie. Buty jednak zdecydowalem sie na Salomon Speed Cross 3, najbardziej mi pasuja. Takie ładne niebieskie
Jak mi sie spodoba to w przyszlym sezonie "polece" jakiegos triala na 100km.
dzis zrobilem trening 5 goodzina WB, wyszlo 53km. Niestety za szybkie tempo. Srednio wyszlo mi 5:30/km. Momentami bieglem 5:20. Nie potrafie biec w tempie 6:00 a gorskiego ultra raczej nie pokonam w 5:30/km. Zobaczymy, co wyjdzie to wyjdzie. Buty jednak zdecydowalem sie na Salomon Speed Cross 3, najbardziej mi pasuja. Takie ładne niebieskie
Jak mi sie spodoba to w przyszlym sezonie "polece" jakiegos triala na 100km.
A co, ultra to chyba nie przelewki (nie wiem bo to bedzie moj debiut). Nie zamierzam schodzić z trasy po 50km.
spoko jutro pojde na saune, jakies jacuzzi i bedzie git
akurat teraz wypada, jak co roku, okres startowy, potem lipiec, sierpień nieco lżej.
spoko jutro pojde na saune, jakies jacuzzi i bedzie git
akurat teraz wypada, jak co roku, okres startowy, potem lipiec, sierpień nieco lżej.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 38:00
- Życiówka w maratonie: brak
Jesteś z Warszawy (prawy brzeg)? Często widuję gościa z wypchanym plecakiem :P
Co do Speed Cross'ów. To są buty agresywne, szczególnie na kamienisty teren (+błoto/śnieg). Na mniej techniczne bieganie poleciłbym Ci coś innego. W SC3 podeszwa jest bardzo twarda. Na debiucie możesz mieć uczucie ciężkości.
Co do Speed Cross'ów. To są buty agresywne, szczególnie na kamienisty teren (+błoto/śnieg). Na mniej techniczne bieganie poleciłbym Ci coś innego. W SC3 podeszwa jest bardzo twarda. Na debiucie możesz mieć uczucie ciężkości.
Dzieki za wszelkie rady. Kupilem te salmony bo generalnie na pierwszy raz chcialem pobiec w zwyklych butach treningowych. Ostatnio zauważyłem, ze po wbiegnięciu w błoto te buty robia sie strasznie ciezkie. Te treningowe odpadaja. Poza tym chcialem miec jeszcze pare dni na testy. Po wczorajszym 53km treningu dzis jest ok. Zaliczylem saune w tym rzymska parowa.
co najlepiej jesc na trasie ultra ?
dzis dostalem maila od orgow ze szczegolowymi informacjami.
co najlepiej jesc na trasie ultra ?
dzis dostalem maila od orgow ze szczegolowymi informacjami.