Nike Pegasus 32 vs Puma Faas v2 vs New Balance Vaaze Rush

Arek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Ostatnio zadaję dużo pytań na Forum, więc i tym razem nie zaskoczę. :usmiech: Zastanawiam się nad wymianą obuwia do biegania, a biegam głównie po asfalcie, kostce brukowej. Jednym słowem po powierzchni utwardzonej. Szukam do tego celu odpowiednich butów, te co mam, do tego nie nadają się, bo to buty terenowe. Ważę około 80 kilogramów i mam trochę ponad 190 centymetrów wzrostu. Szukam amortyzacji, ale również złotego środka, pomiędzy wagą buta a amortyzacją. Z racji ograniczonego budżetu, oczekuję atrakcyjnej ceny, a powyższe w takich właśnie znalazłem. Proszę o wszelkie sugestie i rady. Pozdrawiam!
PKO
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Musisz założyć i ocenić. Mam Faasy - dość szybko ubija się pianka i są dość ciasne (ale całkiem fajne, mały drop piękna sprawa). Z NB próbowałem Zante - nie wiem jak różnią się od Vazee to były jeszcze ciaśniejsze. Wręcz niewygodne. Pegasusy podobno fajne buty, chodzą po głowie, ale może w przyszłym sezonie, bo raczej będę kupował dwie pary. Obecnie latam w Brooksach - tam jest mega luźno.
Tak czy owak - przymierz te wszystkie buty. Nikt nie powie Ci "w tych będzie Ci wygodnie", a nawet jak powie i będzie ok, to po prostu fart. Zante wszyscy chwalą a ja cierpiałem.
Arek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jasne, oczywiście je przymierzę. :oczko: W ciemno nie zamierzam kupować. Liczyłem na jakieś wskazówki, a po przymierzeniu raczej nie dowiedziałbym się, że w Pumie szybko ubija się pianka. Uważam, że można ocenić dopiero po przebiegnięciu paru ładnych kilometrów. Dlatego opinie użytkowników są dla mnie ważne. Mimo to wiem, że z w pewnym stopniu i tak zdecyduję się na ocenienie buta po pierwszym wrażeniu, jakim było przymierzenie w sklepie. :usmiech:
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

No Pumy po około 800 km wyraźnie inaczej już było "czuć" a po kolejnych 200-300 porwała się siateczka w miejscu gięcia. Ale tak ogólnie to niezłe buty mimo te minusy. NB z zaufanego źródła wiem, że mocno straciły na jakości - nie z samej firmy, ale od sprzedawcy w jego prywatnym sklepie. Zrezygnował ze współpracy z NB bo miał za dużo reklamacji, z czego większość rozpatrywana negatywnie.
Z kolei rozmawiałem z użytkowniczką Nike Elite 8 - podobny but do Pegasusa, praktycznie bliźniak. Mówiła, że na lato jest jej za ciepło w nich, ale ogólnie fajne buty. :P
snop7
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:28

Nieprzeczytany post

Jak użytkownik Pegasusów i zdecydowanie polecam!!! :) Miałem model 31, przebiegłem hohoho, teraz biegam w 32 i są idealne! Właśnie kupiłem drugą parę :) Wg. mnie latem wcale nie jest zbyt ciepło, wykonane są praktycznie z samej siateczki.
Arek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziękuję za informację. Przyznam się, że po cichu zaczynam się skłaniać właśnie ku Pegasusom 32. :)
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:34

Nieprzeczytany post

Witam, biegałem w Pgasusach 30 i 31 i do momentu kiedy kupiłem adidas Energy boost 2 mysłąme ze sa zawaliste.... Adidasy są dużo dużo lepsze !!!
Arek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Po cichu jestem przekonany do Pegasusów 32, zobaczymy jak wypadną po przymierzeniu. :usmiech:
zelu89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

siemka.

ja kupiłem sobie Nike Pegasus 32. Pierwsze bieganie w tych butach dzisiaj. Na pierwszy raz było ok. Wcześniej biegałem w Nike Dar 10. Przebiegłem w tych butach prawie 1000 km i dalej żyją. Ostatnio trochę zaczęła jednak siateczka z boku odchodzić dodatkowo jakby brakowało mi amortyzacji i trochę mnie kostki zaczęły pobolewać. Dlatego zmieniłem buty. Będę w nich biegach po terenach leśnych. Głownie ubite ścieżki. Miejsce jest tylko trochę piasku jak to w lesie. Z tego co dzisiaj zobaczyłem to te pegasusy bardzo dobrze idą bo betonie. Czuć amortyzacje.

o adidas Energy boost 2 też czytałem pozytywne opinie. Zdecydowałem sie jednak na Pegasusy mam nadzieje , że nie będę tego żałował. Moze kiedys wypróbuje coś innego. Na razie jestem wierny NIke :)
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pegasus 32 i 31...
http://www.biegamwmiescie.pl/2015/08/25 ... egasus-31/
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
wierciu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:04
Życiówka w maratonie: 3:21:26

Nieprzeczytany post

Do powolnego klepania kilometrów Pegasusy 32 są idealne. Bardzo dobra amortyzacja i na poziomie biegania od pięty jak i ze śródstopia. Ja wszystko co powyżej 4:45 robię w pegasusach. Dopiero na szybsze jednostki treningowe zmieniam buty.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
bapacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:48
Życiówka w maratonie: 3:09:32

Nieprzeczytany post

Co jest z nimi nie tak przy szybszym tempie? W Mizuno Wave Rider biegam od 5:30 do 3:30 i nie czuję jakiegoś dyskomfortu przy szybszym bieganiu.
Arek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z Pegasusami 32, kupione w promocji za 249 złotych, poczekałem do wieczora i już mam pewien pogląd. :) Zatem po pierwszym, co prawda krótkim bieganiu Pegasusy wydają się być bardzo lekkie, nie czuć ich specjalnie na stopie. Dobrze się trzymają. Spodziewałem się większej amortyzacji. Co prawda jest ona mocna na pięcie, co poczułem przy zbieganiu z bardzo stromej ścieżki. Wówczas ciężar przeniósł się na piętę, która rozpłynęła się na mięciutkiej poduszce. Bardzo przyjemne uczucie. Natomiast przy bieganiu na płaskich odcinkach, myślę, że obszar śródstopia nie jest jakoś bardzo mocno amortyzowany. Powiem szczerze, że niesamowicie mnie to cieszy, bo przy zakupie trochę się jej obawiałem. Samo czucie podłoża, wydaje się być ograniczone. Koniec końców po pierwszym biegu jestem zadowolony. Tyle z obserwacji laika. Pozdrawiam!
zelu89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to ładnie wyhaczyłeś za 249 ja dałem 3 tyg temu 319 :(
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ