Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Zrób ponowną synchronizację.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Robiłeś kablem czy poprzez telefon?
Jeśli poprzez telefon (BT), to może spróbuj poprzez kabel.
Ja niestety za każdym razem jak zegarek złapie sygnał GPS i kliknę start treningu, to łapię "Fatal error". Restartowanie urządzenia poprzez aplikację Flow niestety nie pomaga. Będę musiał odesłać zegarek do naprawy gwarancyjnej.
Jeśli poprzez telefon (BT), to może spróbuj poprzez kabel.
Ja niestety za każdym razem jak zegarek złapie sygnał GPS i kliknę start treningu, to łapię "Fatal error". Restartowanie urządzenia poprzez aplikację Flow niestety nie pomaga. Będę musiał odesłać zegarek do naprawy gwarancyjnej.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No to może coś zaszwankowalo podczas rejestrowania treningu
Mój Blog "Luźne wpisy"
- div
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ja kiedyś takie coś miałem - synchronizowałem przez telefon i oczywiście nie poszło do końca - potem próbowałem przez kabel ale widocznie aplikacja uznała że już zsynchronizowane i nie ma potrzeby drugi raz - niestety nic się nie udało z tym więcej zrobić
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:44
Z m400 też tak miałem latem, cały tydzień chodzenia po górach i na koniec tylko 2 dni się zgrały, reszta jak ww. przypadek. Nie dało się nic zrobić. Gdzieś znalazłem opisy, żeby na Flow.polar.com zmienić typ sportu danego treningu na dowolny inny, a po tym ponownie zrobić kablem synchronizację. Ponoć mogło pomóc, u mnie nie sprawdził się żaden sposób.
- tomhusky
- Wyga
Też kiedyś denerwował mnie każdy błąd czy niedociągnięcie ale jak poczytałem tematy po kilka dobrych stron o topowych produktach konkurencji i tego co tam się dzieje i zdarza, to stwierdziłem że Polar wypada całkiem dobrze i to za cenę o prawie połowę mniejsząperyB4 pisze:Masakra z tym Polarem :/
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:34
Miałem wcześniej Garmina, uwierz mi że praktycznie zero problemów Wez pod uwagę że Garmin praktycznie zdominował rynek także im więcej posiadaczy zegarków tym większe prawdopodobieństwo awarii.
Nie polecę nikomu Polara :/
Nie polecę nikomu Polara :/
- Klimo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:07
faktycznie nie mam porównania do Garmina, ale pamiętajmy cały czas, że:
1. Polar jest wyraźnie tańszy.
2. Czy ktoś z was ma problem z jakością pomiaru tętna?
3. Czy ktoś z was ma problem z jakością (dokładnością, powtarzalnością) pomiaru GPS?
4. Jeśli synchronizujecie przez IOSa macie problemy?
Mam wrażenie, że nagle wszyscy się nakręcili, że wszystko jest źle.
Ja też mam swoje drobne zastrzeżenia, nie bronię na siłę Polara (np. denerwuje mnie słaby moim zdaniem jeśli chodzi o statystyki Polar Flow i nawet bardzo ten głośny od niedawna budzik i jeszcze parę innych) - ale nigdy mi się nie zawiesił, nigdy nie utraciłem żadnego treningu, GPS mam wrażenie że jest doskonały, tętno również mierzy świetnie - do tego są takie urządzenia i te funkcjonalności działają jak należy.
3. Czy ktoś z was ma problem z jakością (dokładnością, powtarzalnością) pomiaru GPS?
Ja też mam swoje drobne zastrzeżenia, nie bronię na siłę Polara (np. denerwuje mnie słaby moim zdaniem jeśli chodzi o statystyki Polar Flow i nawet bardzo ten głośny od niedawna budzik i jeszcze parę innych) - ale nigdy mi się nie zawiesił, nigdy nie utraciłem żadnego treningu, GPS mam wrażenie że jest doskonały, tętno również mierzy świetnie - do tego są takie urządzenia i te funkcjonalności działają jak należy.
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:34
1. Brak wiedzy i wprowadzanie w błąd fachowców w sport konsulting
2. Wieczne błędy z aktualizacjami
3. Zgrywanie treningów czasem trwa tydzień bo co chwilę błędy ze stroną
4. Niestety ale tracenie treningów
5. Odbarwienia paska co jest totalnym nieporozumieniem
6. 910 xt można kopic w tej samej cenie
2. Wieczne błędy z aktualizacjami
3. Zgrywanie treningów czasem trwa tydzień bo co chwilę błędy ze stroną
4. Niestety ale tracenie treningów
5. Odbarwienia paska co jest totalnym nieporozumieniem
6. 910 xt można kopic w tej samej cenie
- div
- Stary Wyga
Ja mam androida i mi synchronizacja słabo działa co mnie trochę drażni, ale właśnie to co najważniejsze na treningu dla mnie działa perfekcyjnie i tak jak chcę. Oczywiście mógłbym parę rzeczy wymienić co chciałbym mieć inaczej ale być może 100 innych osób powiem, że dla nich dana funkcjonalność działa jak należy. Też nie mam porównania z Garminem, może nawet jest lepszy, ale na chwilę obecną nawet nie chcę mieć bo jakbym miał drugi raz kupować to bym się nawet nie zastanawiał tylko brał taki sam. Jeszcze tylko dodam, że przez prawie dwa lata użytkowania, raz mi się zawiesił (z rok temu), raz straciłem trening (też bardzo dawno przy próbach synchronizacji androidem), dwa razy musiałem wysłać do serwisu (pierwsza wersja miała problemy ze szczelnością), więc nie jest jakoś "różowo" - ale na treningu zegarek spisuje się wzorowo i to mi wystarcza. Kolega miał Garmina Fenixa i po dwóch tygodniach oddał bo się mu wieszał na treningach i GPS bardzo słabo działał, może trafił trefny model ale jak widać "drugi obóz" też ma swoje problemy. Wydaje mi się, że jednym wady Garmina mniej przeszkadzają, innym tak jak mi wady Polara nie przeszkadzają i dlatego dla jednych lepszy jest Polar a dla innych Garmin.Klimo pisze:faktycznie nie mam porównania do Garmina, ale pamiętajmy cały czas, że:
36:20 1:19:45 2:53:10
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
Ogólnie ma czasem wtopy i potrafi podbić ciśnienie. Wcześniej pisałem, że już bym się dobrze zastanowił nad kolejnym produktem polara, ale jak dla mnie nie ma alternatywy. Jeszcze tylko gdyby we flow w dzienniku, w widoku miesięcznym i tygodniowym wprowadzili podgląd procentowy i czasowy w strefach prędkości, byłbym mega zadowolony. Strefy tętna są, moc jest, tylko stref prędkości brakuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.