[KURTKA] Do biegania oddychająca i wiatroszczelna z kapturem
-
- Zaprawiony W Bojach
tak.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
A po co kaptur. Lepiej czapka.
-
- Zaprawiony W Bojach
kaptur w górach. w mieście rzeczywiście nie potrzebny, ale w górach konieczny.
-
- Zaprawiony W Bojach
Do czego? Nie rozumie.Qba Krause pisze:kaptur w górach. w mieście rzeczywiście nie potrzebny, ale w górach konieczny.
-
- Zaprawiony W Bojach
Rolli, wystarczy że raz przebiegniesz się w górach w mocnym wietrze i żadne tłumaczenie nie będzie potrzebne :D
-
- Zaprawiony W Bojach
Juz nie raz biegałem, ale zawsze "tylko" w czapce. Kaptur zawsze mi przeszkadzał i drażnił, no i jest głośny. Szeleszczy.Qba Krause pisze:Rolli, wystarczy że raz przebiegniesz się w górach w mocnym wietrze i żadne tłumaczenie nie będzie potrzebne :D
-
- Zaprawiony W Bojach
w takim razie to nie było prawdziwe zimno i wiatr. nie chce mi się dyskutować, zawsze "wiesz lepiej".
do autora wątku - jeśli biegasz w mieście kaptur nie jest konieczny. dobra wiatrówkę z pertexu kupisz za około 200 złotych, a jeśli chcesz kupić coś naprawdę dobrego, zerknij np. na to (polski producent)
http://cumulus.pl/pl/kategorie/kurtki/w ... d=26&vid=1
do autora wątku - jeśli biegasz w mieście kaptur nie jest konieczny. dobra wiatrówkę z pertexu kupisz za około 200 złotych, a jeśli chcesz kupić coś naprawdę dobrego, zerknij np. na to (polski producent)
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Rolli, przy kiepskiej pogodzie to czapka + buff i kaptur czasami to za mało.
Przecież niedawno sprzedawałeś taką ...KUBAxPL pisze:Znacie jakąś kurtkę biegową która jest oddychająca oraz wiatroszczelna oraz posiada kaptur ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:56
- Życiówka w maratonie: brak
WitamQba Krause pisze:
A czy ktoś z forumowiczów może wypowiedzieć się na temat produktów Karrimor?
np: http://pl.sportsdirect.com/karrimor-xli ... e=45080613 ?
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
dokladnieQba Krause pisze:w takim razie to nie było prawdziwe zimno i wiatr.

na marginesie:
http://jmpsport.com.pl/60,84,oferta,nan ... zna25l.htm
nie jest to kurtka stricte do biegania, ale sam mysle nad nia (na bieganie w tatrach, jako backup i na skitury) - mam wersje bez kaptura, jeszcze jak dostalismy takie w teamie kolarskim, i chroni to przed wiatrem lepiej niz jakakolwiek cerata (a tych mam z 10 lekko liczac) - pewno ze nie oddycha jak np active gore etc, ale to inna polka, ale tez imho membrany nie chronia z kolei AZ tak dobrze przed wiatrem.
a juz calkiem na marginesie - attiq tez bedzie mial na dniach premiere kurtki w zasadzie z bardzo podobnego materialu

-
- Zaprawiony W Bojach
fajna cena, dobrze to wygląda.
-
- Zaprawiony W Bojach
Qba Krause pisze:w takim razie to nie było prawdziwe zimno i wiatr. nie chce mi się dyskutować, zawsze "wiesz lepiej".

Naprawdę tak jest... oj, tak mi przykro.

Chciałem tylko sie dowiedzieć dlaczego jest potrzebna kapuca, bo do biegania mi zawsze starczała czapka. Tez w Alpach.

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47:00
- Życiówka w maratonie: 3:46:00
@Lovebeer - na dniach to oni to zapowiadają od 2 lat patrząc choćby po tym co ludzie na ngt pisali - ale nieoficjalnie można zamawiać prototypy.
Ale jak możesz to napisz coś o tym z punktu widzenia betatestów tej kurtki co to jej oficjalnie nie ma jeszcze
Ale jak możesz to napisz coś o tym z punktu widzenia betatestów tej kurtki co to jej oficjalnie nie ma jeszcze

- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
ano, mala manufaktura, a pracy duzo, stad pewno taka sytuacja
ja mialem taka kurtke na chwile rok temu, a w tym tygodniu mam dostac model produkcyjny, jak tylko dostane bedzie kilka zdan, jakies foty itd 
ps: jeszcze z tym kapturem - ja zawsze powtarzam, jak ktos mowi ze nie potrzebuje, to widocznie nie potrzebuje, moze potrzebowac nie bedzie, ale jak juz "zmieni oboz" to zycze mu tylko, zeby nie odbylo sie to w takim momencie, kiedy bedzie zalowac, ze tego obozu nie zmienil wczesniej

ps: jeszcze z tym kapturem - ja zawsze powtarzam, jak ktos mowi ze nie potrzebuje, to widocznie nie potrzebuje, moze potrzebowac nie bedzie, ale jak juz "zmieni oboz" to zycze mu tylko, zeby nie odbylo sie to w takim momencie, kiedy bedzie zalowac, ze tego obozu nie zmienil wczesniej

- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
ale macie problem z tym kapturem... może chce bo lubi, i czy wiatr czy nie wiatr to po prostu chce z kapturem? Może tak?
Poza tym, jakoś autor pytania nie kwapi się do podjęcia dyskusji - a w tym wypadku jednak wypadałoby jakoś sprecyzować to zapotrzebowanie, bo takich kurtek mam przynajmniej sześć - od ultracienkiej 120g. Bo jednak może być z grubszej lub cieńszej tkaniny, jak ma kieszenie na suwaki w dodatku - zajmuje więcej miejsca i jest cięższa, może być na podszewce typu "siateczka" itp itd... "Najlepiej"
nieprzewiwna będzie z WindStopper'u ale i najdroższa przeważnie, można szukać taniej, drożej... Salomon, Nike, Pearl Izumi, Craft, Adidas... no jest tego w czortu, ale pytający nie nawiązuje do dalszej dyskusji 
Poza tym, jakoś autor pytania nie kwapi się do podjęcia dyskusji - a w tym wypadku jednak wypadałoby jakoś sprecyzować to zapotrzebowanie, bo takich kurtek mam przynajmniej sześć - od ultracienkiej 120g. Bo jednak może być z grubszej lub cieńszej tkaniny, jak ma kieszenie na suwaki w dodatku - zajmuje więcej miejsca i jest cięższa, może być na podszewce typu "siateczka" itp itd... "Najlepiej"