Problem z tętnem po chorbie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
wolny98
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40,01
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Mam 17 lat i trenuje regularnie w klubie o roku i ostatnio przez prawie półtora tygodnia chorowałem i po powrocie do treningów po chorobie mam wielki problem z tętnem. Biegam najczęściej dłuższe dystanse koło 10 km i przed chorobą nie miałem problemu z przebiegnięciem ich w dobrym tempie koło 4:00-4:10 min/km i przy tętnie do 180. Teraz biegałem ostatnio ciągły 6 km i przez pierwsze 2 km było w porządku a potem nagle skacze mi tętno nawet do ponad 190 i to przy niższym tempie. Mam wrażenie że kompletnie straciłem po chorobie wytrzymałość. Mam pytanie czy to tylko efekt choroby i jak myślicie ile może trwać zanim wrócę do normalnej dyspozycji ?
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

zapewne efekt choroby. po dwóch tygodniach dojdziesz do "99%" tego co było przed chorobą
Krzysiek
Runner11
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:29
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokładnie po tygodniu będzie dużo lepiej
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Magda111 pisze:Leczenie zaburzenia tętna jest przyczynowe. Jeśli nie uda się wyeliminować przyczyny nieprawidłowej pracy serca, lekarz może rozważyć wszczepienie u pacjenta stymulatora serca.
tu o żadnych zaburzeniach nie ma mowy. to jest naturalnie podwyższone tętno w odpowiedzi na wysiłek.
nie rozumiem o co Ci chodzi czy może jesteś tylko bootem
Krzysiek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ