Zegarek dla biegaczy z funkcją dla rowerów
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, nie widzę zbiorczego tematu o zegarkach, więc chyba mogę założyć nowy.
Szukam zegarka, najlepiej garmina, który będzie raczej używany na rowerze.
Najważniejsze, żeby miał dobry, czuły i dokładny GPS. Dodatkowo aby mierzył czas, dystans, średnią prędkość, zapisywał trasę w gpxie, aby można było importować w stravie, dobrze by było(chociaż niekoniecznie), aby na wyświetlaczu pokazywał prędkość chwilową, posiadał tryb barometryczny(wznios/spadek), funkcję live track, oraz autopauzę w przypadku postoju(na światłach).
Szczerze to gubię się we wszystkich modelach, więc chyba was spytać najprościej czy znajdę coś takiego na rynku. Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam!
Szukam zegarka, najlepiej garmina, który będzie raczej używany na rowerze.
Najważniejsze, żeby miał dobry, czuły i dokładny GPS. Dodatkowo aby mierzył czas, dystans, średnią prędkość, zapisywał trasę w gpxie, aby można było importować w stravie, dobrze by było(chociaż niekoniecznie), aby na wyświetlaczu pokazywał prędkość chwilową, posiadał tryb barometryczny(wznios/spadek), funkcję live track, oraz autopauzę w przypadku postoju(na światłach).
Szczerze to gubię się we wszystkich modelach, więc chyba was spytać najprościej czy znajdę coś takiego na rynku. Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam!
- Brando
- Stary Wyga
Nie podajesz budżetu, ale sam też szukam zegarka z podobnymi funkcjami (ale ja bardziej do triathlonu) i takie funkcje ma polar v800 (barometr na przykład).
Cele na 2016:
5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
- czach
- Dyskutant
- Kontakt:
… no to Garmin Fenix 3 odpada… 

--
Marcin Trzaska /czach/
Marcin Trzaska /czach/
- Brando
- Stary Wyga
V800 za około 1200 już kupisztehniks pisze:Liczyłem, że zegarek wyjdzie taniej niż Garmin kosztujący 1500 zł.

Cele na 2016:
5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:51
- Życiówka w maratonie: 2:51
Wypasiony Garmin 920xt. W Decathlonie 1519zl.
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
-
- Zaprawiony W Bojach
z tanich to m400 ale czujnika kadencji nie podepniesz
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
Z Garmin ów to xt920 i Fenix 2 lub 3. Osobiście polowałbym na F3.
Do tych wyżej wymienionych nie tylko kadencję, ale i moc podłączyć możesz.
Z drugiej strony po co taki kombajn. W tej kwocie można spokojnie kupić dobry licznik rowerowy, choćby kultowy EDGE 500 i oddzielnie zegarek do biegania, np. Fr620.
W końcu dlaczego porównywać licznik za 1500, czyli pewnie z mapa, do zegarka w tej cenie, który opcje nawigacyjne ma ubogie.
Do tych wyżej wymienionych nie tylko kadencję, ale i moc podłączyć możesz.
Z drugiej strony po co taki kombajn. W tej kwocie można spokojnie kupić dobry licznik rowerowy, choćby kultowy EDGE 500 i oddzielnie zegarek do biegania, np. Fr620.
W końcu dlaczego porównywać licznik za 1500, czyli pewnie z mapa, do zegarka w tej cenie, który opcje nawigacyjne ma ubogie.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Jest jeszcze Garmin 910xt (ok. 1200zł)... z tym, że to nie jest zegarek, w odróżnieniu od 920xt nie można nosić go na co dzień jako zegarek. Z czujnikami współpracuje też stary ale jary Garmin 310xt, który można kupić już za 700 zł. Zwróć uwagę też czy zegarek współpracuje z czujnikami ANT+ czy Bluetooth, jeżeli jeszcze nie masz żadnego czujnika to nie jest problem, gorzej jak już masz a kupisz niewłaściwy zegarek.
No i ostatnia rzecz, jeśli jednak masz używać to urządzenie głównie z rowerem, to jednak chyba lepiej dozbierać i kupić licznik rowerowy. Ich największą zaletą (tych droższych) jest to, że można w nie wgrać mapę i korzystać z nawigacji gps, poza tym tego typu urządzenia mają zazwyczaj dłuższy czas pracy niż zegarki (chociaż wymienione tu modele zegarków mają czas pracy wystarczający).
No i ostatnia rzecz, jeśli jednak masz używać to urządzenie głównie z rowerem, to jednak chyba lepiej dozbierać i kupić licznik rowerowy. Ich największą zaletą (tych droższych) jest to, że można w nie wgrać mapę i korzystać z nawigacji gps, poza tym tego typu urządzenia mają zazwyczaj dłuższy czas pracy niż zegarki (chociaż wymienione tu modele zegarków mają czas pracy wystarczający).
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
funkcje rowerowe + możliwość podpięcia czujników rowerowych ANT+ do tego funkcja zegarka na co dzień =FR610 lub FR230 - w obu brak czujnika barometrycznego ale to nie ten budżet. FR610 okazuje wysokość na podstawie czujnika GPS, w FR230 można wyświetlać wysokość GPS korzystając z aplikacji IQ Connect.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- tomhusky
- Wyga
Jak tylko Garmin to to co koledzy wyżej napisali ale jeżeli Polar to są akcesoria m.in. jak w linku http://www.polar.com/pl/produkty/akceso ... ooth_Smart
kompatybilne z licznikami rowerowymi M450 i V650 oraz z biegowym V800 (jest automatyczna synchronizacja do Strava).
kompatybilne z licznikami rowerowymi M450 i V650 oraz z biegowym V800 (jest automatyczna synchronizacja do Strava).
-
- Wyga
Ja mam V800 generalnie jestem zadowolony. Nie wziąłem XT 920 bo mi sie zwyczajnie nie podobał.
Na dzień dzisiejszy brałbym Fenixa FR 3 (jak kupowałem mój to go nie było)
Napewno nie kupuj półśrodków- kiepski rowerowy i kiepski biegowy bo będziesz żałował. Bierz taki na jaki Cie stać teraz, a na rower i tak z czasem dokupisz Edge
Na dzień dzisiejszy brałbym Fenixa FR 3 (jak kupowałem mój to go nie było)
Napewno nie kupuj półśrodków- kiepski rowerowy i kiepski biegowy bo będziesz żałował. Bierz taki na jaki Cie stać teraz, a na rower i tak z czasem dokupisz Edge
-
- Zaprawiony W Bojach
plusy v800 to możliwość podpięcia czujników kadencji, oraz prędkości odczytywanej z koła nie gpsu, wysokośc jest brana z barometru. Kolejnym plusem jest możliwośc ładowania z powerbanku podczas jazdy choć bateria powinna wystarczyć spokojnie na kilkanaście godzin.
Wad ten zegarek tez ma trochę ale jest w przystępniejszej cenie od konkurencji
Wad ten zegarek tez ma trochę ale jest w przystępniejszej cenie od konkurencji