Hej, witam, postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z bieganiem. Jestem kompletnie w temacie zielony, no może poza tym, że uwielbiam markę Reebok, i ich klasyczne buty biegowe z lat 80. Chodzę w nich bardzo często, są dla mnie bardzo wygodne, na dodatek mi się podobają.
Poszukuję butów do biegania - o ironio, przecież właśnie w takich chodzę na codzień

, a jednak mam pytanie, czy muszę lub lepiej: czy jest wskazane kupno butów typowo przeznaczonych do biegania? Przymierzałem kilka par w sklepie nike'a bodaj model Lunar, który wizualnie mi się podobał oraz jakiś tańszy, jednak gdy je założyłem czułem się jak w "kapciach" kompletnie nie leżały mi na nodze mimo przymierzenia paru rozmiarów, dziwnie się czuje w butach biegowych, może to problem akurat firmy Nike, i z innej marki by mi lepiej leżały.. Jako fan Reeboka, z tego co widzę to niestety ich najnowsze buty do biegania są praktycznie niedostępne i tu również pytanie - czy są po prostu słabe czy mało popularne? Co mi polecacie w takim razie dziękuję! aha: 184cm - 76kg wagi