Poszukuję butów do biegania - o ironio, przecież właśnie w takich chodzę na codzień
Zaczynam! Buty dla amatora.
-
biegacz1992
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej, witam, postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z bieganiem. Jestem kompletnie w temacie zielony, no może poza tym, że uwielbiam markę Reebok, i ich klasyczne buty biegowe z lat 80. Chodzę w nich bardzo często, są dla mnie bardzo wygodne, na dodatek mi się podobają.
Poszukuję butów do biegania - o ironio, przecież właśnie w takich chodzę na codzień
, a jednak mam pytanie, czy muszę lub lepiej: czy jest wskazane kupno butów typowo przeznaczonych do biegania? Przymierzałem kilka par w sklepie nike'a bodaj model Lunar, który wizualnie mi się podobał oraz jakiś tańszy, jednak gdy je założyłem czułem się jak w "kapciach" kompletnie nie leżały mi na nodze mimo przymierzenia paru rozmiarów, dziwnie się czuje w butach biegowych, może to problem akurat firmy Nike, i z innej marki by mi lepiej leżały.. Jako fan Reeboka, z tego co widzę to niestety ich najnowsze buty do biegania są praktycznie niedostępne i tu również pytanie - czy są po prostu słabe czy mało popularne? Co mi polecacie w takim razie dziękuję! aha: 184cm - 76kg wagi
-
kornel125
- Rozgrzewający Się

- Kontakt:
Oczywiście jest wskazane bieganie w specjalnie do tego przeznaczonym obuwiu. Z wyborem nie jest tak źle np. mastersport.pl mają całkiem przyzwoite ceny. Jeżeli chodzi o dopasowanie butów, od siebie polecam specjalne sklepy, które robia badania i dobierają odpowiednie obuwie. Może w nike przymierzałeś np. Buty dla osoby skłonnej do pronacji a Ty masz stopę neutralną 
-
squarePants
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 36:51
- Życiówka w maratonie: 2:51
Nie słuchaj reklamowych bajek kolegi wyżej o pronacji. Jak masz buty, w których Ci wygodnie, to zacznij w nich biegać. Za kilka miesięcy pomyślisz o nowych.
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
-
kornel125
- Rozgrzewający Się

- Kontakt:
Akurat kolega wyżej napisał, że nie mógł dopasować żadnych butów... więc na pewno będzie mu wygodnie. Trzeba poszukac pwodu dlaczego tak się dzieje... więc pierwsze co przyszło mi na myśl t
o rodzaj stopy. Wg mnie akurat nie jest to bajka. A skoro tak uważasz to twoja sprawa... każdy może mieć swoje zdanie.
o rodzaj stopy. Wg mnie akurat nie jest to bajka. A skoro tak uważasz to twoja sprawa... każdy może mieć swoje zdanie.