IX Międzynarodowy Tyski Bieg Uliczny
- to ja MacGor
- Stary Wyga
Czy trasa w Tychach ma 12km, czy więcej???
Ostatni kilometr był źle wymierzony i na pewno był odpowiednikiem odcinka 1200m, ciekawe, czy pozostałe oznaczenia są rónie dokładne?!
Ostatni kilometr był źle wymierzony i na pewno był odpowiednikiem odcinka 1200m, ciekawe, czy pozostałe oznaczenia są rónie dokładne?!
Matka, żona i biegaczka
- Karol Yfer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Też mnie to zdziwiło. Stawiam, że ma więcej niż 12 km i to zdrowo więcej. W zeszłym roku rozmawiałem z kimś z organizacji i wspominał coś o 12,4km. Ogólnie wymierzenie trasy było kiepskie. Trzymałem równe tempo a czas wyszedł dłuższy od obliczonego na podstawie 1km o ponad 3 minuty...
Karol Yfer
p.o. dr zero
p.o. dr zero
- to ja MacGor
- Stary Wyga
Ja słyszałam, że duże kółko ma 2km147m
Matka, żona i biegaczka
- Karol Yfer
- Zaprawiony W Bojach
A nie mieszka ktos z Was w Tychach i nie moglby tego objechac rowerem? Trasa jest wybitnie prosta do zmierzenia.
Karol Yfer
p.o. dr zero
p.o. dr zero
- to ja MacGor
- Stary Wyga
Ulka też
Matka, żona i biegaczka
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Dawidek to wam tego ani nie przejedzie ani nie przejdzie bo ma skreconą kostke i noge w gipsie.
Co do długości trasy to powiem tak: do roku 2001 były rózne długosci, w samym 2001 było 12205 m, poźniej wraz z grupą biegaczy dokonalismy doładnych pomiarów i cos w rodzaju atesu - mierzylismy trase bardzo dokładnie specjalnym elektronicznym przyżądem z firmy budowlanej i w roku 2002 trasa liczyła równo 12000m.
W tym roku nie byłem niestety na biegu i nie wiem jak rozstawiono start i mete, czy ktos czego nie pomylił - widziłaem, że oznaczenia na asfalcie bardzo juz wypłowiały i byc moze doszło do pomyłki. Może żle ktoś rozstawił tablice z kilometrami bo tak tez kiedys było ale dystans łaczny było OK.
Co do długości trasy to powiem tak: do roku 2001 były rózne długosci, w samym 2001 było 12205 m, poźniej wraz z grupą biegaczy dokonalismy doładnych pomiarów i cos w rodzaju atesu - mierzylismy trase bardzo dokładnie specjalnym elektronicznym przyżądem z firmy budowlanej i w roku 2002 trasa liczyła równo 12000m.
W tym roku nie byłem niestety na biegu i nie wiem jak rozstawiono start i mete, czy ktos czego nie pomylił - widziłaem, że oznaczenia na asfalcie bardzo juz wypłowiały i byc moze doszło do pomyłki. Może żle ktoś rozstawił tablice z kilometrami bo tak tez kiedys było ale dystans łaczny było OK.
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Karol Yfer
- Zaprawiony W Bojach
Współczuje z powodu kostki. Moje współczucie jest tym bardziej szczere, że sam przerabiałem to wiele razy.
Co do trasy - nie było żadnych tablic z dystansem, a jedynie linie namalowane na asfalcie z oznaczeniem 1, 5, 7, 9 i 11 km. Przynajmniej ja więcej nie widziałem.
Miejsce ustawienia startu (i zarazem mety) nie ma znaczenia, bo to jest bieg w koło. Wystarczy więc zmierzyć dużą pętlę oraz małą pętlę (przecinka w 2/3 dystansu). Potem tę pierwszą pomnożyć razy 5 i dodać tę drugą.
Co do trasy - nie było żadnych tablic z dystansem, a jedynie linie namalowane na asfalcie z oznaczeniem 1, 5, 7, 9 i 11 km. Przynajmniej ja więcej nie widziałem.
Miejsce ustawienia startu (i zarazem mety) nie ma znaczenia, bo to jest bieg w koło. Wystarczy więc zmierzyć dużą pętlę oraz małą pętlę (przecinka w 2/3 dystansu). Potem tę pierwszą pomnożyć razy 5 i dodać tę drugą.
Karol Yfer
p.o. dr zero
p.o. dr zero