pytanie za 100 pkt jak podnoscic Vo2max przy kontuzji stawu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jakie znacie polecacie stosujecie metody intensywnego treningu w przypadku gdy trzeba oszczedzac staw skokowy i bieganie szybkie odpada najlepiej w ogóle bez biegania (wyłaczam tez pływanie) :hej:
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
PKO
VO2max

Nieprzeczytany post

a kolarstwo a radę
miejscowy_trucht
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no sam mam często problemy ze stawem skokowym wtedy zamiast biegania staram sie duzo jezdzic na rowerze nie wiem czy pomaga ale zawsze coś a i pod górke można zadyszke złapać ;)
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

miejscowy_trucht pisze:no sam mam często problemy ze stawem skokowym wtedy zamiast biegania staram sie duzo jezdzic na rowerze nie wiem czy pomaga ale zawsze coś a i pod górke można zadyszke złapać ;)
A pływać niemozessz?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jeszcze zależy, co rozumiesz pod pojęciem "oszczędzać staw skokowy". Zdarzało się, że robiłem "tempówki" na ergometrze wioślarskim (takim). Dobra rzecz. Przy mojej masie nawet prędkości się zgadzają z tymi z biegania.
Możesz też zostać w łóżku i poćwiczyć bezdechy. A w następnej fazie poćwiczyć bezdechy w marszu (nie wpadnij pod samochód ;-) ). Też mają przełożenie na późniejsze szybkie bieganie.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:To jeszcze zależy, co rozumiesz pod pojęciem "oszczędzać staw skokowy". Zdarzało się, że robiłem "tempówki" na ergometrze wioślarskim (takim). Dobra rzecz. Przy mojej masie nawet prędkości się zgadzają z tymi z biegania.
Możesz też zostać w łóżku i poćwiczyć bezdechy. A w następnej fazie poćwiczyć bezdechy w marszu (nie wpadnij pod samochód ;-) ). Też mają przełożenie na późniejsze szybkie bieganie.
Bezdech nie pomaga na VO2max
zetzet
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
Kangoor5 pisze:To jeszcze zależy, co rozumiesz pod pojęciem "oszczędzać staw skokowy". Zdarzało się, że robiłem "tempówki" na ergometrze wioślarskim (takim). Dobra rzecz. Przy mojej masie nawet prędkości się zgadzają z tymi z biegania.
Rolli poproszę o jakieś badania naukowe pokazujące że nie pomaga. Bo jeśli zwiększa się ilość hemoglobiny, to jednak "pomaga". I zapewne jeszcze kilka innych rzeczy robi. Ale łatwiej napisać, skoro nie JA widzę atomów to na pewno ich nie ma.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

zetzet pisze:
Rolli pisze:
Rolli poproszę o jakieś badania naukowe pokazujące że nie pomaga. Bo jeśli zwiększa się ilość hemoglobiny, to jednak "pomaga". I zapewne jeszcze kilka innych rzeczy robi. Ale łatwiej napisać, skoro nie JA widzę atomów to na pewno ich nie ma.
Tu masz duza dyskusje i kilka rożnych badan naukowych. Bede wdzięczny jak sam tez wsadzisz tu (albo tam) potwierdzający pozytywny wpływ na VO2max. Chętnie poczytam.
viewtopic.php?f=12&t=41515
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ