Świnoujście - Wolgast

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Mirza
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W najbliższą sobotę zamierzam przebiec po raz pierwszy maraton. Przygotowywałem się ponad 2 miesiące, niestety, zdążyłem przebiec tylko jeden półmaraton (w lipcu 1:53:31) i ostatnio 15 km (w sierpniu 1:09:41), więc wystarczającą satysfakcją będzie ukończenie biegu w 5-godzinnym limicie. Podobno w Świnoujściu nie jest lekko. Może ktoś podzieli się ze mną wrażeniami, obserwacjami i dobrą radą. Pozdrawiam wszystkich żółtodziobów.
PKO
Awatar użytkownika
Bil
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam i pozdrawiam debiutanta. Ja swój maratoński debiut planuję na Poznań. Z tego co wiem o Świnoujściu to trasa biegnie najpierw promenadą nadmorską, potem parkiem, a ostatnie kilometry wydzielonym pasem autostrady. Meta usytuowana jest na stadionie w Wolgaście, który leży na wzniesieniu, więc na końcu trzeba mieć jeszcze siły na podbieg. Trasa nie jest  bardzo szybka i należy ponoć do dość wymagających. Informacje na temat tego maratonu znajdziesz na stronie www.maratonypolskie.pl Jest też trochę na forum www.biegajznami.pl w wątku imprezy. Powodzenia!
Bil
[b]"Jeśli chcesz pobiegać - pobiegnij na milę.
  Jeśli chcesz doświadczyć innego życia - wystartuj w maratonie."[/b]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ