Buty na marsze 100km+ w góry, las

Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No właśnie nie ma, bo jeszcze nie dojechały. Scarpa w tym sezonie rusza z produkcją butów do biegania. Mieli jeden model 2 lub 3 lata temu, ale go nie kontynuowali. Jak będą wszystkie rozmiary, to cena też będzie normalna jeśli nie wyższa, z uwagi na dobrą zmianę kursu naszej waluty.
PKO
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

side pisze:Hassy, spodobały mi się te TNF Litewave Mid Gtx. To te kupiłeś jako drugie i były sztywne i niewygodne?
Nie rozpoznam, minęły lata, kolekcje i modele się pozmieniały... :( Pokazałem je poglądowo jako typ buta, o którym pisałem (lekkie treki, pół-wysoka cholewka). Moje obie pary - zarówno ta pierwsza miękka i fajna, jak i druga rozczarowująco sztywna - były "czymś w rodzaju tego co pod odnośnikiem". Pypcie na podeszwie bardziej przypominają te na 1 parze (tej fajnej), ale to o niczym nie musi świadczyć. Te mają siatkę/materiał, moje pierwsze zamsz po całości (paski i panele)... itd. I dlatego tyle razy sugerowałem obmacanie w realu, bo ze zdjęcia nie poznasz z czym masz do czynienia i tak samo mogą wyglądać różne (pod kątem sztywności, wygody itd.) buty.
Awatar użytkownika
side
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ostatnia pogoda pomogła podjąć mi decyzję, że jednak szukam butów raczej bez siateczki, więc bardziej spoglądam w stronę miękkich podejściówek lub ew. typu Scarpa Neutron.

Chociaż nie ukrywam, że marzy mi się but z naturalnego tworzywa (najlepiej dobry zamsz lub niegruby nubuk), bez membran, dobrze poszyty i posklejany z podeszwą - słowem but na lata :)
Awatar użytkownika
side
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zdecydowałem się na buty Merrell Capra Bolt wersja bez membrany. Zdecydowały w dużej mierze kwestie praktyczno-finansowe :) Mam Trail Glove, więc wiedziałem, w jaki rozmiar celować, znalazłem je na promocji (249 zł z darmową przesyłką), nie chciałem butów z membraną, nie stać mnie na Inov8 itd.
Na razie chodzę w nich do sklepu :) Dużo miejsca na palce, dużo amortyzacji, więc pewnie wyjmę wkładki. Jednak dopiero po górach będę mógł coś więcej napisać. Z drugiej strony są to buty tak mało dostępne i drogie bez promocji, że nie wiem po co o nich pisać :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ