Norymberga
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:41
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie,
W przyszłym tygodniu wybieram się na Embedded World do Norymbergi na niespełna 3 dni.
Chciałbym wykorzystać tą okazję i pobiegać w innym miejscu niż zwykle.
Czy ktoś z naszego biegowego środowiska zna jakieś fajny trasy w tym mieście?
pozdrawiam
Mateusz
W przyszłym tygodniu wybieram się na Embedded World do Norymbergi na niespełna 3 dni.
Chciałbym wykorzystać tą okazję i pobiegać w innym miejscu niż zwykle.
Czy ktoś z naszego biegowego środowiska zna jakieś fajny trasy w tym mieście?
pozdrawiam
Mateusz
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:14
Bardzo fajna ścieżka poprowadzona jest z centrum miasta wzdłuż rzeki. Spotkasz tam liczne grupy sportowcwów.
Jeśli masz mało czasu to można biegać wokół starego miasta.
Jeśli masz mało czasu to można biegać wokół starego miasta.
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Polecam trasę dokoła Wöhrdersee https://www.nuernberg.de/imperia/md/spo ... al_ost.pdf
Inne norymberskie trasy biegowe: https://www.nuernberg.de/internet/sport ... ecken.html
Inne norymberskie trasy biegowe: https://www.nuernberg.de/internet/sport ... ecken.html
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
mow_mi_stefan pisze:Polecam trasę dokoła Wöhrdersee https://www.nuernberg.de/imperia/md/spo ... al_ost.pdf
Genialne! Dzięki
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
dzięki.
A tak offtopem lekkim- najprawdopodobniej będę nocował w B&B przy Frauentorgraben 37. Znacie może jakąś siłownie tam blisko gdzie za rozsądne pieniądze zrobię jeden dwugodzinny trening ?
A tak offtopem lekkim- najprawdopodobniej będę nocował w B&B przy Frauentorgraben 37. Znacie może jakąś siłownie tam blisko gdzie za rozsądne pieniądze zrobię jeden dwugodzinny trening ?
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
To tereny rekreacyjne otoczone niską zabudową mieszkalną, paradoksalnie niedaleko od centrum, z przebiegającymi na ścieżkami dwoma czy trzema wiaduktami dla dość ruchliwych dróg. Nigdy (chociaz tylko 4 razy tam biegałem) )nikogo podejrzanego tam nie spotkałem. Jestem pewien, że i Ty nie spotkaszbartochm pisze:A jak kwestia bezpieczeństwa na tej trasie dookoła Wohrder See ? Spokojnie można biegać czy jakieś typy spod ciemnej gwiazdy się tam kręcą ?
czuj duch, Paweł
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
A jakaś ścieżka biegowa i siłownia z tanim jednorazowym wstępem w okolicy Tennenlohe ? Miałem problem z hotelem i muszę tam w IBISie zostać.
Jest tam coś czy trzeba jechać do Norymbergi ?
Jest tam coś czy trzeba jechać do Norymbergi ?
- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: 3:36:50
Cześć. Potwierdzam wszystko co było napisane powyżej. Jak wybierzesz się od Starego Miasta w kierunku rzeki/jeziorek, to znajdziesz super ścieżki biegowe. I masę biegaczy. Wygląda to trochę jak Malta w Poznaniu. lekko szokujący są jedynie bezdomni pod mostem (takie duże koczowisko widziałem rok temu - teraz może być ich tylko więcej).
- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: 3:36:50
Ja biegałem wczesnym rankiem i było zawsze bezpiecznie. Masa ludzi, więc z automatu pewnie się czujesz. Jedynym zgrzytem jest to koczowisko bezdomnych pod mostem przy samym starym mieście, ale przez rok mogli już je zlikwidować.bartochm pisze:A jak kwestia bezpieczeństwa na tej trasie dookoła Wohrder See ? Spokojnie można biegać czy jakieś typy spod ciemnej gwiazdy się tam kręcą ?
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
No ja już tydzień temu wróciłem do Polski ale dzięki
W Tennenlohe jak co tez można śmiało pobiegać - fajne ścieżki w stronę Erlengen i między domami. Śmiało można parę km pokręcić
W Tennenlohe jak co tez można śmiało pobiegać - fajne ścieżki w stronę Erlengen i między domami. Śmiało można parę km pokręcić