Garmin Fenix 3/3HR
-
- Zaprawiony W Bojach
a czym jeśli wolno spytać, poza liczbą błędów?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
jeszcze bym dodał ze:
Epix nie ma wifi i drugiej generacji garminowych biegowych statystyk (jakkolwiek przetlumaczyc 2nd generation running dynamics)
Ma za to 8GB pamieci (F3 chyba ze 23MB a suunto niewidomo pewnie) i ciut lepsza baterie.
No niezla obsluge map. W sumie gdyby nie to to pewnie bym uzywal jakiegos taniego polara M400 ;P Inne bajery raczej mi zbędne a wygląd ma dla mnie trzeciorzędne znaczenie
E tam, mnie F2 w sumie zawiodl moze raz (jeden reset w czasie biegow). Nawigowalem z nim po nieznanym (przy wsparciu map topo w telefonie) i było git. Dokładność gps dla mnie wystarczająca (patrzac ze teraz A3V ma podobną ;P )
Epixa błędy są znane, nie wiem jak Fenixa3 bo nie śledzę az tak. Suunto tez nie, ale wystarczy poczytac tutaj http://forums.watchuseek.com/f233/meet- ... 74-19.html zeby cos ciekawego znalezc
Na razie malo postow posiadaczy ale to kwestia czasu 
Epix nie ma wifi i drugiej generacji garminowych biegowych statystyk (jakkolwiek przetlumaczyc 2nd generation running dynamics)
Ma za to 8GB pamieci (F3 chyba ze 23MB a suunto niewidomo pewnie) i ciut lepsza baterie.
No niezla obsluge map. W sumie gdyby nie to to pewnie bym uzywal jakiegos taniego polara M400 ;P Inne bajery raczej mi zbędne a wygląd ma dla mnie trzeciorzędne znaczenie

E tam, mnie F2 w sumie zawiodl moze raz (jeden reset w czasie biegow). Nawigowalem z nim po nieznanym (przy wsparciu map topo w telefonie) i było git. Dokładność gps dla mnie wystarczająca (patrzac ze teraz A3V ma podobną ;P )
Epixa błędy są znane, nie wiem jak Fenixa3 bo nie śledzę az tak. Suunto tez nie, ale wystarczy poczytac tutaj http://forums.watchuseek.com/f233/meet- ... 74-19.html zeby cos ciekawego znalezc

Ostatnio zmieniony 11 lut 2016, 12:49 przez MikeSpy, łącznie zmieniany 1 raz.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
MikeSpy pisze:Dokładność gps dla mnie wystarczająca (patrzac ze teraz A3V ma podobną ;P )
Ponoć Suunto w Verticalu (nie pamiętam gdzie to czytałem, czy to było u DCRa czy gdzie indziej) zastosowało zupełnie nowe bebechy (antena wiadomo ale też pozostałą elektronikę) w stosunku do A3... i niestety nie wyszło im to na dobre.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
ale dlaczego tak piszesz? bo moje ślady raczej są ładne... to jest jakiś ogólny wniosek userów czy twój własny?
ja zbieram te wszystkie opinie, bo pisze artykuł o traversie i verticalu
ja zbieram te wszystkie opinie, bo pisze artykuł o traversie i verticalu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
To nie jest moja opinia a użytkowników właśnie. Jakość zapisu śladu wg nich jest gorsza w porównaniu z tym co prezentował A3. A propos Traversa to chyba ma te same właśnie bebechy co Vertical.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
Wystarczy poczytac wątek który wkleilem. Troche tam jest. Suunto nie ma chyba swojego forum gdzie użyszkodnicy mogli by sie żalić
A3Sport: http://forums.watchuseek.com/attachment ... 1454333959
A3Vertical http://forums.watchuseek.com/attachment ... 1454333675
Piszesz art o Verticalu powiadasz? na pewno będzie obiektywny
Tez ciekaw jestem jaki czip jest w A3V.

A3Sport: http://forums.watchuseek.com/attachment ... 1454333959
A3Vertical http://forums.watchuseek.com/attachment ... 1454333675
Piszesz art o Verticalu powiadasz? na pewno będzie obiektywny

Tez ciekaw jestem jaki czip jest w A3V.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Zaprawiony W Bojach
czy to było ironicznie, to o obiektywności?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
Nie, mam nadzieje ze obiektywnie na niego spojrzysz
Najlepiej jak byś przetestował ramie w ramie z jakims A3P lub czyms innym sprawdzonym i jakims aktualnym Garminem z podobnej półki (czyli w sumie tylko F3 ;P )
I nie tylko pod względem zapisu śladów (pamietaj ze jedno kółko na test to za mało) ale też możiwości dodatkowych samego sprzętu. Dobrze by było też ująć jakość obsługi połączenia i apki w systemie android i ios, bo to dość integralna na dzien dzisiejszy czesc systemu.
A ocene wyglądu zostawił użytkownikom.
edit2:
moglbys podac FCC ID A3V? moze by mozna odnalezc go tak jak epixa https://fccid.io/IPH-02291 , tam czasami sa zdjecia bebechow i mozna by wyczytac jaki czip jest.

I nie tylko pod względem zapisu śladów (pamietaj ze jedno kółko na test to za mało) ale też możiwości dodatkowych samego sprzętu. Dobrze by było też ująć jakość obsługi połączenia i apki w systemie android i ios, bo to dość integralna na dzien dzisiejszy czesc systemu.
A ocene wyglądu zostawił użytkownikom.
edit2:
moglbys podac FCC ID A3V? moze by mozna odnalezc go tak jak epixa https://fccid.io/IPH-02291 , tam czasami sa zdjecia bebechow i mozna by wyczytac jaki czip jest.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2016, 13:10 przez MikeSpy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
dzięki
ja nie mam potrzeby podlizywania się producentom - mam swój sprzęt 
nie mam możliwości porównania z F3, bo... go nie mam
To nie są warunki testów jak u DC rainmaker. Porównam verticala i traversa z Peakiem, choć właśnie tego chciałbym uniknąć, bo wiadomo, że A3 Peak to najwyższy model i każdy inny będzie jakoś "gorszy".

nie mam możliwości porównania z F3, bo... go nie mam

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
funkcjonalnie może i będzie ale też Vertical w pewnym kwestiach będzie lepszy niż Peak. Poza tym porównanie jakości zapisanego śladu to dobry wyznacznik więc nie próbuj szukać jakiejś wymówki bo to nie ma sensu. Trzeba porównać te zegarki z Peakiem tym bardziej, że cenowo Vertical jest pozycjonowany na chwilę obecną wyżej niż Peak. 

- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
No tak tez mozna od strony innych ambitów. To unikaj porownania z konkurencją w całym artykule bo to słabo będzie wyglądać.
Jak przeglądałem wątek który wkleilem wyżej, to vertical ma jakies kłopoty z zaawansowanymi apkami pisanymi w movescouncie. Nigdy tego nie robilem i nie znam się, ale mógłbyś to sprawdzic. Moze sie komus przydac taka informacja.
Bądz tak uprzejmy i podaj FCC ID verticala. Powinien byc z tylu na zegarku, ewentualnie na pudelku. Popatrzymy co tam jest
Jak przeglądałem wątek który wkleilem wyżej, to vertical ma jakies kłopoty z zaawansowanymi apkami pisanymi w movescouncie. Nigdy tego nie robilem i nie znam się, ale mógłbyś to sprawdzic. Moze sie komus przydac taka informacja.
Bądz tak uprzejmy i podaj FCC ID verticala. Powinien byc z tylu na zegarku, ewentualnie na pudelku. Popatrzymy co tam jest

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Nie podpasywał mi wyglądem ( czarny jeszcze był w miarę ok ) , brakiem wibry i brakiem polskiego menu. Serwis move cos tam też nie był intuicyjny. Niby szczegóły a jednak ważne.Qba Krause pisze:a czym jeśli wolno spytać, poza liczbą błędów?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
ok Traversa znalazlem https://fccid.io/RYP23921 niestety foty za slabe zeby cos zobaczyc 
Za to widac jak ladnie antena jest przytwierdzona do koperty (i ta od gps i od bt)

Za to widac jak ladnie antena jest przytwierdzona do koperty (i ta od gps i od bt)
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Można podejrzewać, że Suunto wkrótce powinien pokazać jakiś topowy nowy model, bo ta wystająca antena w A3P w 2016 r. przy cenie jaką sobie winszują to jest ponury żart. Ciekawe tylko czy będzie to po prostu A3P z wbudowaną anteną czy jednak będzie to zupełnie nowy model.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.