Negative Split Tabele Miedzyczasy 1 km

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
VO2max

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
barcel pisze:@VO2max, czekamy na jakiś wykład szkoleniowy z Twojej strony w tej tematyce ;-)
Mnie by ta taktyka używana przez Tompoza na 2:40 tez bardzo interesowała.
co chłopaki Barcel i Rolli macie takie duże VO 2 max a co macie problem z taktyką z rozkładaniem sił co Bozia nie równo obdarzyła talentami VO2 max. dała duży a co innego widzę malutkie.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz wyluzuj bo znowu będzie kłopot. tłumaczę: nie obrażaj kolegów.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@VO2max, słabe uszczypliwości ;-p Wznieś się na wyżyny, bo wątek umiera ;-p
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

VO2max pisze:
Rolli pisze:
barcel pisze:@VO2max, czekamy na jakiś wykład szkoleniowy z Twojej strony w tej tematyce ;-)
Mnie by ta taktyka używana przez Tompoza na 2:40 tez bardzo interesowała.
co chłopaki Barcel i Rolli macie takie duże VO 2 max a co macie problem z taktyką z rozkładaniem sił co Bozia nie równo obdarzyła talentami VO2 max. dała duży a co innego widzę malutkie.
to elita forumowa :hej:

musi nastapic kompensacja
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@marcinostrowiec, patrząc po liczbie postów, niestety ustępuję Ci miejsca w drodze do Elity :-) ale dziękuję za nominację :-)
Awatar użytkownika
Daniell
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3:41

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:a gdzie w tym negative split?

Tutaj chodziło mi o możliwości samodzielnej kalkulacji czasów ...

A czy w kontroli tempa nie pomaga sprzęt ?
W garminie na connect garmin można dowolnie zdefiniować trening i jego widełki tempa. I tak, sugerując się pipczeniem (tempo bieżącego okrążenia) można biec równo.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale cały temat jest o tym, że w maratonie nie biegnie się równo tylko stopniowo przyspiesza. czasy kolejnych okrążeń można sobie monitorowac gpsem albo stoperem i oznaczeniami trasy, to nie o to chodzi. rzecz w tym, jak rozpisać poszczególne kilometry i etapy biegu żeby odpowiednio zrealizowac taktykę NS. trzymajmy się tematu.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Daniell
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3:41

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: trzymajmy się tematu.
tym wyżej to powiedz ;)
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Daniell pisze:
Qba Krause pisze: trzymajmy się tematu.
tym wyżej to powiedz ;)
prubował , nie ma efektów :hej:
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
VO2max

Nieprzeczytany post

Mi też oto chodzi że z biegania amatorskiego robi się taka hurtownia. wiadomo hurtowa ilość ludzi biega to super. Ale pojawia się takie zjawisko że ludzie oczekują planów z netu, pacemakerów co by ich prowadzili na sznureczku rozpisek na sekundy każdy kilometr. A gdzie jak pisałem inteligencja sportowa, cwaniactwo pozytywne własna taktyka itd. itd.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i tu się zgadzam z @VO2max, nic nie jest takie proste. Trudno jest pobiec maraton po cytowanym "sznurku". Nie każdemu dany "sznurek" pasuje. Trzeba wypracować swoja własną metodę.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

VO2max pisze:Mi też oto chodzi że z biegania amatorskiego robi się taka hurtownia. wiadomo hurtowa ilość ludzi biega to super. Ale pojawia się takie zjawisko że ludzie oczekują planów z netu, pacemakerów co by ich prowadzili na sznureczku rozpisek na sekundy każdy kilometr. A gdzie jak pisałem inteligencja sportowa, cwaniactwo pozytywne własna taktyka itd. itd.
zyjemy w czasach ludzi którzy sie szybko nudza bo wymagania maja duze zeby było ciekawie, samo bieganie nie jest samo w sobie ciekawe szczególnie ze wiele osób biega te same treningi, nie notuje postepów, ciagle poszukuje sie zatem czegoś co zmotywuje, zamiennika satysfakcji, ludzie tez nie sa samodzielni chca sie słuchac innych to psychologicznie jasne tego sie nie zmieni
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może jednak jest jakiś sposób, żeby wypracować coś lepszego, jakąś metodę ciągłej motywacji. Taką pętlę, która poprzez sprzężenie zwrotne by się modyfikowała?
To byłoby coś przełomowego ;-)
VO2max

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:
VO2max pisze:Mi też oto chodzi że z biegania amatorskiego robi się taka hurtownia. wiadomo hurtowa ilość ludzi biega to super. Ale pojawia się takie zjawisko że ludzie oczekują planów z netu, pacemakerów co by ich prowadzili na sznureczku rozpisek na sekundy każdy kilometr. A gdzie jak pisałem inteligencja sportowa, cwaniactwo pozytywne własna taktyka itd. itd.
zyjemy w czasach ludzi którzy sie szybko nudza bo wymagania maja duze zeby było ciekawie, samo bieganie nie jest samo w sobie ciekawe szczególnie ze wiele osób biega te same treningi, nie notuje postepów, ciagle poszukuje sie zatem czegoś co zmotywuje, zamiennika satysfakcji, ludzie tez nie sa samodzielni chca sie słuchac innych to psychologicznie jasne tego sie nie zmieni
a ja jeszcze obserwuje inne złe zjawisko że ludzie znajdują sobie autorytet np. kogoś co szybko biega i wierzą bezgranicznie w to co ktos taki mówi.............. a on biega szybko bo bozia mu dała duży VO2 max. a nie że kuma metodykę treningu wytrymałościowego.
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

VO2max pisze:a ja jeszcze obserwuje inne złe zjawisko że ludzie znajdują sobie autorytet np. kogoś co szybko biega i wierzą bezgranicznie w to co ktos taki mówi.............. a on biega szybko bo bozia mu dała duży VO2 max. a nie że kuma metodykę treningu wytrymałościowego.
off topic się robi, ale
zgadzam się z Tobą tutaj.
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ