Garmin Fenix 3/3HR

marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kurde, ten Topo Winter II faktycznie kozak! OpenStreetMap ale z wiekszą liczbą budynków i punktów charakterystycznych: pól, łąk, btsów i gęstszą siatką poziomic :)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
PKO
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@blazko, @MikeSpy: pościągałem kilka mapek, między innymi ten TopoWinter, OSMapaPL i projekt holenderski. Wszystkie są dość szczegółowe, każda ciut inna. To niesamowite, że jest miejsce na tyle konkurencyjnych opensource'owych projektów. Spróbuję się zmierzyć z zaprojektowaniem jakiejś trasy. Jeszcze raz dzięki za namiary.
.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:@blazko, @MikeSpy: pościągałem kilka mapek, między innymi ten TopoWinter, OSMapaPL i projekt holenderski. Wszystkie są dość szczegółowe, każda ciut inna. To niesamowite, że jest miejsce na tyle konkurencyjnych opensource'owych projektów. Spróbuję się zmierzyć z zaprojektowaniem jakiejś trasy. Jeszcze raz dzięki za namiary.
Z tego co sam sie zorientowałem (z map korzsytam w gpsmap 62s) to tak naprawdę niewiele się one różnią dokładnością (czyt. wcale). Trochę inaczej wyglądają i mają poustawiane inne priorytety dla routingu. Mapa rowerowa będzie Cię prowadziła przede wszystkim po szlakach itp itd.
Więc gdybyś korzystał z map jak ja, tzn wgrywasz do ręczniaka gotowy ślad który śledzisz, wybierz mapę która podoba Ci się wizualnie i resztę olej. Jeżeli chcesz korzystać z wyznaczania tras na podstawie danych mapy w urządzeniu to już musisz sam dojść do tego co Ci pasuje.

pozdro
paaulo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Changes made from version 6.63 to 6.72:

Added support for Speed/Pace and Heart Rate audio prompts. (Requires Garmin Connect Mobile App app version 3.2.1, select More > Settings > Device > Audio Prompts to configure)Improved list of app activities shown during navigation and interval training.Fixed an issue where users were seeing auto lap information during swim activities.Fixed potential issue with battery drain when using Analog watch faces. (Requires display update 3.11)
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MikeSpy wielkie dzięki za info o tej Topo Winter, nie sądziłem że takie dobre mapy są za darmo do basecampa.
Do tej pory robiłem trochę na około malowanie przez Strave lub GC potem export gpx do basecampa i eksport do F3.

Teraz zupełnie inny temat i dokładność lepsza niż webowo.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blas pisze: Do tej pory robiłem trochę na około malowanie przez Strave lub GC potem export gpx do basecampa i eksport do F3.
To jeżeli nie znasz polecam też serwis plotaroute.com (rowniez darmowy). Rysowania tras w basecampie unikam jak ognia - nie moge się przyzwyczaić do sposobu działania. W Plot... autorouting pętelek o zadaniej odległości działa świetnie :)
Potem eksport do BC, korekty i F3.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

blazko pisze:
To jeżeli nie znasz polecam też serwis plotaroute.com (rowniez darmowy). Rysowania tras w basecampie unikam jak ognia - nie moge się przyzwyczaić do sposobu działania. W Plot... autorouting pętelek o zadaniej odległości działa świetnie :)
Potem eksport do BC, korekty i F3.
Wow! Właśnie tak sobie wyobrażałem ergonomię rysowania tras. I to, paradoksalnie, w kliencie webowym! Szacunek dla twórców. Tobie dzięki za namiar.
.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

W moim przypadku ten portal ma za słabe mapy. GPSwielkopolska sa duzo duzo bardziej dokładne. Routingu nie uzywam. Basecamp wcale nie jest trudny ;P zawsze mozna wrocic do Mapsource ;)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Rafi50
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A mnie eksport mapy z basecamp do F3 zawiesił sprzęt. Przez 10 minut wisiało logo garmina, a potem po wyłączeniu F3 i włączeniu okazało się, że straciłem całą historię aktywności i skasowane zostały wszystkie dograne widgety i watch face'y itd. Kiepsko wyszło :-(
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też mnie to ostatnio spotkało. Chyba trzeba odłączać F3 poprzez bezpieczne usuwanie sprzętu w Windows. Rzadko podpinam zegarek pod USB (BT, Wifi rozleniwia) i człowiek zapomina jak to się kiedyś zewnętrzne dyski traktowało delikatnie.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Rafi50
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może to właśnie był powód. Dzięki za przypomnienie tak oczywistej ale zapominanej czynności.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Do F3 nie można wgrać map
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Rafi50
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Do F3 nie można wgrać map
Tak, nie można wgrać map. Chodziło mi oczywiście o kursy, a napisałem mapy.
kolunio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Panowie a podpowiedzieć jak wymusić aby garmin zgrywal automatycznie treningi do endomondo? Mam połączone konto z garmin connect ale nie chce przesyłać... jakieś podpowiedzi? Działa wam to w ogóle? Pozdrawiam
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

zapytam was zgrywam treningi przez GCM czyli aplikacje mobilną mam wersję 6.72 i w miejscu obrazka urządzenia nie mam fotki F3 , a widziałem u jednego użytkownika
że na 6.72 miał obrazek f3 , zastanawiam się czy to wina GCM
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ