Komentarz do artykułu Wypadek Łukasza Parszczyńskiego

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Gwynbleid, napisałem, że są rzadkie, ale są. To był jej przykład.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:ja tam nie mam nic przeciwko takiemu łamaniu wolności słowa.

Odkąd łamanie wolności słowa ma kilka rodzajów? Łamanie to łamanie.

Osobiście bym wykasował Twój post @Qba Krause, bo się z nim nie zgadzam :-p Jaki to byłby rodzaj łamania wolności słowa ;-p ?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

róznica byłaby w tym, że ty wykasowałbyś mój post bo się z nim nie zgadzasz, a Adam wykasował post, bo uznał go za hejt.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:róznica byłaby w tym, że ty wykasowałbyś mój post bo się z nim nie zgadzasz, a Adam wykasował post, bo uznał go za hejt.

a co to jest hejt ? Czy nie jest to wyrażenie swojej dezaprobaty do danego tematu, zjawiska?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie, hejt to nienawistny komentarz, który jest umieszczany nie po to, by dyskutować o temacie, ale wyrządzić krzywdę osobom, których temat dotyczy.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No i przede wszystkim jest anonimowy !
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W USA w ostatnich miesiącach zakończył się proces sądowy, gdzie uznano, że hejt jest dozwolony i zgodny z zapisem konstytucji mówiącym o wolności wypowiedzi. To tylko taki przykład, w jakim kierunku ten proces zmierza.
Dlatego osobiście uważam, że można negować takiego typu wypowiedzi, nie pochwalać ich, ale nie można zabraniać.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a ja nie uważam, żeby wynik jakiegoś procesu w dalekim kraju miał mieć znaczenie dla moich osobistych przekonań etycznych :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pysznie. na tym portalu miesiącami wisiały posty zachęcające do dopingu i zawierające wulgaryzmy. i były raportowane. wszyscy wiemy o kim mowa.
lepiej było wtedy napisać: nie wiem dokładnie co jest dopingiem, a co nie - więc nie usuwam.
dopiero po kilku miesiącach zaczęła się walka z tym użytkownikiem, który wracał jak bumerang. przez długi czas wszystko było OK.

tym razem post dotyczył jednak osoby, którą "znamy i lubimy", więc trzeba było usunąć. kolega by się obraził, co?
Go Hard Or Go Home
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam musi się czuć teraz jak schizofrenik:

z jednej strony zarzuca się mu, że sugeruje, iż Łukasz jest niegrzeczny, z drugiej, że go kryje.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:pysznie. na tym portalu miesiącami wisiały posty zachęcające do dopingu i zawierające wulgaryzmy. i były raportowane. wszyscy wiemy o kim mowa.
Raportowanie to napisanie np do mnie bezpośrednio lub poprzez system zgłoszeń forum a nie pisanie komentarza na forum. Mnie te tematy nie interesowały więc tam nawet nie zaglądałem. Dopiero jak sie pojawiły konkretnie kierowane do mnie uwagi - użytkownik został usunięty.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:a ja nie uważam, żeby wynik jakiegoś procesu w dalekim kraju miał mieć znaczenie dla moich osobistych przekonań etycznych :)

Nie rozumiemy się.

Nikt Ci nie zabrania Twoich przekonań etycznych, nikt nie chce ich zmieniać. Jeśli jednak ktoś ma inne i chce je wyrazić, to także ma do tego prawo.
Niemniej odnoszę wrażenie, że nasza wymiana zdań jest nieefektywna, i w moim odczuciu nie przeciągnie szali w żadnym z kierunków.

Ja przynajmniej odbieram tą sytuację, jaką było wykasowanie postu, który nie był wulgarny, za ograniczanie wolności słowa. W moim odczuciu, to rzuca cień na portal w tym aspekcie.
Dodatkowo dochodzi, zatajanie informacji, ale to już bardziej tyczy się PZLA.

PS.
Wygląda na to, że jak się forumowicz nie wyraża zgodnie z nurtem narzuconym przez moderatorów, to nie ma prawa wypowiedzi ;-p smutne
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

barcel pisze:Wygląda na to, że jak się forumowicz nie wyraża zgodnie z nurtem narzuconym przez moderatorów, to nie ma prawa wypowiedzi ;-p smutne
Naprawdę? Widzisz, żeby takie rzeczy się tu stale działy?

Generalnie - o czym my tu rozmawiamy? Macie pretensje, że nie pozwalam zamieniać forum w magiel gdzie wszyscy mogą anonimowo pisać na wszystkich różne niepotwierdzone treści? Taka forma dyskusji jak na Onecie Ci odpowiada?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barcel, jak by było prawdą to, co piszesz, to byśmy cię teraz wycięli :) a ty zwyczajnie masz prawo do swoich przekonań i ich kulturalnego wyrażania.

tym niemniej, gdybyś anonimowo napisał: "moderator to @#$%^" to bym cię wyciął i nie byłoby to ograniczanie wolności słowa, ale sprzątanie hejtu :D

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:No i przede wszystkim jest anonimowy !
Czy na forum bieganie.pl jest obowiązek wypowiadania się pod imieniem i nazwiskiem :niewiem: Swoim :niewiem:

Strzelam, że 90% userów korzysta z pseudonimów, nicków, imion.... I jak do tej pory było OK.
W którym momencie zlepek liter świadczy o tym, ze przestaje się być anonimowym :niewiem:
ODPOWIEDZ