Witam,
mam nadzieje ze pisze w dobrym wątku, jeśli nie to proszę o przeniesienie.
A więc tak, biegam od paru miesięcy, dodatkowo trenuje i gram w piłke. Biegam według planu.
W grudniu postawiłem sobie za cel przebiegniecie półmaratonu w maju, więc postanowiłem że w końcu kupię odpowiednie do tego obuwie, ponieważ wcześniej biegałem w zwykłych halówkach.
3 Tyg temu wybrałem sie do sklepu biegacza w Gliwicach, pani w sklepie poprosiła o zdjecie butów żeby sprawdzić jak chodze/biegam
Powiedziała mi ze mam nadpronacje i zaproponowała mi 3 rożne pary butów po próbach na bieżni wybrałem buty Brooks Aadrenaline GTS 15. Jeśli chodzi o moje zwykłe buty na co dzień, praktycznie każde nowe w około miesiąc mam bardzo mocno zdarte piety na zewnątrz.
Niestety od czasu nowych butów dokuczają mi bóle nóg, i 2 kontuzja (zapalenie achillesa) oraz silny ból podczas biegu wewnątrz stopy pod kostka, co wcześniej mi sie nie zdarzyło i jest dla mnie bardzo uciążliwe.
Proszę o radę co zrobić czy to wina obuwia ? Sam nie wiem co robić, troszkę pieniędzy mnie kosztowały te buty.
Czy może udać się gdzieś prywatnie do fizjo żeby dowiedzieć sie co z moimi stopami nie tak ? Proszę o rady..
Kolejna kontuzja - nowe buty
- synergia_mj
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jeśli masz parę pytań odnośnie butów i Twoich polecam placówkę w Gliwicach
Terapia Manualna ul.Marzanki 20F
terapeiuci z pewności podpowiedzą jak dobrać właściwe obuwie.
pozdrawiam
Terapia Manualna ul.Marzanki 20F
terapeiuci z pewności podpowiedzą jak dobrać właściwe obuwie.
pozdrawiam