Harpaganzwola. Maraton poniżej 2.30
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32.55
- Życiówka w maratonie: 2.38
no napewno. Teraz bardziej zwróciłem uwagę na siłe, nie tylko biegową ale i w domu w formie ćwiczeń. Mam swój cel i muszę go zrealizować.
R.S.
-
- Zaprawiony W Bojach
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kurier_rowerowy
a zawód nie ma nic do wykonywanej pracy. Po prostu lubię to robić i jeszcze mi za to płacą.
a zawód nie ma nic do wykonywanej pracy. Po prostu lubię to robić i jeszcze mi za to płacą.
R.S.
u nas w Społem Łódź twoi koledzy kurierzy ostro trenują kolarstwo torowe.harpaganzwola pisze:https://pl.wikipedia.org/wiki/Kurier_rowerowy
-
- Zaprawiony W Bojach
kiedyś też trenowałem kolarstwo ale szosowe, jednak wybrałem bieganie.
R.S.
-
- Zaprawiony W Bojach
R.S.
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:38
- Życiówka w maratonie: 2:38
Hej, zauważyłem, że u Ciebie drugi zakres BC2 to nie tempo maratońskie TM, tylko wolniej. Ile najwięcej biegasz treningi w TM? Bo tutaj wyhaczyłem tylko 10km.
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:38
- Życiówka w maratonie: 2:38
Dlaczego?brujeria pisze:To chyba oczywiste.sebbor pisze:Hej, zauważyłem, że u Ciebie drugi zakres BC2 to nie tempo maratońskie TM, tylko wolniej.
Teraz nie ma jednej "szkoły" biegowej i terminologii zakresów treningowych jest wiele.
Jeśli mówimy o "polskiej" szkole to twoja "oczywistość" jest słuszna.
Jednak już u takiego Danielsa "drugi zakres" czyli kolejna intensywność wyższa niż Easy to Marathon Pace. Nie nazywa się to wprost drugim zakresem, ale jest drugą strefą intensywności w tym treningu.
Nie wiem co u harpaganzwola oznacza BC2 więc zamiast uznawać jakieś oczywistości wolę zapytać...