Garmin Fenix 3/3HR

majkim6
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

blazko pisze:Zaliczyłem niedawno wymianę urządzenia. Muszę przyznać, że ślady które mam od tego czasu (2 tyg) są prawie identyczne do FR305!
Możesz podrzucić link do GC, ciekawe jak wygląda to w porównaniu z ich 'wygładzaniem'..
PKO
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z "wygładzaniem" wygląda tak
2016-01-25_11-46-37.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No cóż, wygląda fajnie. Moja intuicja podpowiada, że te skoki to jednak problem software'owy, ale skuszony tym przykładem zadzwoniłem do serwisu -- uprzejmy konsultant zaproponował wymianę. Nawet jeżeli to będzie trochę obok problemu to może skorzystam na 'generycznej' dokładności, rozumiem, że stwierdzasz, że w przypadku Twojego egzemplarza ta się poprawiła...
.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:rozumiem, że stwierdzasz, że w przypadku Twojego egzemplarza ta się poprawiła...
Takie mam wrażenie. Problem z latającym sygnałem zniknął zupełnie (na tym samym sofcie). Fixy pod domem łapie w punkt - a zawsze pływał tak jak poprzednia 910tka to to olewałem. Teraz punkty startu mam jak w fr305. Jasne, że zdarzają się błędy, ale dzieje się to w warunkach, w których mają prawo wystąpić (np. stosunkowo wąska ulica między wysokimi biurowcami).

Nowy model jest oddalony od poprzednika o coś koło 15k nr seryjnych. Miał firmowo wgrany soft w wersji 3.2 i katalogi datowane na maj 2015.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za info. Wysłałem kurierem, liczę że zamiennik będzie udany. :)

Akurat wczoraj machnąłem cięższy trening i Fenix zaordynował mi 3 dni przerwy, dobry moment na wysyłkę. :)
.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:Dzięki za info. Wysłałem kurierem, liczę że zamiennik będzie udany. :)

Akurat wczoraj machnąłem cięższy trening i Fenix zaordynował mi 3 dni przerwy, dobry moment na wysyłkę. :)
te przerwy to jakiś pic na wodę... 3 dni to mi dawał tylko po maratonie, a jak wracam z flakami na wierzchu po wyścigu na 10k mówi że 17h i będzie git. Pic na wodę ;)
Daj proszę znać o ile zmieniły się nr seryjne, jaki masz soft (po rozpakowaniu) i jaka jest data katalogów. Dzięki.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

blazko pisze: te przerwy to jakiś pic na wodę... 3 dni to mi dawał tylko po maratonie, a jak wracam z flakami na wierzchu po wyścigu na 10k mówi że 17h i będzie git. Pic na wodę ;)
Daj proszę znać o ile zmieniły się nr seryjne, jaki masz soft (po rozpakowaniu) i jaka jest data katalogów. Dzięki.
U mnie subiektywnie te czasy odpoczynku są właściwe. Zazwyczaj dostaję ok 20 godzin, po cięższym treningu 30-40. Po treningu zalecenie 3 dni odpoczynku dostałem po raz pierwszy. Było to 18 km TM po śniegu, z kilkoma solidnymi podbiegami, na których starałem się to tempo trzymać.

Staram się zawodów z paskiem nie biegać, bo jak patrzę na HR to mi psychika siada :) tym niemniej dwa razy mi się zdarzyło i dostałem w obu przypadkach (HM i 10k) 3,5 dnia odpoczynku.

Będę pamiętał o statsach dla Ciebie.
.
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też dostałem ostatnio odpoczynek 3.5 dnia, ale to było po 4h maratonie na Ślęży i po okresie nieregularnego biegania(bez formy). Do tej pory takie czasy ambit.
Michu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

U mnie na wyświetlaczu pojawiła się mała plamka (wygląda jakby dostała się tam woda??) co prawda widać to tylko na ciemnym tle i podświetleniu no ale irytuje. Poza tym zegarek kupowałem na premierę więc jest to jeden z pierwszych modeli i czasami potrafi odwalić cuda ze śladem - pytanie odsyłać na ten wyświetlacz czy na ślad gps? Ile teraz trwa wymiana ponieważ nie chciałbym został bez zegarka (najchętniej odesłałbym go na jesień :) ).
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na początek to zadzwoń na infolinię i opisz wszystkie wady a konsultant zdecyduje czy sie kwalifikuje do wymiany. Jak podejmie pozytywną decyzję to wysyłasz. Ja wysyłałem w poniedziałek kurierem, we wtorek mieli już przesyłkę w Warszawie. W środę nadali do mnie paczkę a w czwartek miałem nowy egzemplarz w domu :)
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

No i zdradziłem swojego Fenka2, z którym spędziłem ponad 1,5 roku. Wymieniłem go bez skrupułów na nowszy model. Tak więc witam, teraz tutaj będę spamował:)
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Condition Performance -18! :)
Jakiś prymitywny algorytm, pierwszy km miałem 230m w górę i po 12min dostałem takie info.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a mi dziś nic nie pokazał :( , obraził się wczoraj mi pokazał +5
ale już widzimy naszego f3 GC , nie kaczkę
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

blazko pisze: [...]
Dostałem zamiennik. Cała operacja trwała od poniedziałku po południu do piątku rano, więc całkiem sensownie. Wersja zwykła a nie bundle więc bonus w postaci dodatkowego paska nie wystąpił. :)

Nie jestem pewien czy wersja z HRM i wersja "solo" ma te same linie numerów seryjnych, w związku z tym ciężko mi się wypowiadać o odległości w numerach seryjnych. W każdym razie: miałem 4630216xx a dostałem 4631058xx.

Fabrycznie wgrany FW 4.80.
Katalogi datowane na:
root (GARMIN): 2015-10-01
najstarsze podkatalogi: 2015-12-19

Dodatkowo zauważyłem, że w GC przy zegarku było info, ze ostatnia synchronizacja była 2016-01-06. Nie wiem jak ją interpretować.

Na razie nie biegałem, jeżeli będą jakieś zaskoczenia in plus albo in minus, dam znać.
.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:
Dodatkowo zauważyłem, że w GC przy zegarku było info, ze ostatnia synchronizacja była 2016-01-06. Nie wiem jak ją interpretować.
Refub? Ale to by było dziwne, bo raczej od nowa wgrywają soft. Może go synchronizuje , jakiś automat po wgraniu, testowo.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ