Ból kolana

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
TheVipBury
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :)
Od dłuższego czasy mam problem z lewym kolanem. Zaczęło mnie boleć kiedy zacząłem robić OWB1 po chorobie.
Czy moglibyście mi powiedzieć co jest z moim kolanem ? Byłem na rezonansie magnetycznym i dziś otrzymałem wyniki badań z podejrzenia uszkodzenia łąkotki przyśrodkowej i chcę wiedzieć co mi tak na prawdę dolega jeszcze przed pójściem do ortopedy
Treść badań z rezonansu magnetycznego:
*Cechy poziomej szczeliny pęknięcia rogu przedniego łąkotki bocznej.
Część trzonowa oraz róg tylny bez ewidentnych zmian urazowych.
Łąkotka przyśrodkowa o prawidłowym obrazie. Obraz ACL, PCL, MCL, LCL jest w normie.
Zaznaczona komponenta obrzękowa w obszarze kaletki maziowej podrzepkowej głębokiej.
Niewielkie zmiany obrzękowe fałdu maziówkowego górnego rzepki. Miejscowe pogrubienie troczka przyśrodkowego rzepki z zaznaczoną komponentą obrzękową tkanki podskórnej w tym obszarze. Chrząstka powierzchni stawowych bez ewidentnych zmian chondromalacyjnych.
Innych istotnych odchyleń od normy nie stwierdzam.*

Czy możecie mi opisać co mi dolega i co może z tym pomóc ?
Z góry dziękuję :)
PKO
spinacz465
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja miałem podobny problem z kolanami. Tylko, że u mnie bolały mnie stawy kolanowe. Musiałem jeść dużo rzeczy które zawierają duże ilości żelatyny. Na końcu jadłem bardzo dużo galaretek i brałem lekarstwa zapisane przez lekarza.
TheVipBury
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

spinacz465, no właśnie spożywam duże ilości żelatyny bo miałem podejrzenie brak mazi. Ale to nadal nie pomaga. TO już 3-4 tygodnie, kiedy jem galarety itd. Ból pojawił się na początku grudnia i do teraz nadal nic nie biegam :/
TheVipBury
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

MarYano, a jak długo trwało to leczenie.?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ