Bukłak do Salomona

guido
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Mam kilka softflasków, ale potrzebowałbym bukłak do plecaka Salomona (Adv skin 12 set).
Widziałem 2 rodzaje bukłaków 1,5L i 2L.
Może doradzicie jaki wybrać, ewentualnie może pasuje jakiś zamiennik (Salomonowe bukłaki są dość drogie)?
Bukłaki Salomona zamykanie mają na coś w rodzaju listwy i średnio mnie to przekonuje, może jest coś zakręcanego ala bukłaki Cabelbak?
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Spróbuj może Kalenji, biegałem dzisiaj z tym. Dzięki listwie łatwiej nalewać wodę, szybciej się to otwiera niz zakrętka. Mają bukłak z pompką :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Na dwa buklaki kalenji oba nie trzymają podcisnienia. Niezbyt szczęśliwe zapiecie. Jak wyssam powietrze ze srodka (przy zaladowanych wiecej niz 1L) to i tak się dostaje przez uszczelke i chlupocze :(
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
guido
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wlasnie doczytalem w opiniach, ze Kalenji czesto bywaja nieszczelne:/
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak już bukłak to QUECHUA ale z tego co wiem to do salomona nie dopasujesz, tylko oryginał. Do tego plecaka jest prawdopodobnie 1,5L
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quecha ktory dostalem z plecakiem to samo. Zreszta wydaje mi sie ze to to samo mimo innej nazwy, bo wygladaja tak samo, ba nawet przelozylem zaworek z jednej do drugiej :) I fakt 1,5L nie pasuje do s-lab 5
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Quecha ktory dostalem z plecakiem to samo. Zreszta wydaje mi sie ze to to samo mimo innej nazwy, bo wygladaja tak samo, ba nawet przelozylem zaworek z jednej do drugiej :) I fakt 1,5L nie pasuje do s-lab 5
Miałem ten plecak i nie narzekałem. Bukłak nigdy sie nie rozszczelnił, nie ciekł a tankowałem do pełna. Oczywiście na koniec wypuszczałem powietrze odwracając go "do góry nogami".
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie tez nie cieknie tylko jak odsysne powietrze a mam wiecej wody (ponad 1L) to przepuszcza odrobine powietrza gora i tak zaczyna chlupac lekko. Nie jest to jakas katastrofa, ale jednak na poczatku uzywania tego nie robil. Plecak jest ciagle ze mna i robi kolejne km nawet przy -16C tylko wtedy softflaski trzrba bo woda w rurce zamarza ;) Lubie miec od dolu poprowadzona wiec mimo wpuszczenia powietrza do srodka (tak wtedy na pewno chlupocze ;) ) i tak zbiera sie troche wody na dole i zmarza. No ale od czego sa softflaki :) Patyczki fizan compact trzymaja sie bardzo ładnie i nie przeszkadzaja.
Awatar użytkownika
lukglo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:47
Życiówka w maratonie: 3:53:17

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Spróbuj może Kalenji, biegałem dzisiaj z tym. Dzięki listwie łatwiej nalewać wodę, szybciej się to otwiera niz zakrętka. Mają bukłak z pompką :)
Adam nie wiesz kiedy bukłak z pompką będzie dostępny w sprzedaży? Ciekawe czy będzie można kupić samą rurkę z pompką czy tylko cały zestaw z bukłakiem.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Raczej cały buklak. Wg mnie od połowy marca.
Awatar użytkownika
lukglo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Raczej cały buklak. Wg mnie od połowy marca.
Na stronie kalenji.pl są już obszerniejsze informacje: pompka będzie sprzedawana sama, koszt 29.99zl.
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

na jakiej zasadzie tam pompka ma dzialac? Pompujemy i woda sama leci do ustnika a my nie musimy zaciagac?
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
Awatar użytkownika
lukglo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

spens pisze:na jakiej zasadzie tam pompka ma dzialac? Pompujemy i woda sama leci do ustnika a my nie musimy zaciagac?
Dokładnie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ