Miesiączka.
Moderator: beata
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dobre. Dobre. Ale Brawo nie martwi się miesiączką w czasie biegania tylko jej brakiem :D
Jak wspomniałam pytanie jest z rzędu "głupawych" ale skoro może u mnie trwać okres nawet tydzień, to warto wiedzieć, czy są przeciwskazania. W czasie okresu nie wolno brać długich gorących kąpieli, więc chyba wysiłek fizyczny podnoszący temperaturę ciała może mieć swoje zdrowotne aspekty.
Jak wspomniałam pytanie jest z rzędu "głupawych" ale skoro może u mnie trwać okres nawet tydzień, to warto wiedzieć, czy są przeciwskazania. W czasie okresu nie wolno brać długich gorących kąpieli, więc chyba wysiłek fizyczny podnoszący temperaturę ciała może mieć swoje zdrowotne aspekty.
-
- Dyskutant
Wpis Kasi Gorlo o cyklu i bieganiu:
http://runtheworld.pl/cykl-menstruacyjn ... biegaczki/
http://runtheworld.pl/cykl-menstruacyjn ... biegaczki/
Marathon success does not come from training or perseverance, it comes from waterboarding yourself at aid stations.
-
- Rozgrzewający Się
Dziękuję serdecznie za ten wpis. Konkretne porady bez lania wody i wiele wyjaśnia. M.in dlaczego mimo pięknej pogody czasem przebiegnięcie 10 kilometrów jest jak maraton w śniegu.
-
- Rozgrzewający Się
i od paru miesiecy spożnia się o kilka dni w sumie od jakiegos czasu już nie uprawiam sportu z brKu czasu praca potem musze odebrac córkę z przedszkola szkoła na weekedzie ale może dlategoże żyje trchę w stresie i wbiegu to też daje efekty
-
- Rozgrzewający Się
Najlepiej kupić test zeby się nie stresować. Jest duże prawdopodobieństwo, że opóźnia Ci się miesiączka właśnie przez zmiane trybu życia. Dodatkowy wysiłek sprawił, że rozregulował Ci się trochę Twój układ czego wynikiem jest brak miesiączki w określonym terminie. Jesli nadal nie pojawi się miesiączka to zrób test, jesli bedzie negatywny to dla wlasnego spokoju idz do ginekologa
-
- Rozgrzewający Się
myszka2 pisze:i od paru miesiecy spożnia się o kilka dni w sumie od jakiegos czasu już nie uprawiam sportu z brKu czasu praca potem musze odebrac córkę z przedszkola szkoła na weekedzie ale może dlategoże żyje trchę w stresie i wbiegu to też daje efekty
Jeśli wcześniej regularnie ćwiczyłaś, a teraz od jakiegoś czasu zaniedbałaś aktywność to też może wpłynąć na spóźniający się okres. To działa w dwie strony. Jeśli prowadzimy siedzący tryb życia, który nagle zmienimy na bardzo aktywny też często pojawia się ten problem. Najważniejsze to zrobić badania, sprawdzić wyniki i dowiedzieć się czy nam nic nie dolega. Jeśli zmiana trybu i stres jest tylko przyczyną to prędzej czy później wszystko się wyreguluje. Postaraj się wyeliminować stres bo on działa negatywnie na zdrowie w każdym aspekcie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1h
boze niektore osoby powinny naprawde zaczac uzywac mózgu, na cholere wchodzi tu kobieta tylko po to zeby kogoś pohejtować. Babo, skoro uważasz ze to forum od biegania to wara od działu dla kobiec a tym bardziej tematu o miesiączce! Nikt Ci tu nie kaze wchodzic boze.... Albo jakis facet z cenną radą o bravo... Jesteś jakims zboczencem ze Cie interesuja tematy o miesiaczkach na tyle zeby sie wtracac z nic niewnoszącym tekstem?
Temat na pewno sie niektorym przydal (np mi) jak widac wiec po co te zbedne komentarze
Temat na pewno sie niektorym przydal (np mi) jak widac wiec po co te zbedne komentarze
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
reduk skąd taka agresja?