Garmin 920xt

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

W przypadku Epixa (ten sam system i czip) wydaje mi sie ze mam dokladniejsze slady kiedy biegam w kierunku polnocy. Wydaje mi sie ze w tej czesci nieba wiecej jest satelitow GLONASS niz GPS (jednak bez ekranu satelit nie mozna juz tego sprawdzic). W zasadzie zawsze biegam z oboma systemami aktywnymi a 90% moich biegow jest w lesie, czasami gęstym. Wplyw na tempo chwilowe jest dla mnie bez znaczenia bo przy takich biegach uzywam footpoda (jednak uwazam ze tempo chwilowe nie pochodzi tylko z GPS ale tez z WDR). Jako ze bateria wystarcza mi na tydzien sledzenia aktywnosci + ok 8h treningow z GPS, na razie zostawiam aktywne oba.
Na 2000km problemy z dokladnoscia mialem moze ze dwa razy z czego pamietam dobrze raz (jakies 600m poza kursem pod koniec biegu, wzdłuż lini sredniego napiecia).
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zobaczę więc czy to jakoś wpłynie.
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Dla ciekawych dobry kalkulator http://www.trimble.com/gnssplanningonline/ :) Mozna sobie porownac DOP w godzinach konkretnych w konretnym miejscu. Jak bawilem sie dokladnoscia fenixa2 i etrexa20 to bylo widac wplyw gorszego dnia i gorszej godziny na jakosc zapisanego sygnalu.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Change History
Changes made from version 6.11 to 6.13:

Added support for the latest running dynamics. These include: Ground Contact Time Balance, Stride Length, and Vertical Ratio (requires a new HRM-Run, the original HRM-Run with sw ver 6.60, or HRM-Tri with sw ver 4.20).

Changes made from version 6.10 to 6.11:

Restored the version of the pool swim distance algorithm that was present in the 5.25 beta. This will improve distance accuracy for the users having problems with released software versions. We will continue to work on improving the pool swim algorithm in future betas.
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tłumaczyć nie muszę nowe funkcje jak w F3
wymaga aktualizacji HRM RUN
poszło szybko i gładko :-)

Stride Length (new)
Ground Contact Time (old)
Ground Contact Time Balance (new)
Vertical Oscillation (old)
Vertical Ratio (new)
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Za to lubię Garmina. Te nowe miary run-dynamics, będa mi tak samo nieprzydatne jak te poprzednie, ale dla gadżeciarza sam fakt, że jego zabawka ma nowe funkcje jest super. Widzę, że w trybie biegania pojawił się nowy ekran z tymi miarami, ale przetestować będę mógł dopiero w weekend.
Mam nadzieję, że w kolejnych aktualizacjach dodadzą obsługę czujnika temperatury jak w Fenixie. To akurat by mi się przydało. Miałem latem kilka takich długich wybiegań, gdzie w czasie ponad dwóch godzin biegu temperatura rosła znacznie co wpływało na wydolność, a czego nie da się wywnioskować z obecnych danych.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze: Mam nadzieję, że w kolejnych aktualizacjach dodadzą obsługę czujnika temperatury jak w Fenixie. To akurat by mi się przydało. Miałem latem kilka takich długich wybiegań, gdzie w czasie ponad dwóch godzin biegu temperatura rosła znacznie co wpływało na wydolność, a czego nie da się wywnioskować z obecnych danych.
Termometr nie jest miarodajny w zegarku, chyba że go zdejmiesz z ręki i położysz na kilkanaście minut w celu wykonania pomiaru.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Termometr nie jest miarodajny w zegarku, chyba że go zdejmiesz z ręki i położysz na kilkanaście minut w celu wykonania pomiaru.
Wiem. Chodzi o zewnętrzny czujnik jak np.TEMPE. Mocujesz go do buta jak FootPod, albo np. do paska od plecaka jeżeli z takowym biegasz i tam powinien być lepiej izolowany od ciepła wydzielanego przez ciało.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aaaa, tak, nie pomyślałem o zewnętrznym ;)
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegałem dzisiaj pierwszy raz z tym nowym softem. Nawet fajne te nowe wykresy, w sczególność balans nóg. Wychodzi na to, że czym wolniej biegam tym dłużej lewa noga zostaje na ziemi w stosunku do prawej. Jak przyspieszam to się wyrównuje (efekt żyroskopu ? ;)). Z drugiej jednak strony dzisiaj pierwszy raz od bardzo dawna zegarek mi się kompletnie pogubił, stracił sygnał i przez kwadrans biegu nie wiedział gdzie jest. Może to zbieg okoliczności... A może babol. Pożyjemy zobaczymy.
szynas222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mqm pytanie czy ktoś używa tego zegarka na basenie ? Niestety mi zlicza źle długości basenu myli się o ok aż 20 % . Jakie zmiany wprowadziła nową aktualizacja bo ja żadnych zmian nie widzę
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szynas222 pisze: Jakie zmiany wprowadziła nową aktualizacja bo ja żadnych zmian nie widzę
Jeśli pytasz o ostatnią oficjalną wersję to głównie obsługę nowych pulsometrów do pływania (HRM-TRI) i używanie FootPoda (jeśli jest) jako źródła prędkości (a nie GPS jak wcześniej).
A jeżeli mówimy o wersji beta to nowością są Run-Dynamics2, które wymagają też wgrania nowej wersji oprogramowania do HRM-RUN. Szczególnie fajny jest balans lewa/prawa noga.
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystkie te nowe funkcje są już dostępne w oficjalnej wersji oprogramowania v.6.20
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście. A wczorajsza wersja beta (6.21) przywraca stary podobno lepszy algorytm zliczania długości basenów co być może rozwiązuje problem @szynas222.
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

A ja dwa dni temu odkryłem tryb ski - narty zjazdowe lub snowboard.
Fajna sprawa, w trybie zjeżdżania sam rozpoznaje kiedy zaczyna się zjeżdżać a kiedy np siedzi na kanapie lub orczyku. Nic nie trzeba samemu robić.
Do czasu zjeżdżania liczy więc tylko sam zjazd.
W Garmin Connect widać ile razy zjechało się, długość trasy, prędkości etc.
Super sprawa.
Po co ja biegam?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ