Majtki i koszulki nadają się jako zamiennik czapek a najbardziej majtki.Skoor pisze:Znaczy, ze majtki i koszulki nadaja sie jwko zamiennik legginsow?
W czym biegać w zimę po górach?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Do tego lepsze sa bokserki w kratke, jak odpowiednio je ulozysz to wygladaja jak nakrycie glowy faraonaQba Krause pisze:tak! a kalesonów używam czasami zamiast czapki, wyglądam wtedy jak wielki królik i dzieciaki się cieszą :D

Tylko konieczne musza byc luzne, te obcisle sie nie nadaja.
Skarpetki mozna zalozyc na uszy, a damskie figi swietnie nadaja sie na maske spidermana

-
- Zaprawiony W Bojach
polak potrafi!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Biegam w kurtce http://www.decathlon.pl/kurtka-do-biega ... 84388.html nie jest to jakiś szczyt technologi ale póki co w warunkach bezwietrznych można spokojnie robić kilometry. Natomiast szukam coś na wietrzne dni w temperaturze poniżej zera a mówiąc ściślej to od 0 do -20. Choć to -20 trafiło mi sie raz w tym sezonie. Zależy mi na kurtce oddychającej i wiatro szczelnej. Wczoraj przy mocnym wietrze i temperaturze ok -10 st. porządnie mnie wyziębiło w Gorcach dlatego postanowiłem kupić coś dobrego. Za pomoc dzięki. Póki co chyba wybiorę się do Krakowa do sklepu dobiegania i zaopatrzę się w http://www.dobiegania.pl/odziez-do-bieg ... 15319.html. Może ktoś doradzić w tym temacie byłbym niezmiernie wdzięczny.
-
- Zaprawiony W Bojach
Raczej nie chcesz tej kurtki Asicsa... Mam poprzedni model (inny kolor) - jest wiatroszczelna, dosc ciepla, ale zupelnie nie daje rady z odprowadzaniem wilgoci. Po kilkudziesieciu minutach biegu jest calkiem mokra w srodku (pot az cieknie po materiale!). Nie polecam do biegania - znacznie lepsza jest cienka wiatrowka.manfred pisze:... wybiorę się do Krakowa do sklepu dobiegania i zaopatrzę się w http://www.dobiegania.pl/odziez-do-bieg ... 15319.html. Może ktoś doradzić w tym temacie byłbym niezmiernie wdzięczny.
Nie mam mozliwosci biegania po gorach, nie wiem wiec jakie masz potrzeby (jak bardzo jest tam zimno / wietrznie?), ale biegam juz kilka zim i na podstawie wlasnego doswiadczenia, to probowalbym kilku cienkich, plastikowych warstw, a na wierzch wiatrowke bez zadnych otworow, z siatkowa podszewka (powietrze izoluje termicznie).
Bo w tym co pokazales teraz, jest duza ilosc "dziur" / wywietrznikow - co jest swietne wiosna i jesienia, ale zupelnie nie dziala przy lodowatych podmuchach zima.
A wiecej pewnie napisza ci, ktorzy biegaja po gorach.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No wczoraj robiłem taka spokojna trasę po Gorcach i jak zaczynałem słoneczko choć zimno. -10 chyba było. Natomiast u samej gory pod Turbaczem była masakra tak wiało. Miałem na sobie pierwsza warstwa http://www.radicalpolska.eu/bielizna-te ... view/2/143 druga warstwa http://www.radicalpolska.eu/bielizna-te ... /view/2/57 no i kurtka z decathlon. No i mnie tak przewiało ze miałem serdecznie dośc. Chyba że pojdę w Nike NIKE SHIELDRUNNER FLASH JACKET.
-
- Rozgrzewający Się
Wiatrówkę z pertexu polecam. Genialnie oddycha, chroni przed wiatrem. To co pod spód reguluję w zależności od warunków.manfred pisze: No i mnie tak przewiało ze miałem serdecznie dośc.
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
2 warstwa - 50% bawełny. Mam przeczucie, że strasznie Ci nasiąknęła potem i przez to Cię przewiało. Nie wiem, ja też biegam w tej kurtce i choćby nie wiem jak pizgało to trzyma dobrze. Wiadomo, jak wyszedłem w samej koszulce technicznej pod nią na długie wybieganie to masakra, ale jak była termo, na nią techniczna i kurtka to przy -15 było wszystko ok. Tylko że w warunkach nizinnych. Wiem, że w górach trochę inaczej to wygląda.
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety nie uzywalem rzeczy ktore wymieniles, ale mysle, ze bawelniana odziez, to jednak nie jest najlepszy pomysl na dlugie bieganie zima. Oczywiscie da sie tak biegac, ale jednak lepiej sprawdzaja sie rzeczy w 100% plastikowe (osobiscie mam dosc dobre doswiadczenie z zimowa bielizna serii ColdGear Under Armour).
A to co piszesz, zdaje sie potwierdzac moje przypuszczenie co do glownego problemu - czyli wiatru. Zbedne zima wywietrzniki na plecach i pod pachami - wiec Cie przewiewalo.
A to co piszesz, zdaje sie potwierdzac moje przypuszczenie co do glownego problemu - czyli wiatru. Zbedne zima wywietrzniki na plecach i pod pachami - wiec Cie przewiewalo.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mam dwie bluzy które podałem w pierwszym linku. Ale one są naprawdę cieniutkie i bieganie w nich plus kurtka deca sprawiało że było mi zimno. Choć nie stosowałem takiego ubioru na Gorce. Mam też bluzę która wygrałem w konkursie u nich http://esportshop.pl/glowna/99-bluza-te ... boost.html Ale mimo że rozmiar L jest ona na mnie trochę za duża i odstająca. Może tak ma być że robi w ten sposób poduszkę. Nie mniej kupuję na pewno kurtkę a bluzę bawełnianą odstawiam od biegania.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No tak tylko w przypadku tej kurteczki wywietrzniki chyba mają w jakimś stopniu byc zamienne dla oddychalności. Tu chyba zgadza się na krótki wypad po mieście wywietrzniki ale w góry pełne zabezpieczenie.Robert pisze: A to co piszesz, zdaje sie potwierdzac moje przypuszczenie co do glownego problemu - czyli wiatru. Zbedne zima wywietrzniki na plecach i pod pachami - wiec Cie przewiewalo.
-
- Wyga
Polecam odzież tecnostretch z Attiq, zarówno bieliznę termoaktywną jak i bluzy. Wprawdzie nie biegam, ani nie chodzę po górach (mieszkam na drugim końcu Polski), ale jeżdżę na rowerze w temperaturach do -15 stopni i bardzo sobie chwalę te ich "ubranka". Na rowerze nie trzeba dużego wiatru, by w ujemnej temperaturze zaczęło "zamrażać" i właśnie odkąd używam tej odzieży komfort bardzo mi się poprawił. Zależnie od warunków wietrznych i temperatury ubieram na to wiatrówkę, cienkiego softshella, a w temperaturach ok -10 i niższych kurtkę gore-tex pacelite i takie zestawy mi się sprawdzają.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wpisz sobie Attiq i mają cennik na stronie.