Komentarz do artykułu Chroń damo swe nogi, gdy deszcz i mróz srogi!
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Chroń damo swe nogi, gdy deszcz i mróz srogi!
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:43
- Życiówka w maratonie: 03:25:30
- Kontakt:
Może autor z południa Polski.... 

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
oj tak, przed wyjściem na pole ubieramy buty;)
co do gatek: mam ocieplane ekiden warm i faktycznie jest w nich ciepło. Tylko ten cienki sznureczek do kitu.
Mam też kiprun knergy i one ciepłe nie są. Biegałam w nich dzisiaj (było ~2C na plusie) i czekanie na światłach specjalnie przyjemne nie było. Natomiast są wygodne i bardzo fajnie leżą. Trzeba namęczyć się trochę przy zakładaniu (ubieraniu
), bo rzeczywiście pas jest bardzo ścisły i może być problem z wciągnięciem leginsów przez biodra.
co do gatek: mam ocieplane ekiden warm i faktycznie jest w nich ciepło. Tylko ten cienki sznureczek do kitu.
Mam też kiprun knergy i one ciepłe nie są. Biegałam w nich dzisiaj (było ~2C na plusie) i czekanie na światłach specjalnie przyjemne nie było. Natomiast są wygodne i bardzo fajnie leżą. Trzeba namęczyć się trochę przy zakładaniu (ubieraniu

Marathon success does not come from training or perseverance, it comes from waterboarding yourself at aid stations.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
misio80 ponoć (z naciskiem na to słowo) na południu się tam mówiło/mówi.
Co nie zmienia postaci rzeczy, że przy w pełni profesjonalnym artykule sponsorowanym, wstyd jak @#$%^ (za przeproszeniem). No cóż...jaki sponsor, taki profesjonalizm.
Co nie zmienia postaci rzeczy, że przy w pełni profesjonalnym artykule sponsorowanym, wstyd jak @#$%^ (za przeproszeniem). No cóż...jaki sponsor, taki profesjonalizm.
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
@nofinishlane
http://www.raciborz.com.pl/art12229.html
http://www.raciborz.com.pl/art12229.html
-
- Wyga
@misio80, @nofinishlane – Krytykujecie artykuł dlatego, że znajduje się w nim jedna fraza którą uważacie za błąd językowy, a której poprawność jest dyskusyjna i wcale błędem być nie musi (szczególnie biorąc pod uwagę, że język polski nie jest językiem martwym i ciągle się zmienia oraz to, że część lingwistów uważa ją za poprawną – i w końcu zapewne większość będzie to robiła) i co najważniejsze, nie ma najmniejszego wpływu na przesłanie artykułu.

-
- Stary Wyga
- Kontakt:
@pskosinski nie krytykuję artykułu, bo nie ma po co. Artykuł sponsorowany, to reklama w specyficznej formie. Opis produktów i tyle. A, że jedno ze sformułowań, które zostało w nim użyte jest dyskusyjne, to i dyskusja się wywiązała.
A jeżeli chcesz dowiedzieć się jakie leginsy ma na sobie Jean-Luc Picard, to zapytaj autora.
A jeżeli chcesz dowiedzieć się jakie leginsy ma na sobie Jean-Luc Picard, to zapytaj autora.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:55
- Życiówka w maratonie: 3:29
Oczywiście, że zwracam na to uwagę. Jak ktoś napisze w artykule zdanie np. "Włanczamy skipy do naszego treningu" to również zwrócę uwagę chociaż nie będzie to dotyczyło merytoryki i każdy rozumie o co chodzi...
- Juannita
- Stary Wyga
A którzy to lingwiści? Może podasz jakieś nazwisko i źródło? Bo taki Bańko twierdzi, że jako regionalizm ujdzie, ale dopuszczalna w języku ogólnopolskim pisanym - nie.pskosinski pisze:@misio80, @nofinishlane – Krytykujecie artykuł dlatego, że znajduje się w nim jedna fraza którą uważacie za błąd językowy, a której poprawność jest dyskusyjna i wcale błędem być nie musi (szczególnie biorąc pod uwagę, że język polski nie jest językiem martwym i ciągle się zmienia oraz to, że część lingwistów uważa ją za poprawną – i w końcu zapewne większość będzie to robiła) i co najważniejsze, nie ma najmniejszego wpływu na przesłanie artykułu.
]