Komentarz do artykułu Maraton - wyzwanie każdego biegacza
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Maraton - wyzwanie każdego biegacza
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dlaczego 'każdego' ??
O ile sam po moim biegowym początku przestawiłem maraton z kategorii 'łaaał ale cyborgi, ja tego nigdy nie zrobie' do kategorii 'rozpiszę sobie plan przygotowań i przebiegnę' to absolutnie nie zgodzę się, że maraton jest dla każdego biegacza.
I nawet jesli ktoś biega, a na maraton nie ma ochoty, to nie jest przez to biegaczem gorszej kategorii.
O ile sam po moim biegowym początku przestawiłem maraton z kategorii 'łaaał ale cyborgi, ja tego nigdy nie zrobie' do kategorii 'rozpiszę sobie plan przygotowań i przebiegnę' to absolutnie nie zgodzę się, że maraton jest dla każdego biegacza.
I nawet jesli ktoś biega, a na maraton nie ma ochoty, to nie jest przez to biegaczem gorszej kategorii.
- Roberto Celinho
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak naprawdę, to nie my wymyśliliśmy ten tytuł, który jest trochę mylący, bo tematyka prezentacji Ani będzie krążyć głównie wokół filozofii treningowej Arthur'a Lydiard'a. Autor tytułu na pewno nie miał jednak na myśli, że "kto nie przebiegł maratonu, nie jest prawdziwym biegaczem". Wydaje mi się jednak, że dla każdego biegacza udział w zawodach na królewskim dystansie jest wyzwaniem, choć oczywiście nie każdy musi do tego wyzwania podchodzić. Wielu wybitnych sprinterów nigdy nie przebiegło maratonu, bo być może było to dla nich za duże (długie) wyzwanie
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
Robert
a może wrzucisz tutaj prezentację/link?
Wiadomo, że to nie będzie to samo co spotkanie, jednak IMO przyda się.
a może wrzucisz tutaj prezentację/link?
Wiadomo, że to nie będzie to samo co spotkanie, jednak IMO przyda się.
ku chwale biegania
Blog: https://piotrstanek.pl/
Blog: https://piotrstanek.pl/