Jak biegać żeby zdobyć szybko kondycję?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
axe pisze:Co do ubierania, to sam widzę różnicę u siebie w stosunku do zeszłorocznego ("pierwszego") zimowego sezonu...na początku człowiek "boi się,że zmarznie" (to chyba trzeba się nauczyć po prostu na własnym doświadczeniu)...teraz biegam spokojnie ubrany co najmniej o "1 warstwę lżej" :)

--
Axe
Ja nie wiem jak oni mogą biegać w dlugich spodniach i w bluzie, skoro temp. nie spada ponizej 0.
a tak, raz czy dwa spotkałem takie osoby otulone jak na prawie syberyjską zimę.
Na szczęście rzadkie to przypadki, chyba więcej osób ma rozum ;)
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
New Balance but biegowy
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:
Yahoo pisze:
axe pisze:Co do ubierania, to sam widzę różnicę u siebie w stosunku do zeszłorocznego ("pierwszego") zimowego sezonu...na początku człowiek "boi się,że zmarznie" (to chyba trzeba się nauczyć po prostu na własnym doświadczeniu)...teraz biegam spokojnie ubrany co najmniej o "1 warstwę lżej" :)

--
Axe
Ja nie wiem jak oni mogą biegać w dlugich spodniach i w bluzie, skoro temp. nie spada ponizej 0.
a tak, raz czy dwa spotkałem takie osoby otulone jak na prawie syberyjską zimę.
Na szczęście rzadkie to przypadki, chyba więcej osób ma rozum ;)
Ja jakiś czas temu zrozumiałem, aby biegając w okresie zimowym nie pocić się za bardzo, wolę aby było mi zimniej i tak rozgrzeje sie, ale nigdy aby mi po plecach cieklo. :) i dzięki temu między innym8 choroby mnie omijają szerokim lukiem.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bieganie w zime jezeli chodzi o ubiur nie rózni sie w zasadzie od jesieni dochodzą uszczelniacze jak rekawiczki i opaska bo bluzka powinna miec co do zasady mały golf najlepiej z małym suwakiem i szalik zbedny, nie czapka na -15 st wystarczy opaska gwarantuje ze wystarczy ale musi byc srednio gruba a włosy i tak o siebie zadbaja i w higienie
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
ODPOWIEDZ