Komentarz do artykułu Innowacyjny produkt do kontroli aktywności i masy ciała Polar Balance

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wagę w kolorze czarnym lub białym można nabyć za 430,00 zł w wybranych sklepach detalicznych. Po zakupie z urządzenia można korzystać za darmo, nie ma żadnych dodatkowych opłat.
Wow. Po wydaniu ponad 400zł za wagę, mogę korzystać z niej za darmo? Jestem pod wrażeniem...
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

W dzisiejszym świecie to jest coś. Biorąc pod uwagę, że można kupić za parę tys. telefon albo telewizor i po uruchomieniu dowiedzieć się, że nie jest on w całości twój.
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

pomijam kwestię ceny, bo ta jak wszystko jest rzeczą względną, dla jednego to będzie okazja, dla innego zdzierstwo -
1. polar doskonale radzi sobie z pomiarem tętna,
2. bardzo dobrze z pomiarem aktywności,
3. w urządzeniach z GPS, zwłaszcza w topowych, w szczególności V800 również z pomiarem prędkości i odległości (M400 jest pod tym względem nieco mniej powtarzalny, ale raczej nie można narzekać),
4. naprawdę realnie mierzy spalane kalorie
- ta waga faktycznie jest stosunkowo niewielkim krokiem uzupełniającym dostępne już pomiary.
Dlatego myślę, że dla tych, którzy po prostu chcą o siebie codziennie, a nie od święta dbać, to może być przydatne narzędzie, a nie tylko kolejny zbędny gadżet.
Mam jedną krytyczną uwagę: wystarczy codziennie się zważyć na zwykłej wadze i bez żadnych technologii wiedzieć, czy się chudnie :-). Wszystko jak zwykle jest kwestią systematyczności.
Z drugiej strony, mam już V800, aktywność zmierzona, waga dołoży nieco kolejnych, być może ciekawych informacji. Osobiście nie kręci mnie ten pomysł i nie jestem jej potencjalnym nabywcą, przynajmniej na razie, ale pomysł jest naprawdę ciekawy.
Do pełni szczęścia dla spragnionych kompletnej wiedzy brakuje mi jeszcze informacji o tym co i w jakich ilościach jemy - dopiero wtedy można by się pokusić o naprawdę szczegółową i wtedy obiektywną analizę. Kto wie, może już niedługo każdy będzie mógł mieć w domu własne laboratorium z dostępnymi wszelkiego rodzaju badaniami, czujnikami itp.?
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
LukaszKoziny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50:47

Nieprzeczytany post

Kupiłbym, gdyby była możliwość pomiaru tkanki tłuszczowej, po prostu.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dokładnie to nic innego jak zwykła waga, nawet pomiaru tkanki tłuszczowej nie ma (mimo że nie jest to najlepszy a szczegónie precyzyjny sposób pomiaru). Jak dla mnie słabo, nie wiem co tam portal soba reprezentuje ale założe sie że też jest ubogo na tle takiego portalu jak np Fatsecret z którego korzystam. Jesli by udostpenili zakładkę balance wszytki to wystarczy aby tam podać tylko wage i strona działała bo nie ma nic więcej innowacyjnego w tym urzadzeniu. Jak dla mnie za drogie tak minimum o o1/4 lub o 1/2 druga jakby miało to coś więcej funkcji.

No chyba że portal to w jakis sposób rekompensuje te braki, bo niestety nie można ocenić usługi która nawet nie ma dema :/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ