Ból stopy - zewnętrzna strona.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
DMN2015
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Pierwszy raz spotkałem się z taką dolegliwością jaka mnie spotkała a dokładnie moją lewą stopę. Ból pojawił raczej nie samoczynnie a wydaje mi się, że dzień po bieganiu, zastanawiałem sie czy czasami gdzieś źle nie stanąłem albo coś podobnego ale napewno nie. Stwierdziłem, że to napewno typowe na zmianę pogody bo czasami noga mnie trochę rwała więc pomyślałem, że rano wstanę i będzie normalne, jednak tak nie było. Skoro zaczęło boleć stwierdziłem, że za parę dni przestanie. W ciągu tygodnia jeszcze dwa razy eksploatowałem stopę, ból był lekki delikatnie to miejsce było spuchnięte, zacząłem smarować Voltarenem, na ten moment jest okej tylko zastanawiam się czy nie jest tak do pierwszego biegania? Czy jest to tylko zapalenie ścięgna w stopie czy coś innego?
PKO
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam wrażenie, że miałem to samo. Wstaje rano a stopa boli jak diabli. Smarowałem voltarenem i popuściło. Dziś ide zrobić trenning i zobaczę co i jak. Choć czuję taki lekki delikatny ból albo takie przyzwyczajenie już psychiczne.
DMN2015
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Normalnie tylko chodząc to teraz nic nie boli stopa taka jak kiedyś ale jak będzie po wysiłku tego jeszcze nie będę sprawdzał.
Często zmieniam obuwie, także dziennie czasami chodzę w kilku na zmianę. Może to jest też jedna z przyczyn tej bolącej stopy. Albo słabo wtedy miałem stope rozgrzaną, można teraz gdybać co było przyczyną. Daję jeszcze sobie parę dni odpoczynku, później torchę sportu i zobaczę jakie będą odczucia.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chcesz wiedzieć robisz usg. Ja wczoraj byłem blisko ;-) ale zrezygnowałem 150 zł drogą nie biega.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ