I kolejny nowy:)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tomektomek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Mam na imię Tomek, już trochę śledzę wasze forum, jednak dopiero dzisiaj postanowiłem się zarejestrować i zadać pytanie. Może jednak najpierw o mnie, 173 cm wzrostu i 83 kg wagi (tak, gruby jestem ;) ). Biegam już około 2 miesiące, tempo biegam na czuja, wszystko sprawdzam na jakże "lubianym" przez wszystkich endomondo po biegu. Do tej pory biegałem 3 razy w tygodniu po około godzinę bez żadnego zarzynania się, taki bieg rekreacyjny i 10 km wychodziło mi w około 55 minut. Jeśli dobrze ustaliłem biegnąc, tak sobie na prędkości konwersacyjnej to wynosi ona około 6.15-6.30. Drugi zakres wg moich ustaleń to około 5.30-5.45. Z tego co do tej pory wybiegałem jestem w stanie biegnąć na czuja w miarę jednym tempem.
Postanowiłem się was doradzić w sprawie treningu, który pomógł by mi oczywiście poprawić czasy (najlepsze 10 km to 52.00) i zbić wagę. Ja myślałem o czymś takim 3 dni w tygodniu biegania, 1 dzień to dłuższe wybieganie, tak max do 15 km w średnim tempie około 6.30, drugi to farflek i nie mam za bardzo pomysłu na ten ostatni, może np godzinka biegania, około 30 minut rozbiegania i stopniowe przyśpieszanie, no a później schłodzenie, dodatkowo między dniami biegowymi lekkie ćwiczenia ogólnorozwojowe (one do opracowania w mieszkaniu bo trochę praca goni).

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Odeślę Cię do tego materiału:
http://bieganie.pl/?cat=19&id=6443&show=1
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ