Komentarz do artykułu Jak wybory parlamentarne 2015 wpłyną na biegową rzeczywistość
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zgadzam się z pozostałymi tu piszącymi, mieszkajacymi na Zachodzie, jako mieszkający w Niemczech.
Tak się składa przy t6m,ze codziennie widzę uchodźców z Syrii, którzy w budynku, w którym wynajmuję mieszkanie mają zajęcia językowe. Czasem rozmawiamy trochę.
Wiem, że korzystają z socjalu, dokładnie takiego, z jakiego korzystają tu Polacy, Francuzi czy Hiszpanie.
Zgadzam się też, że najbardziej wyizolowaną grupą są Polacy. Zamknięci w swoich grupach, kościołach i przykościelnych szkołach, pracujący we własnych grupach, bez języka latami. Przykro patrzeć.
Jest to zresztą powód, dla którego w przeciwieństwie do Turków, Polaków nie uznaje się za mniejszość narodową. Polacy nie przyjeżdżają tu osiedlach się, asymilować, tworzyć spoleczenstwo. Pozapieprzać, wziąć 200e na dziecko i po paru latach do domu albo dekady z doskoku.
Tak to widzę, będąc osiedlonym.
Ale to off top wielki.
W temacie, o ile nie ździwiłby mnie przykręcony kurek z kasą na imprezy masowe, o tyle wątpię w koniec że sponsorowaniem wyczynu.
Tak się składa przy t6m,ze codziennie widzę uchodźców z Syrii, którzy w budynku, w którym wynajmuję mieszkanie mają zajęcia językowe. Czasem rozmawiamy trochę.
Wiem, że korzystają z socjalu, dokładnie takiego, z jakiego korzystają tu Polacy, Francuzi czy Hiszpanie.
Zgadzam się też, że najbardziej wyizolowaną grupą są Polacy. Zamknięci w swoich grupach, kościołach i przykościelnych szkołach, pracujący we własnych grupach, bez języka latami. Przykro patrzeć.
Jest to zresztą powód, dla którego w przeciwieństwie do Turków, Polaków nie uznaje się za mniejszość narodową. Polacy nie przyjeżdżają tu osiedlach się, asymilować, tworzyć spoleczenstwo. Pozapieprzać, wziąć 200e na dziecko i po paru latach do domu albo dekady z doskoku.
Tak to widzę, będąc osiedlonym.
Ale to off top wielki.
W temacie, o ile nie ździwiłby mnie przykręcony kurek z kasą na imprezy masowe, o tyle wątpię w koniec że sponsorowaniem wyczynu.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Proszę Admina, żeby jednak zamknął ten wątek. Bo za chwilę zaczniemy używać butów biegowych nie do biegania, a do okładania się po łbach.Rolli pisze: Oczywiście ze nikt nie chce jechać do Polski, jak chęć pomocy jest w Polsce bliska zeru i szykany zaprogramowane. .
Temat 'uchodźców' jest złożony i sztucznie rozdymany, a forum biegowe nie jest miejscem na takie dyskusje.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Ja jednak nie mogę powiedzieć, ze Polacy na zachodzie są bardziej wyizolowani jak inne grupy. Znam bardzo duzo Polaków, którzy są aktywni sportowo, socjalnie i po sąsiedzku z reszta społeczeństwa.
Alle są tez tacy, którzy po 30 latach nie potrafią poskładać całego zdania w danym jezyku i nie wiedza jaka jest pogoda w Dortmundzie... ale wiedza jaka jest w lubelskim. Ale do tego zaliczają sie tez Turcy, Pakistańczycy czy Hiszpanie. Wszystko w średnim.
Dzisiaj jest u nas ostatni dzień pracy przed świętami. Mam na zmianie jednego Niemca, jednego Ruska, jednego Litwina, 3 Turków, 2 Greków, jednego z Syrii i 2 to nawet nie wiem z kad sa... Na koniec zmiany siadamy razem, pijemy razem kawę i jemy ciastka, które każdy przyniesie... i jak sie rozchodzimy życzymy sobie zdrowych i wesołych świat... wszyscy.
Alle są tez tacy, którzy po 30 latach nie potrafią poskładać całego zdania w danym jezyku i nie wiedza jaka jest pogoda w Dortmundzie... ale wiedza jaka jest w lubelskim. Ale do tego zaliczają sie tez Turcy, Pakistańczycy czy Hiszpanie. Wszystko w średnim.
Dzisiaj jest u nas ostatni dzień pracy przed świętami. Mam na zmianie jednego Niemca, jednego Ruska, jednego Litwina, 3 Turków, 2 Greków, jednego z Syrii i 2 to nawet nie wiem z kad sa... Na koniec zmiany siadamy razem, pijemy razem kawę i jemy ciastka, które każdy przyniesie... i jak sie rozchodzimy życzymy sobie zdrowych i wesołych świat... wszyscy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Jednak mimo wszystko stan wojenny a 2WS to jest "troche" roznica. Pamietam ten pierwszy, ale maly bylem.L19:57 pisze:Nie wszyscy. Ja w latach 80-tych ( stan wojenny) miałem wizę i bilet do USA. Nie wyjechałem.Rolli pisze: ...
Nikt z Polaków nie wyjechał na zachód żeby pracować. Wszyscy wyjechali po to żeby poprawić swój standard życiowy... tak, socjalny. Skad to wiem... Bo ja tez to zrobiłem.
...
.... A jak już zapomnieliśmy co wojna oznacza wystarczy dziadków sie spytać. ....
Tu mie zaciekailes, o ile to nie prywatna sprawa, moglbys rozwinac?L19:57 pisze: M.in. ze względu na Przodków.
Ale nie sztuka co? wyjechac? zalowac? wiedziec? Cos sie zgubilem w Twojej ostatniej wypowiedzi.L19:57 pisze:
Ps. Jest to jedna z wielu rzeczy, której nie żałuję. Jak widać, teraz nie sztuka. "Skad to wiem... Bo ja tez to zrobiłem". Pzd.
Nie wszyscy wyjechali ze wzgledu na socjal, Rolli nie genaralizuj.
Ja mieszkam w takim miejscu ze nie ma socjalu, a na dodatek zdzieraja ze mnie piec razy wiecj niz z lokalasow
-
- Wyga
Proponuję wszystkim prawdziwym europejczykom przyłączenie się do ultra-nowoczesnej metody walki z terroryzmem wymyślonej na postępowym, multi-kulturowym zachodzie.
Jej nazwa to: "Egg Smash Dare"; rozbijając sobie jajko na głowie walczymy ze swoim wewnętrznym terrorystą i z terroryzmem na świecie. Im więcej jajek zużyjemy, tym lepiej.
https://www.youtube.com/watch?v=g637CVo_U7A
Po wyczerpaniu zapasu jajek, można dalej zwalczać terroryzm używając kwiatków, hasztagów, lajków, łańcuchów serc, manif i apeli.
https://www.youtube.com/watch?v=xkM-SDNoI_8
Polacy w przeciwieństwie do Niemców niestety nie przepracowali jeszcze swojej negatywnej, historycznej przeszłości i pewnie dlatego nie dorośli do tak epokowych, nowoczesnych technologii jak jajka i kwiatki. Te głupie, nacjonalistyczne prymitywy dalej chcą walczyć z terroryzmem używając broni palnej oraz niepostępowej metody polegającej na bronieniu swoich granic przed grupami islamistów niosącymi pokój Allaha. Fałszywi Polacy używają wykrętnego argumentu, że pokój Alaha nastąpi dopiero gdy niemuzułmanie zginą lub będą płacić daninę swoim islamskim panom i że im za bardzo taki pokój nie odpowiada, ale przecież nie możemy dawać wiary ultra-prawicowym, tendencyjnym mediom, które propagują tę chorą mowę nienawiści. Towarzyszka Szczuka w prostych, szczerych słowach zapewnia nas: "Jak się okaże, że większość z nich jest terrorystami, to wtedy będziemy się martwić". Martwienie się na zapas wywołuje niepotrzebny stres; trzeba przecież myśleć pozytywnie, a nie pochylać się nad jednostkowymi, wybuchowymi przypadkami.
Postępowe europejki cieszą się na myśl o kulturowym wzbogaceniu, które mogą doświadczać podczas kontaktów z uchodźcami.
Pewna Szwedka przemieszczając się wieczorną porą obok ośrodka dla uchodźców została wzbogacona kulturowo; niewiadomo czemu uciekła, ale przechodziła obok innej grupy uchodźców i tam również została ponownie wielokrotnie wzbogacona kulturowo przez wdzięcznych za schronienie uchodźców. Zapewne każda postępowa europejka marzy o takim szczęściu.
Kultura islamska ma bardzo dużo do zaoferowania, tak więc angielskie władze w kilku miastach już od lat milcząco przyzwalały na działania nieformalnego Pakistańskiego Związku Przyjaciół Dzieci, polegające na wzbogacaniu kulturą pakistańską małoletnich, ale niestety niepostępowe siły doprowadziły do śledztwa policyjnego.
Czasami zdarzają się oczywiście nieporozumienia tubylców z kulturą uchodźców. Polecam wówczas wszystkim postępowym europejczykom naśladować kapitana Szwecję.
Kaczystowski terror spowodował kryzys w sporcie na terenie postępowej Europy. Tak relacjonuje towarzysz Rolli prosto z Niemiec na bieganie.pl. Hale sportowe zostały zajęte przez uchodźców, którzy przecież mogliby trafić do hal sportowych w Polsce. Przez to np. zawodnicy niemieccy nie mają gdzie trenować i zarastają tłuszczem, możliwe także, że zaraz zapadną w sen zimowy i obudzą się dopiero na wiosnę. Winni są oczywiście nietolerancyjni i zaściankowi Polacy. Na szczęście w tym nieszczęściu wielu uchodźców zajmuje się zawodowo artystycznym remodellingiem wnętrz i mogą sobie urządzić te hale na swój własny sposób, niżej przykład z Grecji.
http://www.vimaonline.gr/20/article/221 ... summorion-
Muzułmanie dbają o rozwój fizyczny swoich chrześcijańskich braci. Podczas wspólnej morskiej przeprawy przyjacielscy muzułmanie pragną nauczyć swoich chrześcijańskich braci szlachetnej sztuki pływania. Niestety niektórzy chrześcijanie nie są zbyt pojętni i się po prostu topią, ale oczywiście nie ma w tym winy muzułmanów. Tak działa serdeczne multi-kulti i pokój Allaha na morzu.
http://edition.cnn.com/2015/04/16/europ ... overboard/
Wbrew obiegowym opiniom, wspieranym przez tendencyjne, ultraprawicowe media terroryści nie mają mają nic wspólnego z uchodźcami. To Belgowie i Francuzi z dziada pradziada zgotowali Francuzom taki los podczas niedawnych zamachów. Nie można nie ufać przecież prezydentowi wspaniałego, kolorowego, multi-kulturowego kraju jakim jest Francja, która od lat szerzy postępową, zachodnią demokrację na Bliskim Wschodzie razem z Husseinem || z USA. Czas na odwet Francji wobec terrorystów Francuzów i Belgów, na początek dobrze byłoby zbombardować Paryż i Brukselę.
Lecę sobie zrobić zdjęcie profilowe na tle flagi państwa islamskiego, bo jestem postępowy i tolerancyjny wobec innych kultur.
Może wkleję sobie także jakieś zdjęcie ściętej głowy na wzór uchodźców podążających do Norwegii. Trzeba być otwartym na inne kultury.
http://www.express.co.uk/news/world/626 ... -EU-Jihadi
PS. Wstydźcie się obywatelu Footman. Nie ma w was za eurocenta ducha europejskiej, postępowej solidarności. Słuchajcie uważnie przemówień wielkiej przywódczyni europejskiej, naszej bohaterki, towarzyszki Angeli Merkel i towarzysza Martina Schultza. Na pewno pomogą szerzej wam otworzyć wasze przymknięte nietolerancyjne oczy na kolorową, postępową rzeczywistość. Codzienne otwarcie się na postępowe media jak TVN, Gazeta Wyborcza i Frankfurter Allgemeine Zeitung też nie zaszkodzi.
Jej nazwa to: "Egg Smash Dare"; rozbijając sobie jajko na głowie walczymy ze swoim wewnętrznym terrorystą i z terroryzmem na świecie. Im więcej jajek zużyjemy, tym lepiej.
https://www.youtube.com/watch?v=g637CVo_U7A
Po wyczerpaniu zapasu jajek, można dalej zwalczać terroryzm używając kwiatków, hasztagów, lajków, łańcuchów serc, manif i apeli.
https://www.youtube.com/watch?v=xkM-SDNoI_8
Polacy w przeciwieństwie do Niemców niestety nie przepracowali jeszcze swojej negatywnej, historycznej przeszłości i pewnie dlatego nie dorośli do tak epokowych, nowoczesnych technologii jak jajka i kwiatki. Te głupie, nacjonalistyczne prymitywy dalej chcą walczyć z terroryzmem używając broni palnej oraz niepostępowej metody polegającej na bronieniu swoich granic przed grupami islamistów niosącymi pokój Allaha. Fałszywi Polacy używają wykrętnego argumentu, że pokój Alaha nastąpi dopiero gdy niemuzułmanie zginą lub będą płacić daninę swoim islamskim panom i że im za bardzo taki pokój nie odpowiada, ale przecież nie możemy dawać wiary ultra-prawicowym, tendencyjnym mediom, które propagują tę chorą mowę nienawiści. Towarzyszka Szczuka w prostych, szczerych słowach zapewnia nas: "Jak się okaże, że większość z nich jest terrorystami, to wtedy będziemy się martwić". Martwienie się na zapas wywołuje niepotrzebny stres; trzeba przecież myśleć pozytywnie, a nie pochylać się nad jednostkowymi, wybuchowymi przypadkami.
Postępowe europejki cieszą się na myśl o kulturowym wzbogaceniu, które mogą doświadczać podczas kontaktów z uchodźcami.
Pewna Szwedka przemieszczając się wieczorną porą obok ośrodka dla uchodźców została wzbogacona kulturowo; niewiadomo czemu uciekła, ale przechodziła obok innej grupy uchodźców i tam również została ponownie wielokrotnie wzbogacona kulturowo przez wdzięcznych za schronienie uchodźców. Zapewne każda postępowa europejka marzy o takim szczęściu.
Kultura islamska ma bardzo dużo do zaoferowania, tak więc angielskie władze w kilku miastach już od lat milcząco przyzwalały na działania nieformalnego Pakistańskiego Związku Przyjaciół Dzieci, polegające na wzbogacaniu kulturą pakistańską małoletnich, ale niestety niepostępowe siły doprowadziły do śledztwa policyjnego.
Czasami zdarzają się oczywiście nieporozumienia tubylców z kulturą uchodźców. Polecam wówczas wszystkim postępowym europejczykom naśladować kapitana Szwecję.
Kaczystowski terror spowodował kryzys w sporcie na terenie postępowej Europy. Tak relacjonuje towarzysz Rolli prosto z Niemiec na bieganie.pl. Hale sportowe zostały zajęte przez uchodźców, którzy przecież mogliby trafić do hal sportowych w Polsce. Przez to np. zawodnicy niemieccy nie mają gdzie trenować i zarastają tłuszczem, możliwe także, że zaraz zapadną w sen zimowy i obudzą się dopiero na wiosnę. Winni są oczywiście nietolerancyjni i zaściankowi Polacy. Na szczęście w tym nieszczęściu wielu uchodźców zajmuje się zawodowo artystycznym remodellingiem wnętrz i mogą sobie urządzić te hale na swój własny sposób, niżej przykład z Grecji.
http://www.vimaonline.gr/20/article/221 ... summorion-
Muzułmanie dbają o rozwój fizyczny swoich chrześcijańskich braci. Podczas wspólnej morskiej przeprawy przyjacielscy muzułmanie pragną nauczyć swoich chrześcijańskich braci szlachetnej sztuki pływania. Niestety niektórzy chrześcijanie nie są zbyt pojętni i się po prostu topią, ale oczywiście nie ma w tym winy muzułmanów. Tak działa serdeczne multi-kulti i pokój Allaha na morzu.
http://edition.cnn.com/2015/04/16/europ ... overboard/
Wbrew obiegowym opiniom, wspieranym przez tendencyjne, ultraprawicowe media terroryści nie mają mają nic wspólnego z uchodźcami. To Belgowie i Francuzi z dziada pradziada zgotowali Francuzom taki los podczas niedawnych zamachów. Nie można nie ufać przecież prezydentowi wspaniałego, kolorowego, multi-kulturowego kraju jakim jest Francja, która od lat szerzy postępową, zachodnią demokrację na Bliskim Wschodzie razem z Husseinem || z USA. Czas na odwet Francji wobec terrorystów Francuzów i Belgów, na początek dobrze byłoby zbombardować Paryż i Brukselę.
Lecę sobie zrobić zdjęcie profilowe na tle flagi państwa islamskiego, bo jestem postępowy i tolerancyjny wobec innych kultur.
Może wkleję sobie także jakieś zdjęcie ściętej głowy na wzór uchodźców podążających do Norwegii. Trzeba być otwartym na inne kultury.
http://www.express.co.uk/news/world/626 ... -EU-Jihadi
PS. Wstydźcie się obywatelu Footman. Nie ma w was za eurocenta ducha europejskiej, postępowej solidarności. Słuchajcie uważnie przemówień wielkiej przywódczyni europejskiej, naszej bohaterki, towarzyszki Angeli Merkel i towarzysza Martina Schultza. Na pewno pomogą szerzej wam otworzyć wasze przymknięte nietolerancyjne oczy na kolorową, postępową rzeczywistość. Codzienne otwarcie się na postępowe media jak TVN, Gazeta Wyborcza i Frankfurter Allgemeine Zeitung też nie zaszkodzi.
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Brawo @tomky wniosłeś dyskusję na nowy poziom. Właśnie takich rzeczowych argumentów w niej brakowało. Ciekaw jestem jeszcze co to znaczy Francuz lub Belg z dziada, pradziada. Czy Belgia istnieje dostatecznie długo, żeby tacy istnieli? Czy Alexandre Dumas był wg. Twoich kryteriów Francuzem, czy może kanon kultury francuskiej tworzył podstępny kolorowy imigrant... Nie musisz mi odpowiadać.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
-
- Zaprawiony W Bojach
Daleka jest ta droga... ale pojedyncze glosy już widać:
http://andrzejskulski.natemat.pl/165807 ... -w-nocniku
http://andrzejskulski.natemat.pl/165807 ... -w-nocniku
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:49:48
Młody Człowieku (z pełnym szacunkiem ). W odpowiednim czasie wszystko zrozumiesz.Sghjwo pisze:....
Jednak mimo wszystko stan wojenny a 2WS to jest "troche" roznica. Pamietam ten pierwszy, ale maly bylem.
...
Tu mie zaciekailes, o ile to nie prywatna sprawa, moglbys rozwinac?
...
Ale nie sztuka co? wyjechac? zalowac? wiedziec? Cos sie zgubilem w Twojej ostatniej wypowiedzi.
...
a teraz pozdrawiam i życzę spokoju przy Wigilijnym Stole. Nie ważne czy w Polsce czy na Obczyźnie .
Im krócej biegniesz, tym mniejszy dystans jesteś w stanie pokonać .
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak pomyślę ile te dwa słowa: "Religia i Ojczyzna" ludzi już zabiły i ile nienawiści wywołały...
-
- Zaprawiony W Bojach
System edukacyjny w Polsce ustawiony jest na zabijanie niezależnych poglądów. Nasze dzieci uczy się gotowych regułek i wymaga od nich rozwiązywania testów zerojedynkowych. Wychodzą z tego ludzie wykształceni, którymi łatwo sterować, bo nie mają własnego zdania. Taki system jest władzy na rękę.
Dlatego tak trudno jest tu nam w Polsce zrozumieć słowo "emigrant wychowany w innej kulturze i religii".
Dlatego tak trudno jest tu nam w Polsce zrozumieć słowo "emigrant wychowany w innej kulturze i religii".
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Rolli, ty dalej nie na temat.Rolli pisze:Jak pomyślę ile te dwa słowa: "Religia i Ojczyzna" ludzi już zabiły i ile nienawiści wywołały...
To taż nie na temat.Jurek z Lasu pisze:System edukacyjny w Polsce ustawiony jest na zabijanie niezależnych poglądów. Nasze dzieci uczy się gotowych regułek i wymaga od nich rozwiązywania testów zerojedynkowych. Wychodzą z tego ludzie wykształceni, którymi łatwo sterować, bo nie mają własnego zdania. Taki system jest władzy na rękę.
Jurek komu chciałeś dopiec tą wypowiedzią?
Bo dla mnie to jest definicja tzw. "leminga".
Powyższa wypowiedź Rolliego jest kalką tego, co od ok. 20 lat wciskają do ludzkich głów media.
Rolli, największe klęski XX wieku zostały spowodowane ideologiami lewicowymi: komunizmem i nazizmem. Niewiele one się od siebie różniły: Soviet Story.
Mrzonki lewicowych pięknoduchów z Sorbony stworzyły też dr Pol Pota.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
O MOIM TRENINGU
-
- Zaprawiony W Bojach
A czy ktoś temu zaprzecza?fotman pisze: Bo dla mnie to jest definicja tzw. "leminga".
Powyższa wypowiedź Rolliego jest kalką tego, co od ok. 20 lat wciskają do ludzkich głów media.
Rolli, największe klęski XX wieku zostały spowodowane ideologiami lewicowymi: komunizmem i nazizmem. Niewiele one się od siebie różniły: Soviet Story.
Mrzonki lewicowych pięknoduchów z Sorbony stworzyły też dr Pol Pota.
I wszyscy ci zbrodniarze mieli zawsze albo Boga albo Ojczyznę na ustach!
Najbardziej niezrozumiale jest, jak dwie naprzeciwko siebie stojące armie, modlą się do tego samego Boga i krzyczą "Bóg was ukarze" albo "Bóg jest z nami" zabijając innych.
Mialem nadzieje, ze idea Europejska została po 20 latach zrozumiana. Bo nasza ojczyzna powinna wygladac tak:
http://bi.gazeta.pl/im/71/79/12/z193706 ... iezyca.jpg
@fotman, nikt nie jest przeciwko Tobie lub Twoich poglądów, tylko przeciwko systemom, którzy dzielą i radykalizują.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Dzięki, chociaż ja używam stwierdzenia "pokolenie schodzące". Nie bardzo wiem co mam zrozumieć? Poza tym w tym, wieku to poglądy się radykalizują, a nie zmieniają lub rozwijają. Wartościowanie ludzi na podstawie tego czy wyjechali, czy zostali, nie znając ich motywów to trochę dziwne jest.L19:57 pisze:Młody Człowieku (z pełnym szacunkiem ). W odpowiednim czasie wszystko zrozumiesz.Sghjwo pisze:....
Jednak mimo wszystko stan wojenny a 2WS to jest "troche" roznica. Pamietam ten pierwszy, ale maly bylem.
...
Tu mie zaciekailes, o ile to nie prywatna sprawa, moglbys rozwinac?
...
Ale nie sztuka co? wyjechac? zalowac? wiedziec? Cos sie zgubilem w Twojej ostatniej wypowiedzi.
...
a teraz pozdrawiam i życzę spokoju przy Wigilijnym Stole. Nie ważne czy w Polsce czy na Obczyźnie .
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam inne zdanie. Moja wypowiedź jest na temat tyle że trzeba ją umieć czytać. Nie każdy to potrafi.fotman pisze:To taż nie na temat.Jurek z Lasu pisze:System edukacyjny w Polsce ustawiony jest na zabijanie niezależnych poglądów. Nasze dzieci uczy się gotowych regułek i wymaga od nich rozwiązywania testów zerojedynkowych. Wychodzą z tego ludzie wykształceni, którymi łatwo sterować, bo nie mają własnego zdania. Taki system jest władzy na rękę.
Głupkom wykształconym przez system: "Tak lub Nie" lub "Jak nie białe to czarne".fotman pisze:Jurek komu chciałeś dopiec tą wypowiedzią?
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Po pierwsze, zobacz jaki jest tytuł wątku. Nic nie ma wspólnego z systemem edukacyjnym. Chyba w tym kontekście zrozumiała jest moja uwaga wobec twojego powyższego wpisu?Jurek z Lasu pisze:Mam inne zdanie. Moja wypowiedź jest na temat tyle że trzeba ją umieć czytać. Nie każdy to potrafi.fotman pisze:To taż nie na temat.Jurek z Lasu pisze:System edukacyjny w Polsce ustawiony jest na zabijanie niezależnych poglądów. Nasze dzieci uczy się gotowych regułek i wymaga od nich rozwiązywania testów zerojedynkowych. Wychodzą z tego ludzie wykształceni, którymi łatwo sterować, bo nie mają własnego zdania. Taki system jest władzy na rękę.Głupkom wykształconym przez system: "Tak lub Nie" lub "Jak nie białe to czarne".fotman pisze:Jurek komu chciałeś dopiec tą wypowiedzią?
Po drugie, spróbuj tak formułować swoje sądy, by nikogo nie obrażać. "Głupek" to nie jest sformułowanie miłe i nie jest żadnym argumentem. Jeżeli uznajesz, że tak można określać ludzi wypowiadających się tutaj, to nie zdziw się , że ktoś stwierdzi, że można wobec ciebie użyć innych tego typu określeń (od pseudomedycznych: kretyn, idiota itp., po rynsztokowe, które pominę). Wprowadziłeś do dyskusji inwektywy, których tu nie było.
"Głupkami wykształconymi przez system" jesteśmy wszyscy. Ci starsi byli kształceni przez system gomułkowsko-gierkowsko-jaruzelski, a ci młodsi przez system obecny.
Czujesz się jakimś lepszym gatunkiem człowieka? Co ci daje podstawę by tak sądzić?
Czy może znów nie zrozumiałem twojej wypowiedzi?
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
O MOIM TRENINGU
O MOIM TRENINGU