Garmin Fenix 3/3HR

ginn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Panowie, jak wgrać aktualizację HMR-RUN660? Próbuje aktualizować przez WEBUPDATER, ale podczas instalacji wyskakuje błąd "plik aktualizacji uszkodzony". Jest jakaś inna opcja by to zainstalować?
PKO
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Trzeba pobrać wersję testową zegarka 6.19, w którym znajduje się również aktualizacja paska. Sam plik do aktualizacji paska wgrać menadżerem plików do odpowiedniego foldera w zegarku. Po odłączeniu zegarka od komputera i pierwszym połączenia zegarka z pulsometrem hrm run, pojawi się pytanie w zegarku czy zaktualizować pasek do wersji 6.60, trzeba wybrać tak.
Sama aktualizacja paska hrm run do wersji 6.60 nic nie wniesie, żeby miała sens to trzeba zaktualizować zegarek do testowej wersji 6.19 bo w oficjalnej wersji 5.1 jeszcze nie ma nowych funkcji. Po aktualizacji samego paska do 6.60 i tak się nic nie zmieni.
Przeczytaj 1419 post.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sprawdzę jeszcze wieczorem czy czegoś nie przeinaczyłem, ale ja mam oficjalne 5.10 a w HRM-RUN 6.60.

Edit: Sprawdziłem i mam jednak 6.30. Chyba mi się pokiełbasiło i podczas update błędnie myślałem, że 6.30 wprowadza nowe statystyki. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2015, 17:18 przez Bosman.Zorz, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i co? działają Ci nowe metryki?

próbowałem wymysić aktulizację paskę, gdy tylko się pojawiła, ale na sofcie 5.0 i 5.1 wyskakuje error
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześć, wyedytowałem poprzedniego posta bo sprawdziłem, że mam 6.30 (prawdopodobnie jakoś sobie w głowie ułożyłem, że to 6.30 jest najświeższe i kompatybilne z nowymi statystykami). Sorry za sianie dezinformacji -- niezamierzenie.
.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja ostatni soft oficjalny miałem 5.0 wiec może przy wgrywaniu softu 5,1 jest już dodana aktualizacja paska do wersji 6.60.
Wersja 5,1 nie ma możliwości pokazania nowych metryk, bo ich po prostu nie dodano jeszcze do oficjalnego softu zegarka w tej wersji. To co dodano jest napisane przy przejściu z 5.0 do 5.1 czyli " Zmiany wprowadzone w wersji 5.00 do 5.10:Naprawiono potencjalny problem z nieoczekiwanym energii z baterii.Naprawiono potencjalny problem z ponownym podłączeniem do czujników ANT +. (przetłumaczone przez translator) i to wszystko.
Sam pasek w wersji 6.60 ma możliwość ich przekazania, ale zegarek nie dostał w sofcie 5.1 możliwości ich pokazania, trzeba czekać na aktualizację zegarka do momentu dodania tej funkcji, lub wgrać sobie soft 6.19 (testowego) w którym zegarek pokazuje te dane i przesyła je do garmin Connect.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ustawiajac zegarek zeby bral tempo z footpoda a dystans z gps kalibrujecie gdzies footpoda?

Jak w takim wypadku pokazywane sa miedzyczasy poszczegolnych kilometrow? Bo tempo z footpoda moze sie znaczaco roznic od teoretycznego tempa i dystansu z gps.
himek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jesli tempo masz z FP to podczas biegu tempo chwilowe jest z FP a lapy i dystans idzie z GPS.
Widac to podczas biegu jak ekran pokazuje ze biegne np 5:30 zfp i trzymam tak caly km... ale lap wbije sie po czasie np 5:47.
W ustawieniach FP jest autokalibracja, ktora mozna wlaczyc. Ustali ona globalny factor do wyliczenia kroku, ktory mozna zmieniac.
Z tego co zauważylem dziala to tak, ze kalibracja nastepuje tez w trakcie kazdego biegu pomimo wczesniejszego ustalenia factora.
Ma to sens bo factor wyliczony popodczas jednego treningu, bedzie rozny z factorem z innego treningu (podbiegi, bloto, szybki bieg po asfalcie).
U mnie zazwyczaj pierwszy km tempo z FP jest od czapy a kazdy nastepny km jest lepszy.
Jak zmienie ulozenie FP (raz mam w podeszwie a raz na sznurowadlach), to tez pierwszy km po zmianie wyglada srednio a kazdy nastepny jest lepszy - mowiac lepszy mam na mysli, ze w caloksztalcie jest bardziej zblizony do tempa i dystansu z GPS
Run Forrest, run!!!
Bart_Z
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam. Mam pytanie z innej beczki. Mianowicie nie wiem jak ustawic właściwą datę w GF3. Pewnie jest to bardzo prozaiczne ale od czego są doświadczeni koledzy z forum :-) Z góry dziękuję
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bart_Z pisze:Witam. Mam pytanie z innej beczki. Mianowicie nie wiem jak ustawic właściwą datę w GF3. Pewnie jest to bardzo prozaiczne ale od czego są doświadczeni koledzy z forum :-) Z góry dziękuję
Wejdź na stronę Garmin Connect >> po lewej ikonka człowieka >> Ustawienia

Ustawiasz tam format daty i godziny, reszta chyba idzie z automatu po synchronizacji z GPS
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A po co GC? Format daty i godziny ustawi z poziomu zegarka. A datę i czas zegarek rzeczywiście ustali dam po połączeniu z GPS.
Bart_Z
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:
Bart_Z pisze:Witam. Mam pytanie z innej beczki. Mianowicie nie wiem jak ustawic właściwą datę w GF3. Pewnie jest to bardzo prozaiczne ale od czego są doświadczeni koledzy z forum :-) Z góry dziękuję
Wejdź na stronę Garmin Connect >> po lewej ikonka człowieka >> Ustawienia

Ustawiasz tam format daty i godziny, reszta chyba idzie z automatu po synchronizacji z GPS
Dziękuje :-)
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gdyby czasem ktoś jeszcze nie wiedział, to jest nowy soft w wersji testowej 6.24 beta

http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=9504

Tłumaczone przez translator Google

Dodano wsparcie dla Row App. Nowe funkcje obejmują 500m tempo, tempo, liczbę skoku skoku, dystans na skok, uaktualnienia do wirtualnego partnera, alarmy stóp skok, a "każdy beat 'opcji metronom.

Dodano wsparcie dla Row Indoor App. Nowe funkcje obejmują szybkość skoku, liczbę skoku, alarmy stóp skok, a "każdy beat 'opcji metronom.

Dodano wsparcie dla Standup Paddleboarding (SUP) App. Nowe funkcje obejmują szybkość skoku, liczbę skoku, dystans na skok, uaktualnienia do wirtualnego partnera, alarmy stóp skok, a "każdy beat 'opcji metronom.

Dodano wsparcie dla Golf App. Nowe funkcje obejmują pobieranie kursów przez Garmin Connect Mobile, odległość do przodu / środek / tył zielonych, Layup odległości, pomiar strzał, karty wyników i stanu licznika kilometrów / okrągły zegar.

Dodano wsparcie dla projektu Waypoint App (Ustawienia> Aplikacje> Projekt WPT.).

Dodano wsparcie dla nowego widget ABC, która łączy w sobie wysokościomierz, barometr i danych Compass. Uwaga: poprzednia działki wysokościomierz / barometr i kompas Widok będą dostępne za pośrednictwem tej nowej widget (Ustawienia> Widgety> ABC).

Dodano wsparcie dla nowego ekranu danych przyrządów HR (Ustawienia> Aplikacje> Działalność> Ekrany informacyjne> Gauge HR).

Dodano nowe opcje ręce i twarz tło zegarek analogowy wyświetlacz (wymaga wersji 2.92 oprogramowania).

Dodano wsparcie dla alertów okrążeń audio w Garmin Connect Mobile. (Urządzenia GCM> Garmin> Fenix ​​3> audio Alarmy> Lap Alerty)

Poprawiono potencjalne problemy z rozładowaniem baterii poza typowym tempie.

Naprawiono potencjalny problem z alerty Off-oczywiście nie działa w przypadku niektórych zastosowań.

Instrukcja instalacji
Podłącz Fenix3 do komputera za pomocą kabla USB.Pobierz i rozpakuj Fenix3_Beta.zip. Umieść plik gupdate.rgn w folderze \ GARMIN Twojego urządzenia wewnętrznego dysku pamięci.Aby zaktualizować oprogramowanie wyświetlacza, umieść plik 292_gup2051.bin w folderze \ Garmin \ RemoteSW Twojego urządzenia wewnętrznego dysku pamięci. Zmień nazwę pliku do gup2051.bin.Odłączyć urządzenie od komputera, zatwierdzić aktualizację na zegarek, i czekać na aktualizację do końca.Jeśli chcesz, aby powrócić do poprzedniej wersji oprogramowania publicznych, wykonaj powyższe kroki, ale umieszczenie pliku gupdate_XYY.rgn w folderze \ GARMIN. Zmień nazwę pliku do gupdate.rgn przed odłączeniem urządzenia. UWAGA: W przypadku powrotu do starszej wersji oprogramowania, wszystkie ustawienia zostaną przywrócone do domyślnych.

Widzet który doszedł i tarcze zegarka ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fenix mnie dziś niemile zaskoczył. Wychodząc z domu włączyłem aktywność żeby szukał gps-a. Minęło 5 minut i nic, wyszukiwanie zawiesiło się na samym końcu czerwonego paska. Zamknięcie aktywności i uruchomienie nie pomogło (a pomogło w niedziele bo było podobnie) wyłączenie i włączenie zegarka też. Jako, że akurat miałem nieściągniętego footpoda z buta olałem to i dałem dystans i tempo z czujnika. Wtedy akurat pasek gps stał się pomarańczowy. Pobiegłem sobie grzecznie i na 5km zegarek radośnie oznajmił mi, że gps jest gotowy :bum: po 30 minutach od rozpoczęcia wyszukiwania :wrrwrr: Co ciekawe trasę na mapie wyrysował całkiem ładnie mimo, że teoretycznie nie złapał fix-a, a trasa biegła przez las...

@Petavit, co to za tarcza?
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A mnie dziś zaskoczył w drugą stronę, bo rozrysował trasę pięknie jak dawno.
Ostatnio miał problemy podobne do tych o których piszesz, to znaczy pasek GPS bardzo długo był czerwony i brakowało ostatnich 5 kresek (zatrzymał się jakby na za pięć dwunasta), potem pomarańczowy. Ale po odstartowaniu aktywności trasa wyrysowana była z grubsza nieźle. Nie pamiętam ile mu zajęło, aż w trakcie biegu piknął, że GPS jest już OK.
Ja to łączę z faktem, że już dawno nie podpinałem zegarka do komputera i GE a aktywności zgrywałem przez telefon po BT (Wifi mam wyłączone). I mam wrażenie, że w ramach synch z telefonem, Fenix nie dostaje informacji na tydzień w przód o AGPS, które pomagają mu szybciej łapać satelity. Firmware 5.0, teraz już 5.1.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ