Wysokie tętno po roztrenowaniu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wigi pisze:
marcinostrowiec pisze: a po co robic przerwe w ogóle ? wystarczy zmniejszyc objetosc i intensywnosc
Henryk Szost po maratonie przez ok. miesiąc nie biega w ogóle.
:) ok tak robi Henryk Szost , a ty jesteś Henryk Szost ? a ja jestem Henryk Szost ?

chcesz stosować instrukcje obsługi malucha do ferrari ?

poza tym z całym szacunkiem do nas my nie trenujemy tak ciężko i dużo

amatorzy funkcjonują w zupełnie innym świecie niż zawodowcy
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
PKO
Awatar użytkownika
krzychooo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze: poza tym z całym szacunkiem do nas my nie trenujemy tak ciężko i dużo

i mówisz, że 60-90 km tyg dla mnie, 40-sto latka, przez kilka miesięcy jako przygotowanie do maratonu, nie jest wystarczającym powodem aby potem zrobić 1-3 tyg roztrenowania ?

Ja myślę, że to wiecej niż 150-200km tygodniowo dla zawodowca. Ja robię trening po 8 h pracy, często niekoniecznie w najlepszej na trening porze dnia. Zawodowcy z kolei wszystko inne podporządkowują pod trening. O różnicach w jakości regeneracji już nawet nie wspominam. Jakieś bolączki i urazy też trzeba kiedyś zaleczyć żeby nie wpaść w jakąś dłuższą kontuzję.

Rób jak chcesz, ale nie przekonasz mnie, że nie warto na chwilę odpuścić, zresetowac się i psychicznie i fizycznie, no i zatęksnić za systematycznym treningiem na nowo.
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
Runner11
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To tylko pewna droga, skoro biegamy według schematu zawodowców tylko że kilka razy mniej i wolniej to po maratonie można zrobić krótszą przerwę np. 2 tygodnie
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

krzychooo pisze:
marcinostrowiec pisze: poza tym z całym szacunkiem do nas my nie trenujemy tak ciężko i dużo

i mówisz, że 60-90 km tyg dla mnie, 40-sto latka, przez kilka miesięcy jako przygotowanie do maratonu, nie jest wystarczającym powodem aby potem zrobić 1-3 tyg roztrenowania ?

Ja myślę, że to wiecej niż 150-200km tygodniowo dla zawodowca. Ja robię trening po 8 h pracy, często niekoniecznie w najlepszej na trening porze dnia. Zawodowcy z kolei wszystko inne podporządkowują pod trening. O różnicach w jakości regeneracji już nawet nie wspominam. Jakieś bolączki i urazy też trzeba kiedyś zaleczyć żeby nie wpaść w jakąś dłuższą kontuzję.

Rób jak chcesz, ale nie przekonasz mnie, że nie warto na chwilę odpuścić, zresetowac się i psychicznie i fizycznie, no i zatęksnić za systematycznym treningiem na nowo.
+1
dobrze myślisz.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak komus potrzeba to niech robi przerwe wszystko zalezy od tego jak sie czujemy

całkowita przerwa nie jest dla mnie

bieganie wolne mi pomaga w regeneracji i mnie odpoczywa

a jeżeli jestem znudzony bieganiem sposób jest prosty trzeba zmienic całkowicie trasy tempa godziny

robiłes 60-90 rób 40 w 1 zakresie ale nic nie robić ? dlaczego ? spimy codziennie całe zycie jemy codziennie całe zycie dlaczego mamy nie biegac cały czas to wszystko daje zdrowie
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:jak komus potrzeba to niech robi przerwe wszystko zalezy od tego jak sie czujemy

całkowita przerwa nie jest dla mnie

a jeżeli jestem znudzony bieganiem sposób jest prosty trzeba zmienic całkowicie trasy tempa godziny

robiłes 60-90 rób 40 w 1 zakresie ale nic nie robić ? dlaczego ? spimy codziennie całe zycie jemy codziennie całe zycie dlaczego mamy nie biegac cały czas to wszystko daje zdrowie

To wszystko jest kwestią indywidualną. Jedni zmniejszają obciążenie inni odpuszczają całkowicie, jeszcze inni zmieniają specyfikę wysiłku, np. bieganie zamieniają na rower itp. Każdy musi znaleźć swoją drogę, która zapewni mu odpowiedni wypoczynek fizyczny i psychiczny. Prawda jest zawsze gdzieś po środku ;-)
Awatar użytkownika
krzychooo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:
tak jak barcel napisał, wszystko jest kwestią indywidualną, bieganie wolne mi także pomaga w regeneracji ale to jest narzędzie na sezon, pomiędzy akcentami. Po wszystkim raz w roku odpuszczam na chwilę. Tak robiłem gdy trenowałem na rowerze, tak też kiedy biegam.
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ