Komentarz do artykułu Rewolucja idzie od ... Kalenji
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Rewolucja idzie od ... Kalenji
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Toz to oczywista oczywistosc, ze typ 3 bedzie najczesciej wybierany. Ubierze sie te slowa w ladna marketingowa papke i szara masa to kupi 

- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Nike już od paru lat (chyba od pierwszych lunarów) wprowadza 3 opcję, mówiąc że teraz ma buty, które się dostosują do każdego rodzajuprzetaczania stopy.
Krzysiek
- janekowalski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:26
- Życiówka w maratonie: 02:59:42
- Kontakt:
No własnie... buty które się same dostosują. To jest genialne wybrnięcie z sytuacji bo nikt się przecież nie mylił. I dobry powód żeby jeszcze bardziej wyśrubować ceny kosmicznych technologii 
C.R.E.A.M.

C.R.E.A.M.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:49:05
nie wiem czy takie interesujące dla biegaczy jest stwierdzenie co powie marketing. Ważniejsze jest czy narobi pronatorom szkody, czy nie. Czyli czy faktycznie pronatorzy nie istnieją i nigdy ich nie było, czy po prostu produkcja jednego rodzaju butów jest tańsza, a co za tym idzie bardziej opłacalna. A przecież wkładki zawsze można kupić
-
- Zaprawiony W Bojach
nie zrozumiałeś. nie chodzi o to, że pronatorzy nie istnieją, ale że pronacji nie trzeba/nie należy korygować butami.
- janekowalski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:26
- Życiówka w maratonie: 02:59:42
- Kontakt:
Kiedyś natrafiłem na dwa, ciekawe artykuły:
http://www.ofp-fizjobiomech.pl/o-pronac ... -widzenia/
http://www.ofp-fizjobiomech.pl/pronator ... e-badania/
http://www.ofp-fizjobiomech.pl/o-pronac ... -widzenia/
http://www.ofp-fizjobiomech.pl/pronator ... e-badania/
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
[quote="Buniek"]Nike już od paru lat (chyba od pierwszych lunarów) wprowadza 3 opcję, mówiąc że teraz ma buty, które się dostosują do każdego rodzajuprzetaczania stopy.[/
Ale nadal Structure Triax jest opisywany jako but dla pronatora.
Ale nadal Structure Triax jest opisywany jako but dla pronatora.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Póki będą chętni na kupowanie butów dla pronatroów, te będą w sprzedaży. Wypadną po porstu z głównego nurtu i zmieni sie ich przeznaczenie z każdego kto wykazuje nadpronację do ludzi z b.silną nadpronacją i bieganiem z pięty. Tak mi się wydaje.
Krzysiek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Buniek pisze:Póki będą chętni na kupowanie butów dla pronatroów, te będą w sprzedaży. Wypadną po porstu z głównego nurtu i zmieni sie ich przeznaczenie z każdego kto wykazuje nadpronację do ludzi z b.silną nadpronacją i bieganiem z pięty. Tak mi się wydaje.
Ale one nie musza wypaść ze sprzedaży. Chodzi tylko o opis, dla kogo są dedykowane.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Adam, sugerujesz, że buty dla pronatorów pozostaną i będą sprzedawane bez opisu dla kogo są przeznaczone? To by było chyba... najzwyczajniej głupie...
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Ja to raczej zrozumiałem, że buty dla pronatorów będą opisane jako dla pronatorów a pozostałe będą jako SuperHiperMagiczne dla wszystkich. I jak ktoś z pronacją będzie chciał takie konkretne buty, to takie dostanie.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No jesli tak to ok 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tak, tak sugeruję i to nie byłoby głupie. Bo nie ma, to znaczy nie powinno być czegos takiego, jak "buty dla pronatorów". Są buty stabilizująca dla tych, którzy czują sie bardziej komfortowo w butach stabilizujących. I są mniej stabilizujące (neutralne, minimalistyczne etc) dla tych, którzy nie lubią butów stabilizujących.Skoor pisze:Adam, sugerujesz, że buty dla pronatorów pozostaną i będą sprzedawane bez opisu dla kogo są przeznaczone? To by było chyba... najzwyczajniej głupie...
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Wiesz co? Dla mnie to pic na wode, fotomontaz...
Oglaszamy wielka rewolucje, kontrola pronacji to fikcja i nikomu niepotrzebny bajer! Robimy marketingowy szum. Wprowadzamy "nowe" buty, a obok sprzedajemy stare dla pronatorow z tym, ze nikt o nich nie mowi, ze sa dla pronatorow bo kontrola pronacji jest be. One sa teraz ze wsparciem.
Glupota, ale to tylko moim zdaniem.
Oglaszamy wielka rewolucje, kontrola pronacji to fikcja i nikomu niepotrzebny bajer! Robimy marketingowy szum. Wprowadzamy "nowe" buty, a obok sprzedajemy stare dla pronatorow z tym, ze nikt o nich nie mowi, ze sa dla pronatorow bo kontrola pronacji jest be. One sa teraz ze wsparciem.
Glupota, ale to tylko moim zdaniem.