Suunto Ambit 3

Słupszczanka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ha, ha, a co proponujesz? Czy nie wystarczy Ci satysfakcja, że osoba przebiegająca dyszkę w godzinę, wreszcie zabierze się za porządny plan treningowy z interwałami i za jakiś czas złamie powiedzmy 50 min. itd. I wtedy pomyśli sobie, co by to było gdyby nie manfred :bleble:
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eeeee... do lamania 50min nie potrzeba interwalow ;)
Słupszczanka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiem, wiem, dla Was to śmieszna prędkość. A ja chcę małymi kroczkami, ale jednak robić postępy. Od czegoś muszę zacząć. Zresztą to był tylko przykład. Znalazłam całkiem fajny plan na 10 km, taki akurat na moje możliwości, w którym właśnie są interwały i muszę wciąż patrzeć na zegarek. Zresztą wszyscy dookoła mi mówią, że bez interwałów nie nabiorę prędkości. A ja na razie mogę długo, ale niestety wolno :) Poza tym chciałabym w pełni korzystać z zegarka...
vszywiec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich
Jestem nowym posiadaczem ambit 3sport, nie ogarniam kilku rzeczy, mianowicie:
1 w apce mobilnej w zakładce zegarek jest Trening, wchodząc tam zaplanowałem trening interwalowy nadałem mu nazwę itp, jednak tych treningów tam jest kilka, skąd one się biorą, pokasowalem je i znów są?

2 jak za pomocą strony ambitinterval.com ustawić trening interwalowy?
Wszystko poustawialem aplikacja się napisała co dalej?
Wszedłem w kreator aplikacji skopiowałem źródło z ambitinterval.com, zapisałem, następnie odpaliłem tryb sportowy i dodałem ekran zegarka z moją apka,
Takie info wyczytałem w tym wątku, dobrze wszystko??
vszywiec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Lipa z tą apka na androida, raz się synchronizuje, 3 się nie uda. Poza tym nawet jakie się zegarek zsynchronizuje z telefonem to i tak nie ma na zegarku tych treningów które zaplanowałem.
Ponawiam pytanie jak ustawić interwał coś w rodzaju 5 minut rozgrzewki później 7x 2 min w zadanym tętnie pomiędzy regeneracja 7x1 minuta?
Ponadto jak w planie treningowym ustawić interwał?
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tu masz wszystko opisane.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak wygląda wysłanie zegarka na reklamacji do serwisu. Pomimo zwiększania kontrastu zegarek ledwo wyświetla cyfry. Kontrast a raczej jego zmiana na nic. Zegarek ma 8 cm.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

idziesz do sklepu, oddajesz zegarek wraz z protokołem reklamacyjnym ,dostajesz karteczkę. sklep wysyła sprzęt do finlandii, gdzie go naprawiają albo wymieniają na nowy, po ok. 10-15 dniach masz z powrotem.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

manfred pisze:Jak wygląda wysłanie zegarka na reklamacji do serwisu. Pomimo zwiększania kontrastu zegarek ledwo wyświetla cyfry. Kontrast a raczej jego zmiana na nic. Zegarek ma 8 cm.
Próbowałeś reset, wyłączanie i ponowne uruchamianie i ostatecznie wgranie softu od nowa do zegarka ?
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Reset pomógł zaskoczył kontrast.
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

manfred pisze:Jak wygląda wysłanie zegarka na reklamacji do serwisu. Pomimo zwiększania kontrastu zegarek ledwo wyświetla cyfry. Kontrast a raczej jego zmiana na nic. Zegarek ma 8 cm.
Gdyby jednak potrzebny był serwis trzeba wejść na stronę Suunto w zakładce serwis wypełnić zgłoszenie. Na maila przychodzi list przewozowy dla kuriera. Tel. do DHL kurier odbiera zegarek, doręczenie i naprawę można śledzić online. Przychodzi mail z info co serwis zrobił i czekasz na kuriera.
TSte
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pojawił się soft 2.0.45. Zaktualizowałem, ale jakiś bardzo istotnych zmian nie zauważyłem. Na stronie też nie piszą jeszcze co się zmienia,
ale może się ktoś orientuje?

znalazłem:
It's here! The 2.0.45 software update is now available for Suunto Ambit3 watches. The new version brings improvements to distance accuracy, running performance, display hibernation, and other enhancements. Make sure you have the latest version of Moveslink2 in order to receive the update.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2015, 09:15 przez TSte, łącznie zmieniany 1 raz.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja tylko jedno sprawdzam poprawność połączenia android - suunto. W tej kwestii nic sie nie zmieniło czyli dalej do bani.
Jaraja
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 37:56

Nieprzeczytany post

Witam!
Po dzisiejszej aktualizacji Suunto Ambit3 nie chce ściągać danych przez Moveslinka. Cały czas wyświetla się komunikat o nie powodzeniu pobierania danych. Jednocześnie na zegarku wyświetla się komunikat "Aktualizuj przez Moveslink". Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?
TSte
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

manfred pisze:Ja tylko jedno sprawdzam poprawność połączenia android - suunto. W tej kwestii nic sie nie zmieniło czyli dalej do bani.
potwierdzam problem, rozwiązanie jest najprostsze "wyłącz i włącz" telefon,
tylko trochę kompromitujące taki sprzęt. Czekamy :-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ