Naderwanie wlokien miesnia brzuchatego lydki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kristobl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich to moj pierwszy post i odrazu zwracam sie z prosba o pomoc. 11 listopada poddczas grania w pilke poczulem najpierw delikatny bol w lydce prawej takie uczucie jakby kawalek ziemi spod buta trafil mnie w lydke delikatnie unioslem noge bo tak dziwnie zaswedzialo ale jak odstawilem noge na ziemie to odzculem tak silny bol i chyba nawet uslyszalem jak cos peklo uczucie bólu bylo tak jakby ktos mnie kamieniem w lydke trafil tylko z taka sila ze odrazu padlem na trawe jak sciety. Lydka odrazu podwoila swoja objetosc na szybko obklad lodem kapiel i pojechalem na izbe przyjec tyskiego szpitala tam pani doktor (bardzo ladna) stwierdzila ze prawdopodobnie mam naderwany brzusciec miesnia brzuchatego lydki zastosowala szyne gipsowa od palcow po posladek i dostalem skierowanie do poradni urazowo ortopedycznej oraz o koniecznosci wykonania USG. Oczywiscie w tysim szpitalu nie mam mozliwosci wykonania USG wiec prywatnie i najszybciej jak sie dalo USG wykonalem w poniedzialek. Dodam ze na izbie przepisano mi leki przeciw bolowe i przeciw zakrzepowe oraz kazali smarowac mascia dla sportowcow. Po wykonaniu USG lekarz mnie troche pocieszyl ze to nie naderwanie miesnia tylko wlokna nie wytrzymaly ale porobily mi sie zakrzepy i musial troche pokluc mi lydke (nie bylo to mile) ale kolr lydki zaczal sie zmieniac. Mam 2 tygodnie sie oszczedzac. Mam pytanie kiedy moge zaczac pomalu rozciagac lydke i czy orteza pomoze w szybszym gojeniu sie kontuzji slyszalem o plastrach kinesiotaping nie wiem czy dobrze napisalem. Z gory dziekuje za pomoc i wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
synergia_mj
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Sugeruję wizytę u fizjoterapeuty, który po wnikliwym badaniu Twojej kończyny dolnej zaplanuje odpowiednią terapię.
Tak aby przyśpieszyć gojenie włókien mięśniowych.
Jeśli jesteś z Tych, to rzut beretem masz Centrum Rehabilitacji Synergia w Chorzowie.
Polecam!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ