Komentarz do artykułu List otwarty do organizatorów imprez
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł List otwarty do organizatorów imprez
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
To może niech startują wózki, potem Gazownik a potem elita, taką mam koncepcję...
Bo z obserwacji tylko zawodnicy handbike startują pierwsi a Gazownik znajduje się w elicie, co powoduje dyskomfort dla niego i biegaczy i może spowodować kolizje.
Niech idea „czystej gry” ponad żądzę pokazania się ZWYCIĘŻY!!!
Bo z obserwacji tylko zawodnicy handbike startują pierwsi a Gazownik znajduje się w elicie, co powoduje dyskomfort dla niego i biegaczy i może spowodować kolizje.
Niech idea „czystej gry” ponad żądzę pokazania się ZWYCIĘŻY!!!
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
błagam, niech ktoś zrobi korektę tego listu!
składnia i gramatyka szwankuje w nim tak mocno że trudno z nim polemizować merytorycznie
składnia i gramatyka szwankuje w nim tak mocno że trudno z nim polemizować merytorycznie
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To jest List otwarty, nie możemy ingerować w treść, że potem gdzieś pokaże się w takiej a gdzie indziej w innej wersji.
- Roberto Celinho
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Słabo się znam, ale z tego co wiem, są konkurencje wózków typu pushrim (pchanie obręczy) i handbike (rower ręczny). Te pierwsze wyglądają nieco inaczej, niż to, co pokazano w tym liście otwartym. Nasz świetny zawodnik Tomasz Hamerlak jeździ na pushrimie, maraton pokonuje w około półtorej godziny, więc to jest "trochę" szybciej niż 10 km/h.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Sportowy pushrim jest przewaznie trzykolowy:
Co do kategorii to czlowiek ma racje, bo sa to troche inne urzadzenia i wymagaja innego wysilku.
Jezeli chodzi o osobny start to pewnie zalezy jaki jest cel wyscigu. Jezeli ktos to robi amatorsko i sciga sie "ze soba", a nie z innymi, to chyba przyjemniej mu startowac ze wszystkimi.
"U mnie" na maratonie bylo kilka osob na takich wozkach (mijalo mnie dwie). Fakt taki uczestnik potrzebuje przewodnika (a na poczatku nawet kilku bo tlok) aby torowali mu droge, ale za to doping od innych uczestnikow biegu, czego by nie mial przy starcie z przodu.
BTW: kto to jest "Gazownik"?
Co do kategorii to czlowiek ma racje, bo sa to troche inne urzadzenia i wymagaja innego wysilku.
Jezeli chodzi o osobny start to pewnie zalezy jaki jest cel wyscigu. Jezeli ktos to robi amatorsko i sciga sie "ze soba", a nie z innymi, to chyba przyjemniej mu startowac ze wszystkimi.
"U mnie" na maratonie bylo kilka osob na takich wozkach (mijalo mnie dwie). Fakt taki uczestnik potrzebuje przewodnika (a na poczatku nawet kilku bo tlok) aby torowali mu droge, ale za to doping od innych uczestnikow biegu, czego by nie mial przy starcie z przodu.
BTW: kto to jest "Gazownik"?
-
- Rozgrzewający Się
Janusz Bukowski Gazownik to ja i moja wizytówka www.wybiegajsprawnosc.pl www.dacsiebieinnym.pl.