Garmin Fenix 3/3HR

Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:
blazko pisze:nowe metryki biegu
Do "starego" paska hr czy do tych najnowszych ?
w instrukcji jest napisane że to pasków TRI i hrm-RUN
PKO
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po coś ten update HRM run jest.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Żeby zegarek mógł pobierać dodatkowe dane z hrm run które będą pokazywane i zapisywane na zegarku.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

blazko pisze:
kuczi pisze:
blazko pisze:nowe metryki biegu
Do "starego" paska hr czy do tych najnowszych ?
Działa mi ze zwykłym hrm run, taki jak w komplecie z garmin fenix 2 albo fenix 3.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Petavit pisze:
blazko pisze:
kuczi pisze: Do "starego" paska hr czy do tych najnowszych ?
Działa mi ze zwykłym hrm run, taki jak w komplecie z garmin fenix 2 albo fenix 3.
Obrazek
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Petavit pisze:
Petavit pisze:
blazko pisze: w instrukcji jest napisane że to pasków TRI i hrm-RUN
Obrazek
1448119483599.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Petavit pisze:
Petavit pisze:
Petavit pisze: Działa mi ze zwykłym hrm run, taki jak w komplecie z garmin fenix 2 albo fenix 3.
Obrazek
1448119483599.jpg
Screenshot_2015-11-21-17-07-53.png
Screenshot_2015-11-21-17-07-09.png
Screenshot_2015-11-21-17-06-53.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a jak dokonac tej aktualizacji czujnika hrm run?
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Trzeba pobrać folder z aktualizacją 6.19 beta do zegarka ze strony garmin (link jest parę wpisów wyżej) , w tym folderze jest również aktualizacja paska hrm run. Na tej stronie z betą, na samym dole strony jest instrukcja ( Instrukcja: Podłącz Fenix3 do komputera za pomocą kabla USB.Pobierz i rozpakuj Fenix3_Beta.zip. Umieść plik gupdate.rgn w folderze \ GARMIN Twojego urządzenia wewnętrznego dysku pamięci.W zależności od rytmu serca monitora używasz, umieść HRMxx_6Bxxxxx.rgn w folderze \ GARMIN \ RemoteSW Twojego urządzenia wewnętrznego dysku pamięci. Zmień nazwę pliku na 6Bxxxxx.rgn.Odłączyć urządzenie od komputera, zatwierdzić aktualizację na zegarek, i czekać na aktualizację do końca.Jeśli chcesz, aby powrócić do poprzedniej wersji oprogramowania publicznych, wykonaj powyższe kroki, ale umieszczenie pliku gupdate_XYY.rgn w folderze \ GARMIN. Zmień nazwę pliku do gupdate.rgn przed odłączeniem urządzenia. UWAGA: W przypadku powrotu do starszej wersji oprogramowania, wszystkie ustawienia zostaną przywrócone do domyślnych.) w środku foldera są cztery pliki, dwa do zegarka tz. jeden to aktualizacja do bety 6.19 drugi to najnowsza wersja 5.0, żeby ewentualnie wrócić do stabilnej wersji. Są też dwa pliki do paska, jeden do najnowszej wersji hrm-tri i drugi do paska hrm run czyli tego z kompletu z fenix 2 i fenix 3. Rozpakowany plik trzeba wrzucić do zegarka do folderu GARMIN / REMOTESW i zmienić nazwę na 6Bxxxxx.rgn z nazwy HRM-Run_6Bxxxxx.rgn. Po odłączeniu zegarka od komputera i polaczeniu z pulsometrem zegarek się zapyta czy zaktualizować pasek do wersji 6.60, po potwierdzeniu zacznie aktualizować, po aktualizacji zegarek się zresetuje żeby od nowa nawiązać połączenie z zaktualizowanym pulsometrem i to wszystko . Oczywiście zegarek też trzeba zaktualizować żeby doszły nowe funkcje.
Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja mam obecnie wersje 5.0 i chce sie trzymac tych stabilnych aktualizacji.
Mam nadzieje, ze w nowej aktualizacji tej oficjalnej bedzie opisane takze jak wgrac ten plik do aktualizacji paska hrm.
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Raczej instrukcja wersji oficjalnej nie będzie potrzebna, bo aktualizacja paska będzie zapewne zaktualizowana tak samo, jak sam zegarek, czyli przez program WebUpdater, jako aktualizacja dodatkowa która będzie proponowana tuż po przesłaniu aktualizacji samego zegarka.
zefir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:00
Życiówka w maratonie: 4:07

Nieprzeczytany post

Cześć,

właściwie po przejrzeniu 100 stron, straciłem wątek :)

Ostatnie update'y, właściwie rozwiązuja problem wielu bolączek F3.

Możecie powiedzieć czy jeszcze Fenix ma jakieś spore problemy oraz jak wygląda odczyt tempa chwilowego, czy jest w miarę wiarygodne przy równym biegu przez np. 200m?
jakość gps z glonass czy bez? oraz czy odczyt 3d juz nie zakłamuje śladu?

Zastanawiam się jeszcze nad 920xt ale pod względem kwestii wizualnej Fenix3 nie ma sobie równych.

Suunto odpada ze względu na brak kilku funkcji oraz śrowiska/apki online, która wogóle mi się nie podoba.
Zreszta jestem bardzo zadowolony z 620 i przechodzę na kolejny zegarek ze względu na multisport, głównie pływanie.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zefir pisze: Możecie powiedzieć czy jeszcze Fenix ma jakieś spore problemy oraz jak wygląda odczyt tempa chwilowego, czy jest w miarę wiarygodne przy równym biegu przez np. 200m?
tempo chwilowe z gps jest bezuzyteczne (moim zdaniem). Jezeli tego potrzebujesz dodaj poprawnie skalibrowany footpod.
osobiscie biegam krotkie odcinki (do 400m) na stoper a dlugie (1km lub wiecej) na srednie tempo z okrazenia.
zefir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:00
Życiówka w maratonie: 4:07

Nieprzeczytany post

Absolutnie masz racje, odcinki tez biegam na stoper.
Chodziło mi o wskazanie tempa np. przy biegu progowym , jak reaguje zegarek na zmiane tempa (np. z 5:00 na 4:50) etc bo nieraz zmęczenie organizmu oszukuje ;)

oraz czy wg Was Fenix3 ma jeszcze jakieś spore bolączki.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Soft w wersji 5.1 już jest
Changes made from version 5.00 to 5.10:
Fixed potential issue with unexpected battery drain.
Fixed potential issue reconnecting to ANT+ sensors
https://www8.garmin.com/support/downloa ... sp?id=7623
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ