Komentarz do artykułu Hoka, buty z nietypową podeszwą wchodzą na polski rynek
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Hoka, buty z nietypową podeszwą wchodzą na polski rynek
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Fredzio,
chciałbym gruntownie przetestować te buty. Z naciskiem na gruntownie. Czy istnieje taka możliwość?
chciałbym gruntownie przetestować te buty. Z naciskiem na gruntownie. Czy istnieje taka możliwość?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
To jak wchodzą na rynek polski, to w którym sklepie mogę je kupić?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W minimalach biega takie samo kalectwo jak we wszystkich innych butach, a samopoczucie ma przy tym doskonałe.- Buty minimalistyczne wymagały doskonałej techniki biegu, a większość ludzi biega dla dobrego samopoczucia i zależy im na zwyczajnej radości z rekreacyjnego uprawiania sportu. Dla nich buty, takie jak Hoka One One, dzięki temu że wybaczają więcej błędów, są lepszym wyborem - mówi Rafał Ziobro,
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Z tego co doczytałem, na nasz rynek importuje je firma xxx która nawiąże współpracę ze sklepami ...MikeSpy pisze:To jak wchodzą na rynek polski, to w którym sklepie mogę je kupić?
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
yacool, a jaki masz rozmiar buta?yacool pisze:Fredzio,
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
43, ale nie mam gdzie ich przymierzyć, żeby potwierdzić.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No to na Ciebie beda za duze. Mam 46 i moglbym Ci sprezentowac no ale 3 numery za duzo to chyba lekka przesada...
No chyba ze chcesz je tylko pociac
No chyba ze chcesz je tylko pociac

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie mam nawet tyle słomy, żeby taką lukę wypełnić, a chcę w tym polatać, żeby porównać z boostami.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No wata przeciez mozna 

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie mieszajmy w klasyce. Watę to mam do uszu.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A co boosty mają wspólnego z Hoka?yacool pisze:Nie mam nawet tyle słomy, żeby taką lukę wypełnić, a chcę w tym polatać, żeby porównać z boostami.
I Hoka też ma różne oblicza. Np Hoka Huaka ma średni profil i wysokość pod piętą niższe niż wiele znanych modeli (chociażby adidas energy boost).
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W wersji oryginalnej pewnie nic, ale ja już wybiegłem myślami do kolejnych etapów takiego ewentualnego testu. Przede wszystkim interesuje mnie duża grubość pianki pod śródstopiem. Jak się zachowuje, bo to może być fajna rzecz po uprzednim przygotowaniu takiego buta.A co boosty mają wspólnego z Hoka?
-
- Zaprawiony W Bojach
Myślę, że nie trzeba się ograniczać i spokojnie można ogłosić koniec ery, albo nawet koniec eonu biegania minimalistycznegoCzy to znak, że trend się odwraca i można ogłosić koniec epoki biegania minimalistycznego na rzecz biegania w butach maksymalistycznych?

-
- Rozgrzewający Się
Kocham te buty. Jestem biegaczem 90+ wiec są dla mnie zbawieniem w codziennym nawet krótkim treningu.
"Połowa" ultrasów w USA biega w Hokach, aż dziwne, że są u Nas tak mało popularne.
Polecam szczególnie model Clifton, lekki i dynamiczny.
Da się kupić te buty w Polsce na allegro (jeden "ziomuś"ściąga z usa kilka modeli),oraz na spartoo.pl również wybrane modele(tu można zwrócić).
Dobrze i szybko działa europejska strona hokaoneone.eu (buty docierają szybciej niż 7dni).
Oficjalnej dystrybucji w Polsce nie ma albo o niej nie wiem.
Różnie bywa z trwałością, raczej szybko się zużywają.
"Połowa" ultrasów w USA biega w Hokach, aż dziwne, że są u Nas tak mało popularne.
Polecam szczególnie model Clifton, lekki i dynamiczny.
Da się kupić te buty w Polsce na allegro (jeden "ziomuś"ściąga z usa kilka modeli),oraz na spartoo.pl również wybrane modele(tu można zwrócić).
Dobrze i szybko działa europejska strona hokaoneone.eu (buty docierają szybciej niż 7dni).
Oficjalnej dystrybucji w Polsce nie ma albo o niej nie wiem.
Różnie bywa z trwałością, raczej szybko się zużywają.