27 Bieg Niepodległości
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale ja się strefowania nie czepiam. I zgadzam się, że każdy powinien stawać w odpowiedniej strefie startowej. Natomiast wypuszczenia kolejnej grupy dopiero wtedy, kiedy poprzednia znika za zakrętem kilometr dalej - nie rozumiem.
A co do podcięcia kogokolwiek na starcie - nie sądzę, że winnym był biegacz z życiówką 40 minut, który się ustawił w pierwszej linii, prawda?
A co do podcięcia kogokolwiek na starcie - nie sądzę, że winnym był biegacz z życiówką 40 minut, który się ustawił w pierwszej linii, prawda?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:43
- Życiówka w maratonie: 3:32:51
http://www.lubelskibiegacz.pl/bieg-niep ... -plci.html
Cieszę się, że lubelskibiegacz.pl napisał o panach biegnących w Biegu Niepodległości z numerami startowymi zarejestrowanymi na panie.
Nie był to incydent . W pierwszej 20 najszybszych pań jest 6 panów !
Szkoda, że organizator biegu nie zainteresował się tym tematem.
Cieszę się, że lubelskibiegacz.pl napisał o panach biegnących w Biegu Niepodległości z numerami startowymi zarejestrowanymi na panie.
-
- Wyga
- Juannita
- Stary Wyga
Szybka dyskwalifikacja i wystarczy.afw pisze:http://www.lubelskibiegacz.pl/bieg-niep ... -plci.html
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
A poinformowałeś/-łaś organizatora o tym?afw pisze:Szkoda, że organizator biegu nie zainteresował się tym tematem.
Kontakt (na dole strony z Regulaminem): http://aktywnawarszawa.waw.pl/bieg-niep ... /regulamin
Mnie także oburza wymiana pakietów bez zmiany danych osobowych, ale też myślę, że proceder może działać w obydwie strony, tzn. być może pobiegły także jakieś dziewczyny "w pakietach męskich", czyli z numerami zarejestrowanymi dla panów, więc może summa summarum wszystko się wyrówna.
Ale też nie rozumiem prowadzenia klasyfikacji wiekowej, skoro taka klasyfikacja nie jest ani nagradzana, ani w ogóle nic.
-
- Rozgrzewający Się
Tak wysłałam maila w tej sprawie do organizatorów. Nie dostałam żadnej odpowiedzi.
Oczywiście to jest pewnie wierzchołek większej góry.
Ja na początku zainteresowałam się swoja kategoria wiekową i potem czołówką kobiet.
Z jednej strony organizator nie weryfikuje kto biegnie i jest to trudne. Pakiety można było przepisywać na inna osobę do 3 listopada. Nie wiem ile osób korzysta z tej możliwości.
Ale główny problem jest taki ,że jest na to przyzwolenie. Ile postów , ofert odstąpienia lub sprzedaży jest w internecie i w zasadzie brak głosów sprzeciwu lub pojedyncze.
Oczywiście to jest pewnie wierzchołek większej góry.
Ja na początku zainteresowałam się swoja kategoria wiekową i potem czołówką kobiet.
Z jednej strony organizator nie weryfikuje kto biegnie i jest to trudne. Pakiety można było przepisywać na inna osobę do 3 listopada. Nie wiem ile osób korzysta z tej możliwości.
Ale główny problem jest taki ,że jest na to przyzwolenie. Ile postów , ofert odstąpienia lub sprzedaży jest w internecie i w zasadzie brak głosów sprzeciwu lub pojedyncze.
-
- Rozgrzewający Się
Nie sądzę,że jeżeli kobiety tez oszukują ( a swoja drogą pewnie też) to można mówić, że się coś wyrównuje.
Jeżeli mnie ktoś oszukał to nie pociesza mnie fakt ,że on też został oszukany.
Wszyscy postępujmy fair.
Jeżeli mnie ktoś oszukał to nie pociesza mnie fakt ,że on też został oszukany.
Wszyscy postępujmy fair.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 37:48
Ciekawe czy organizator mógłby w wynikach umieszczać również informację do jakiej strefy startowej dana osoba była zapisana. Biegłem z grupą na 40min i momentami przykro było patrzeć na frustrację i złość niektórych zawodników wpadających na osoby biegnące zdecydowanie wolniej. Poza przeklinaniem niektórzy dosłownie przestawiali, spychali tych wolniejszych na bok - no słabo to wyglądało. Może perspektywa tego, że w wynikach będzie widać osoby biegnące 1h i startujące z I lub II strefy, trochę by dała do myślenia tym osobom.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
To ze ktos biegnie za kogos to moze sie zdarzyc, o ile nie bylo to planowane, to nie jest wielkie przestepstwo. Szkoda jezeli "numer startowy" mialby sie zmarnowac, tym bardziej ze jest deficyt.
Jednak na mecie zgloszenie sie po medal/nagrode juz wlasciwej osoby to juz jest wieleki chamstwo i wola o pomste do nieba.
Normalny czlowiek jezeli wygralby (lub zajal wysokie miejsce) w "swojej" kategorii poszedlby do organizatora, wyjasnil sprawe i poprosil o skasowanie wyniku, w koncu czas juz zmierzony, wiec nic innego nie jest potrzebne. Szkoda ze normalnych ludzi jest coraz mniej
.
Jednak na mecie zgloszenie sie po medal/nagrode juz wlasciwej osoby to juz jest wieleki chamstwo i wola o pomste do nieba.
Normalny czlowiek jezeli wygralby (lub zajal wysokie miejsce) w "swojej" kategorii poszedlby do organizatora, wyjasnil sprawe i poprosil o skasowanie wyniku, w koncu czas juz zmierzony, wiec nic innego nie jest potrzebne. Szkoda ze normalnych ludzi jest coraz mniej

- Juannita
- Stary Wyga
Wątpię, szczerze wątpię. Osoba uczciwa będzie uczciwa.mg79 pisze:Może perspektywa tego, że w wynikach będzie widać osoby biegnące 1h i startujące z I lub II strefy, trochę by dała do myślenia tym osobom.
Inna sprawa, że sami biegacze też mogliby zwracać uwagę osobom w złych strefach, nie napastliwie, ale na zasadzie "Chyba źle stoisz, twoja strefa jest tam". nawet jeśli tylko 10% osób by się zreflektowało, to już zawsze zysk.
- MariuszBie
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:46:18
- Życiówka w maratonie: 4:34:24
A nie można przy robieniu numerów zaznaczać jakoś numer damski i numer męski, np. inne tło, inny kolor numeru, inny kolor jednego z rogów, ... .
I widać by było od razu, że ktoś biegnie nie ze swoim numerem. Na pewno zwiększyła by się wykrywalność, bo sam bym zgłosił takiego delikwenta, a jestem pewien, że przez takie oznakowanie numerowej płci zmniejszył by się taki proceder. A jeżeli już ktoś od kogoś odkupił numer to powinien przed startem (jeżeli nie było możliwości wcześniejszego zgłoszenia) udać się do biura organizatora, gdzie powinien taki numer być oznaczony i odpowiednio rozliczony z wyniku jaki uzyska nowy właściciel.
I widać by było od razu, że ktoś biegnie nie ze swoim numerem. Na pewno zwiększyła by się wykrywalność, bo sam bym zgłosił takiego delikwenta, a jestem pewien, że przez takie oznakowanie numerowej płci zmniejszył by się taki proceder. A jeżeli już ktoś od kogoś odkupił numer to powinien przed startem (jeżeli nie było możliwości wcześniejszego zgłoszenia) udać się do biura organizatora, gdzie powinien taki numer być oznaczony i odpowiednio rozliczony z wyniku jaki uzyska nowy właściciel.
Biegam od - 18.10.15 r - 97 kg/178 cm
5 - (2017): 22:29;
10 - (2016): 46:18;
HM - (2016): 1:46:23;
M - (2016): 04:34:24;

MOJE STARTY !
5 - (2017): 22:29;
10 - (2016): 46:18;
HM - (2016): 1:46:23;
M - (2016): 04:34:24;

MOJE STARTY !