Komentarz do artykułu Czarne chmury nad Kenią
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Czarne chmury nad Kenią
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Cały czas zastanawia mnie Etiopia, Chociaż ostatnio poczytałem trochę o laboratoriach w Etiopii i może one tam rzeczywiście istnieją.
-
- Zaprawiony W Bojach
Myślę Adam że czas założyć nowy dział na forum: "Doping w sporcie - dlaczego nie zgadzamy się by Nas oszukiwano" - byłoby przejrzyście i łatwiej przeszukiwać bogatą już bazę procederu.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jeżeli Kenię potraktowanoby tak jak Rosję, to tak. Świeży przykład - w miniony weekend Rosjanin zwyciężył w maratonie w Japonii. Niestety dla niego został on zdyskwalifikowany właśnie ze względu na zawieszenie przez IAAF federacji rosyjskiej. Generalnie nie powinien on w ogóle w tym biegu wystartować, ale ktoś popełnił błąd - albo zawodnik, albo organizator - i tego nie dopilnował.
Pytanie co z imprezami, które znajdują się poza oficjalnymi kalendarzami IAAF, PZLA itd. Tam pewnie decyzję podejmowałby organizator, bo kto miałby mu tego zabronić?
Pytanie co z imprezami, które znajdują się poza oficjalnymi kalendarzami IAAF, PZLA itd. Tam pewnie decyzję podejmowałby organizator, bo kto miałby mu tego zabronić?
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
A co za tym idzie, biegi długie na najwyższym poziomie zyskałyby dużo na oglądalności, sponsorzy wykładali by jeszcze więcej kasy na dyscyplinę, wyrosłoby więcej celebrytów. Nie oszukujmy się, większa ilość białych reprezentantów "zachodu" w czołówce = wiele większe zainteresowanie. Oczywiście to wszystko przy założeniu, że taki stan rzeczy utrzymywałby się przez dłuższy czas.Jeżeli Kenię potraktowanoby tak jak Rosję, to tak.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak