10 km w 40 minut

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:34
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Ostani swoj bieg na 10 km skończyłem w 43 minuty bez jakiegos planu i bez akcentów tempowych. Może ktoś ma skuteczny plan zeby zlamac 40 minut ? Mysle ze jak bym sie przylozyl i mial dobry plan i go wykonał w 100% to moze by sie udalo
PKO
kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:36:34
Życiówka w maratonie: 02:53:58

Nieprzeczytany post

Jestem w podobnej sytuacji. Tzn. też złamałem 43 min ostatnio na zawodach i na wiosnę chciałbym biegać w okolicy 40 min. Biegam od 2 lat z przerwami na leczenie kontuzji. Mam 25 lat, 180cm, 77kg.
Myślałem nad tym planem: http://bieganie.pl/?cat=19&id=7354&show=1
Obrazek
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Napisz jeszcze swój tygodniowy kilometraż i ile treningów w tygodniu chcesz realizować. Na bieganie.pl jest plan Baroszka, można też skorzystać z Danielsa lub innych guru.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:34

Nieprzeczytany post

biegam od ponad dwuch lat biegam 3-4 razy w tygodniu czasem 30km czasem 60km.
krecikk89
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:10

Nieprzeczytany post

A na razie biegajcie tak jak autor pisał okres wstępny tak z 2 miesiące później właściwy plan
http://bieganie.pl/?cat=19&id=423&show=1
fajny też jest plan 12 tygodniowy według Iwony Lewandowskiej ,, Plan według blondynki"
Najważniejsza jest systematyczność. :taktak:
Patrick90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:46

Nieprzeczytany post

Jeżeli dotychczas nie miałeś żadnego konkretnego planu, biegałeś bez akcentów, to nie potrzebujesz żadnego sztywnego planu. Po prostu usystematyzuj swoje treningi (zdecyduj czy 3 czy 4 w tygodniu albo nawet przeplataj tygodnie), ustal mniej więcej stały kilometraż (od 30 do 60 to za duże wahania) i wpleć treningów szybkościowych - biegów progowych oraz interwałów, może trochę rytmów. Przy 4 treningach dwa mocniejsze wystarczą.
Dariush
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

kamilo pisze:Myślałem nad tym planem: http://bieganie.pl/?cat=19&id=7354&show=1
Oczywiście każdy organizm jest inny i na każdy mogą zadziać inne bodźce, ale plan podany przez ciebie świetnie sprawdził się w moim przypadku. Na wiosnę pobiegłem 10km poniżej 45 minut, później robiłem przygotowania do półmaratonu, który skończyłem w 1:34:00. Żeby jeszcze pobiegać do końca jesieni wziąłem się właśnie za ten plan. Po 6 tygodniach z planem nabiegałem 39:23
Tu kiedyś był link do bloga i komentarzy :)
Awatar użytkownika
RunnerS
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 47:59

Nieprzeczytany post

peryB4 pisze:biegam od ponad dwuch lat biegam 3-4 razy w tygodniu czasem 30km czasem 60km.
a może spróbuj czegoś z Danielsa? Trzeba kupić książkę, jednak warto wiedzieć po co biegać konkretną jednostkę.
Będziesz miał jasność po co robić dany trening i co najważniejsze, na tacy podane tempa poszczególnych treningów.
Powodzenia i sukcesów :)
Krzysiek
zacząć biegać i skończyć z joggingiem...
Endo - zaproś do znajomych.Garmin
rosomak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

RunnerS pisze:
peryB4 pisze:biegam od ponad dw_Ó_ch lat biegam 3-4 razy w tygodniu czasem 30km czasem 60km.
a może spróbuj czegoś z Danielsa? Trzeba kupić książkę, jednak warto wiedzieć po co biegać konkretną jednostkę.
Będziesz miał jasność po co robić dany trening i co najważniejsze, na tacy podane tempa poszczególnych treningów.
Powodzenia i sukcesów :)
A propos "spróbuj czegoś z Danielsa".
Swego czasu chciałem ten blog przetłumaczyć, kontaktowałem się z autorem prosząc o zgodę, niestety, projekt trafił do mojej galerii zamierzeń niezrealizowanych. Jak to często u mnie bywa :hahaha: :hej: :sss: :( :bum:

Ale - jeżeli znasz angielski - polecam spojrzeć. Naprawdę bardzo ciekawe. To jest blog ukierunkowany ściśle na cel, od jego wyznaczenia do zakończenia, z opisem problemów powstałych po drodze, bardzo autentyczne i bardzo ciekawe. Sam plan to dopiero początek, parafrazując - człowiek coś planuje, a Pan Bóg realizuje :-)
Nazwanie psa Cezar nie robi z niego Imperatora
Awatar użytkownika
RunnerS
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 47:59

Nieprzeczytany post

:) u mnie worek rzeczy niezrealizowanych jest spory:)
jak to w życiu - są priorytety.

dziękuję za ciekawego linka, jak znalazł na wieczorne czytanie.
Krzysiek
zacząć biegać i skończyć z joggingiem...
Endo - zaproś do znajomych.Garmin
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ