Tak, tak kochani sukces z zaliczenia kolejnego treningu, pokonania kolejnych kilometrów cieszy :uuusmiech: . Ale pamiętajcie ze również zobowiązuje was do kontynuacji podjętego przedsięwzięcia . Jak zawsze super liczna ekipa zarówno chętna na bieganie jak i morsowanie połączone z sauną. Zaliczyliśmy jeziorko z pogaduchami w tle i o to chodzi w naszym grupowym bieganku. Dziękuje i kto chętny to oczywiście jutro niedzielne. Pozdrawiam Andrzej.
Kocha Cię-Zwyczajna ciasteczkowa wróżba, a ile sprawia radości! Czyli Andrzejki z Akademią Biegania :uuusmiech:
Jako że Andrzejki zbliżają się wielkimi krokami a sporo osób chce się wspólnie dobrze pobawić, więc zabawmy się. Na ten szczególny wieczór 28 listopada wybraliście Skalę, więc ok niech światła wirują na sali a taniec różne pozy przybiera :uuusmiech: . Zapisami i zbieraniem pieniążków po 70 zł zajmuje się Żaneta :uuusmiech: . Z tego, co wiem jest już z dwadzieścia osób, więc będzie wesoło i liczymy, że kolejni będą się dołączać . Coś mi się zdaje, że ponownie to ja zostanę wodzirejem prowadzącym zabawy a zarazem obsługującym muzę. Myślę, że ogarnę temat i kilka niespodzianek będzie hi, hi ( balony, krzesło, sznurek, wróżby, kalambury, twister…). W tygodniu opracuję scenariusz no i liczę na was abyście mi podpowiedzieli, jaka muza wam odpowiada. Nie dziękujcie wystarczy Ballantines Brasil Whisky i dobra zabawa. Pozdrawiam Andrzej.
No tak niedzielni biegacze z czarnego szlaku jak zawsze pokazali, że gdy inni już bledną to oni dają radę zrobić jeszcze jeden kilometr więcej . Dzięki koledzy i koleżanki za wspólne przedpołudnie :uuusmiech: . Lekko nie było , bo wiatr niezły dmuchał, ale za to tempo w sam raz na pogaduchy . Dzisiaj na tapetę poszła polityka i moje opowieści z pracy operacyjnej jak to łapałem złych ludzi . A i chciałem nadmienić, że dzisiaj wyjątkowo Rafcio został przez mnie usprawiedliwiony za spóźnienie , bo miał super wymówkę . Otóż z rana przeglądał moje quizy na fejsie i szczególnie spodobał mu się ten z Indiana Jones . No ok pożartowano, śniadanie zaliczone, wpis dokonany to byle do obiadu i podwieczorku. Nara.
Wielu z biegaczy a szczególnie tych początkujących myśli sobie, dlaczego tak wolno biega, dlaczego tak szybko się męczy, dlaczego nie może pokonać więcej kilometrów, dlaczego nie chudnie . Ja wam mówię spokojnie kochani . Na progres czeka się czasami latami . Ale nie będzie to dla was zmarnowany czas . Zapewniam was, że już po miesiącu regularnego biegania wielu z was poczuje różnicę w swoim chociażby samopoczuciu. Dowodem niech będą biegacze z Akademii Biegania, którzy potwierdzą moje słowa . Zaczynamy nowy tydzień i na pewno nie zabraknie w nim czasu na bieganie :uuusmiech: . Okazja ku temu już w środę na Rajdzie Niepodległości czy innych biegach, na których nie zabraknie reprezentantów Akademii Biegania. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Andrzej.
Nie zmarnujcie Niepodległości , nie zmarnujcie możliwości wspólnego pobiegania w Grudziądzkim Rajdzie Niepodległości . To już w środę 11 listopada o godzinie 13.00 Wybiegniemy z Cytadeli w pełnym bojowym szyku z powiewającymi flagami dla uczczenia pamięci tych wszystkich, którzy walczyli o naszą wolność . Wszystko już prawie dopięte na ostatni guzik :uuusmiech: . Medale dotarły, kotyliony również a bigos się gotuje :uuusmiech: . Osób opłaconych prawie 200 więc listę już zamykamy definitywnie wiec osoby, które się zapisały a nie opłaciły niech nie przelewają pieniędzy, bo nie zdążymy ich zaksięgować. Do zobaczenia wkrótce.
Są takie chwile, kiedyś czyjaś pomocna dłoń jest niezbędna; czyjaś obecność jest ratunkiem, wybawieniem, otuchą, pocieszeniem. Jak dobrze, że jesteście wy drodzy biegacze, do kogo możemy się zwrócić się o pomoc. Kieruje do was te słowa, bo wiem, że jesteście za Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy. 10 stycznia 2016 roku również w Grudziądzu będziemy zbierać pieniążki dla pediatrii, tym razem wyposażając oddziały podstawowe, co umożliwi zakup sprzętu dla większej ilości szpitali, także tych małych. Zbliżający się Finał to również zbiórka na rzecz geriatrii. My, jako Akademia Biegania Grudziądz organizujemy dla was po raz kolejny charytatywny bieg a uzbierane pieniążki przekażemy na rzecz fundacji Jurka Owsiaka. Zapisy trwają i w ciągu kilku dni zapisało się ponad 100 osób a pieniądze już wpływają i na bieżąco je księguję. Dziękuję wam i serdecznie zapraszam na nasz bieg dla wszystkich małych i dużych starszych i młodszych. Andrzej.
ZAPISY : http://nowe.elektronicznezapisy.pl/event/84.html
GRUDZIĄDZKI RAJD NIEPODLEGŁOŚCI –SPRAWY ORGANIZACYJNE
Musimy pamiętać, że wszystko, co uczynimy w życiu, zostawi jakiś ślad. Dlatego miejcie świadomość tego, co robicie. Nie inaczej będzie z naszym Grudziądzkim Rajdem Niepodległości. Zostaną po nas wspomnienia, zdjęcia, informacje w prasie jak my biegacze potrafimy świętować 11 listopada. Zapraszam wszystkich na Cytadelę w ten tak ważny dla naszego kraju dzień. Start i Meta będą znajdowały się na Cytadeli w środku skąd ruszymy na trasę o godzinie 13.00 po uroczystym wystrzale armatnim. Wcześniej jednak najpóźniej do godziny 12.45 musicie pobrać kotyliony będące zarazem znakiem rozpoznawczym uczestników rajdu oraz podpisać się na liście zawodników. Biuro będzie znajdowało się w okolicy startu od godziny 12.00 w samochodzie MORiW. Biegniemy wszyscy razem w kolumnie prawą stroną drogi i nie wyprzedzamy prowadzącego . Przed i za kolumna będą jechać służby medyczne. Po biegu wracamy w to samo miejsce na bigosik i herbatkę. Prośba do uczestników żeby w miarę możliwości ubrali się na biało-czerwono lub z akcentem patriotycznym. Mile widziane własne flagi lub do pobrania u nas przed biegiem. Robi to naprawdę niesamowity efekt, gdy taki orszak biało-czerwony biegnie ulicami. Aż serce zaczyna mocniej walić i jest się dumnym z bycia Polakiem. Pozdrawiam Andrzej.
Najlepszym z najlepszych nikt się jeszcze nie urodził , więc z Irkiem pracujemy nad tym intensywnie . W końcu samym bieganiem na szczyt się nie dojdzie . W realizacji naszych celów pomaga nam trening crossfitowy pod okiem Sylwia Reichel Dawid Wilczewskii i Jarosław Harat :uuusmiech: w klubie w CrossGym Grudziądz .
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Jedna z moich zasad, która naprawdę działa i przynosi efekty to: „ Urozmaicaj swój trening- wyprzedzaj konkurencję o krok!.” . Czas, więc na poranne bieganie i popołudniowy wycisk u Sylwii Raichel-Wilczewskiej w CrossGym . Również i wy możecie urozmaicać swoje treningi a form jest naprawdę wiele od roweru poprzez piłkę, siatkówkę czy basen…. Oczywiście podstawą nadal niech będzie nasze wspólne bieganie :uuusmiech: , na które zapraszam już jutro . Widzimy się na Rajdzie Niepodległości…Pozdrawiam i życzę miłego dnia bez względu na tą pogodę za oknem . Andrzej.
Cześć wszystkim :uuusmiech: . Przypominam ze dzisiaj środa a więc nie odkładamy marzeń na potem . Działamy już dziś . Zapraszam na Grudziądzki Rajd Niepodległości :uuusmiech: . Biuro 12.00-12.45 na Cytadeli. START 13.00. Pamiętajcie, że biegacz patriota: chłodu, deszczu i wiatru się nie boi . Miłego dnia Andrzej.
„ Nie rzucim ziemi skąd nasz ród”- 11 listopada Święto Niepodległości-„ Polski my naród, polski ród…”-Grudziądzki Rajd Niepodległości.
Po raz kolejny my biegacze pokazaliśmy, że świętować można również na sportowo, na wesoło, ale zarazem patriotycznie. Prawie 200 biegaczy przebiegło z Cytadeli Grudziądzkiej ulicami Legionów, Wybickiego na Rynek gdzie pod pomnikiem Żołnierza Polskiego złożyliśmy kwiaty i zapaliliśmy symboliczny znicz. Wśród nas była również młodzież, co niezmiernie cieszy, dzięki czemu mogliśmy im przekazać, że patriotyzm to również przekonanie o tym, że nasz kraj jest lepszy od innych, dlatego że się w nim urodzili. Co roku przybywa chętnych na takie spędzenie listopadowego święta i myślę, że za rok będzie nas jeszcze więcej a biało-czerwony sznur biegaczy będzie dopingowany przez grudziądzan jeszcze bardziej. Pozdrawiam i dziękuję Prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski :uuusmiech: .
Niecała godzina dziennie, a człowiek czuje się i wygląda zgoła odmiennie :uuusmiech: . Pytacie się, po czym. Odpowiedź jest prosta i oczywista. Po dawce aktywności czy to na świeżym powietrzu czy w klubie :uuusmiech: . Forma dowolna od biegania po rower. Ja oczywiście preferuje moje bieganie połączone z popołudniowym wyciskiem na crossficie u Sylwii . A co wy zrobicie dzisiaj dla swojego wyglądu . Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Andrzej.