W co sie ubrac...:)

Marta Malina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie. Biegam od tygodnia. Ale zaczyna już mi byc zimno w buzie polarowej. W co powinnam się zaopatrzyc, żeby przyjemnie mi się biegalo a jednocześnie, żebym sie nie przeziębiła?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Np w koszulkę termiczną i cienką wiatrówkę. Albo koszulkę techniczną i bluzę do biegania. Pierwsza opcja w mojej ocenie bardziej uniwersalna. Na tyłek leginsy. Czapka, rękawiczki i gotowe.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
Marta Malina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję..
Porady na pewno mi się przydadza:)
izka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czasem jak widzę jak ludzie biegają ( w zimie ) aż mam dreszcze...
krótkie spodenki koszuka z krótkim rękawem bez czapek szalików rękawiczek kompletnie nic tam bym nie biagała..
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Do około 7 stopni też biegałem w krótkich spodenkach i koszulce. No tylko opaska na uszy. Ogólnie trzeba się trzymać zasady "temperatura odczuwalna +15'C". Jak jest 7 stopni, bez wiatru to spokojnie można założyć spodenki i koszulkę, po 500 metrach będzie już ciepło. Ale jak jest 7 (czy nawet 10) stopni i wiatr jak dzisiaj to masakra.
MBen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Do około 7 stopni też biegałem w krótkich spodenkach i koszulce. No tylko opaska na uszy. Ogólnie trzeba się trzymać zasady "temperatura odczuwalna +15'C". Jak jest 7 stopni, bez wiatru to spokojnie można założyć spodenki i koszulkę, po 500 metrach będzie już ciepło. Ale jak jest 7 (czy nawet 10) stopni i wiatr jak dzisiaj to masakra.
Moim zdaniem ubieranie sie to sprawa dośc indywidualna, niektórzy lubią wiecej inni mniej. Dla mnie najgorszą rzeczą jest silny, porwisty wiatr jak niestety teraz często się zdarza:( wszyscy wiemy jak sie biegnie pod wiatr...:(
Wg mnie istotne jest tez jakie rzeczy sie zakłada na siebie - ja trzymam sie zasady aby nie było za dużo, ale w porze Jesień- Zima zawsze jest to:
1 warstwa- bielizna termoaktywna- koszulka z długim rękawem
(2) warstwa ( czasami omijam, zależny od temperatury)- koszulka do biegania najlepiej odprowadzajaca pot, długi bądź Krótki rekaw -
3 warstwa - KONIECZNIE dobra cienka Kurtka biegowa chroniaca przed wiatrem

na głowe cienka czapka, badz opaska na uszy, jak temp spada ponizej 0:)) to także komin biegowy

Przetestowałem to w poprzednia zime i było git:)
ODPOWIEDZ